۹ آذر ۱۴۰۰، ۹:۰۳

در گفتگو با مهر اعلام شد؛

شرط بررسی دوباره مصوبه تغییر سن متقاضیان جذب هیئت علمی

شرط بررسی دوباره مصوبه تغییر سن متقاضیان جذب هیئت علمی

رئیس هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد: کاهش شرط سنی برای احراز جایگاه هیات علمی با درخواست وزارتین بهداشت و علوم بوده و درصورت درخواست آنها امکان بررسی دوباره وجود دارد.

محمدعلی کی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر درباره درخواست جمعی از دانش آموختگان و دانشجویان دکتری سراسر کشور برای لغو شرط سنی احراز جایگاه هیأت علمی گفت: هیأت عالی مرکزی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی به پیشنهاد وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی شرط سنی احراز جایگاه هیأت علمی را از ۴۵ سال به ۴۰ سال کاهش داد.

رئیس هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: دانش آموختگان باید این موضوع را از وزارتین علوم و بهداشت پیگیری کنند، این موضوع ارتباطی به هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی ندارد، هیأت عالی پیشنهاد وزارتین را تأیید کرده است.

وی افزودد: در صورت موافقت وزارتین دوباره امکان بررسی مصوبه مذکور وجود دارد.

به گزارش مهر، جمعی از دانش‌آموختگان و دانشجویان سراسر کشور در اعتراض به کاهش شرط سنی برای عضویت هیأت علمی از ۴۵ سال به ۴۰ سال در نامه‌ای به مسئولان کشور از جمله رئیس جمهور عنوان کردند:

«به استحضار می‌رساند بر اساس بند «م» ماده چهار آئین نامه استخدامی اعضای هیأت‌علمی مصوبه یک اسفند سال ۱۳۹۰ حداکثر سن برای دارندگان مدرک تحصیلی دکترای تخصصی و سطح چهار حوزوی ۴۵ سال تمام است.

درحالی‌که همین بند و همین ماده در مصوبه اصلاحیه جلسه ۱۹۲ هیأت عالی جذب مورخ ۳۰ شهریور ۱۳۹۶ به چهل سال تنزل یافته‌است. جدای از بحث اینکه این مصوبه آیا کارشناسی‌شده و عادلانه است یا خیر و متولیان چه مسائلی را هنگام وضع آن نادیده گرفتند، باید به عرض رساند در اجرای این مصوبه نیز به گونه‌ای عمل می‌شود که سبب تضییع حق هزاران نفر از دانش‌آموختگان و دانشجویان دکتری شده و می‌شود که زیان‌دیدگان حق بایسته خود می‌دانند برای استیفای این حقوق تضییع‌شده از هرگونه اقدامی از مجاری قانونی دست بر ندارد.

با نادیده‌گرفتن این حق مسلم از دانش‌آموختگان دانشجویان و نخبگان کشور افزون بر این‌که هزینه‌های صرف‌شده و سرمایه‌های مادی و معنوی آنان هم پایمال می‌شود زمینه ناامیدی و مهاجرت نخبگان را نیز فراهم می‌کند که بنا به فرموده مقام معظم رهبری تشویق جوانان نخبه به ترک کشور خیانت است.

اکنون آیا این ناامید کردن قشر نخبه و دانش‌آموختگان دکترای کشور و تضییع حقوق آنان از مصادیق تشویق جوانان به ترک کشور نیست؟

از این‌رو برای جلوگیری بیش ازپیش از این تضییع حقوق و پیامدهای ضرر و زیان‌های آنکه دامن‌گیر کشور می‌شود، خواهشمند است به مسئولین مربوطه یادآور شوید که توجه لازم را مبذول بدارند و دستور مقتضی را صادر فرمایند.»

کد خبر 5363962

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمد RO ۲۳:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
      2 24
      همه اساتید دنیا در ۵۷ تا ۶۰ سالگی باز نشسته می شوند همان ۴۰ هم زیاد است
      • حسن IR ۲۲:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
        7 0
        اونور آبی گرامی علم و دانش مخصوصا در آموزش عالی جبر پذیر و وابسته به سن نیست اطلاع نداری بدون از ۴۰ تا ۶۰ سال ۲۰ سال عمر هست که زمان خیلی زیادی هست تازه اونا ام فعالیت پژوهشی را ادامه میدن شاید از دانشگاه بازنشسته بشن اما پژوهش ادامه داره
      • اردلان IR ۲۲:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
        6 0
        در امریکا که ۷۰ هست . در خیلی کشورها ۶۵ هست و در خیلی ها ۷۰ منتها از اساتید بازنشسته همچنان استفاده میشه خیلی جاها. سن ۷۰که در امریکاست منطقی تر هست. والا وقتی من سال ۸۷ وارد دانشگاه شیراز شدم اکثر اساتید خوبمون قطعا ۶۵ رو رد کرده بودند و دانشکدمون که طبقه ۳ بود رو راحت بالا و پایین میومدن.
      • IR ۰۱:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
        3 2
        با این طرز فکر. فقط میتونم بگم عقبی از دنیا. ی کم به روز باشین برادر.
    • زهرا IR ۰۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
      0 8
      حالا همه کارها را برای نخبه ها ردیف کردید مونده شرایط استخدامی آنها از طریق جذب برای تدریس در دانشگاه!!!!! از پایه همه چی داغونه
      • IR ۰۱:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
        4 1
        هر چقدر هم مشکلات زیاد باشه باید پیگیر باشیم تا دونه دونه حل بشن.
    • اصغر IR ۰۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
      9 1
      مرد مومن ما به خاطر همین شرط سنی شرکت نکردیم اگر قرار است تغییر کنه باید یه مهلت ثبت نام و همچنین اطلاع رسانی هم داشته باشید . این عین بی عدالت و تضعیع حق مردم و داوطلبان است
    • علی IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
      15 2
      این قانون ناعادلانه رو که ظلم در حق دهه شصتیها ست که رنج مدرسه های دو نوبته و کلاسهای چهل نفر و کنکور میلیون و رقابت سر بقیه ازمونها سختی زیادی بخاطر رقابت زیاد و جذب حدود بردارین هیچ جای دنیا شرط سنی برای هیات علمی نمیزارن بلکه بر اساس توانمندیهاشون بکار گرفته می شوند
      • IR ۰۱:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
        6 1
        بله ظلمه . فقط هم خودمون درک می کنیم این شرایط رو
    • جابر IR ۱۰:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
      4 3
      سلام. اقا تو رو خدا یکی هم درخواست بده شرط معدل حذف بشه. لطفااااا
    • IR ۱۲:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
      6 1
      جناب حالا شما چرا با این خیانت به مملکت موافقت می کنید شما هم که در شورای فرهنگی تایید می کنید شریک در این کار ناصواب هستید اکثر اساتید مطرح علمی در جهان و نخبه پرور بالای ۵۰سال هستن...
    • رایا US ۱۶:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
      7 1
      این ظلم فقط ظلم در حق دهه شصتی ها و بسیاری از نخبه هاست.خیلی از دانشجویان با توجه به سن ۴۵، ادامه تحصیل داده اند. از مسئولین خواهشمندیم سن هیات علمی را به همان سن قبل باز گردانند. با تشکر
      • دانشجو IR ۰۸:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
        0 0
        بله و اصلا شاید حتی موقع ثبت نام و قبولی در آزمون دکترا هنوز این قانون تغییر نکرده بوده...
    • حمیدرضا اکبری کیا IR ۱۷:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
      1 0
      عده ای هم عضو علمی بودند ش طی برای اعمال مدرک نبود بعد که فارغ التحصیل شدند شرط جدید اعمال مدرک 50 سال را پی‌ روی آنها گذاشتند و سال ها اونها را فوق لیسانس محاسبه نمودند و این افراد با تجربه انگیز پژوهش را از دست دادند فعلا مشکل هیات علمی که هستند رفع کنید بعد استخدام افراد جدید واقعا ظلم مضاعف بود.
    • ب.ا IR ۲۰:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
      3 4
      این شرط سنی به دلیل حساسیت این شغل واقعا لازمه و زودتر از اینها باید بهش پرداخته میشد. اگرچه باید شرایطی محیا شود که دانشجویان سریعتر مدرک دکترا را کسب کنند. درحالیکه به دلایل متعدد از جمله کمبود تجهیزات، شرط چاپ مقاله برای دفاع و... این پروسه خیلی طولانی میشود.
      • IR ۰۱:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
        8 1
        دوست بزرگوار. دانشجویان و فارغ التحصیلانی که از سال 95 و قبل از این سال برای جذب هیئت علمی برنامه ریزی کردندو آمدند مقطع دکتری . آنها چه گناهی کرده اند که با این مصوبه روبرو شده اند. چرا پیام شما بوی خودخواهی و گستاخی می دهد. نفع عمومی و مصلحت همه دوستان را در نظر بگیرید.
    • سمانه خسروی IR ۰۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
      8 0
      هیچ فرقی نداره نخبگان همه بیکارند و یه مشت ابله سرکار لطفا شرط پارتی بازی و معرف استاد و گزینش از قبل را حذف کنین
    • IR ۰۲:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
      8 0
      عده ای از متقاضیان در آستانه چهل سالگی یا از چهل سالگی گذشته اند و با مدرک دکتری بیکار هستند. ایا آنها باید بیکار بمانند یا با شغل های خارج از شأن روزگار را سپری کنند. تکلیف آنها چه می شود. باید فکری هم به حال آنها کرد. یکی از راه های کاهش تعداد افراد بیکار. لغو مصوبه سن جذب سال 96 هست.
    • زهره IR ۰۶:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
      8 0
      با سلام. به نظر من حتما باید به 45 سال سن جذب هیئت علمی برگردد چون حق بسیاری از افراد تحصیلکرده در این سال ها ضایع شده است. با توجه به اینکه قانون 45 سال در سال 96 لغو شده است باید حتما برای افرادی که تا سال 96 ورودی دکتری بوده اند حتما قانون 45 سال اجرا شود.
    • نوید IR ۱۱:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
      7 0
      تو ایران معمولا بخاطر سربازی و مشکلات مالی و کاری معمولا دیر دکترا گرفته میشود الان من که با معدل بالای 19 و 20 تا مقاله isi فارغ التحصیل از پلی تکنیک تهران هستم گناهم چی است که 42 سال دارم
    • حسین IR ۱۲:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
      8 0
      با سلام مسئولین محترم از پاسکاری کردن به همدیگه دوری کنند همانطور که در وزارت بهداشت این قانون چهل و پنج سال هست لطف در وزارت علوم هم اینو اعمال کنید. بنده ورودی سال 90 هستم 95 دفاع کردم 96 سن جذب تغییر کرد ایا این تصمیم خلق الساع اجحاف در حق دهه شصتی ها ست.
    • دلسوخته IR ۰۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
      0 0
      استاد 70 ساله با هفتادو پنج ساله چقدر تفاوت دارد؟ مگر وزنه برداری و فوتبال است؟ظلم بارز در حق کسانیکه از فرصتهای دیگر گذشتند و چند سال بصورت قراردادی منتظر فراخوانی که بعلت کرونا داده نشد ماندند و حالا مثل دستمال کاغذی دور انداخته می شوند