۲ مرداد ۱۴۰۲، ۱۲:۲۶

مهر گزارش می دهد؛

روایت عشق و دلدادگی مردمان دیار آیت الله بهجت به امام حسین(ع)

روایت عشق و دلدادگی مردمان دیار آیت الله بهجت به امام حسین(ع)

فومن- شهرستان فومن یکی از قطب‌های فرهنگی و مذهبی در کشور و استان گیلان محسوب می‌شود که نام و آوازه بلندی در برگزاری مراسم‌های آئینی و مذهبی دارد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- عرفان منصوریان: شهرستان فومن یکی از قطب‌های فرهنگی و مذهبی در کشور و استان گیلان محسوب می‌شود که نام و آوازه بلندی در برگزاری مراسم‌های آئینی و مذهبی دارد. مراسم‌هایی مانند سنج زنی، مجمع آوری، علم بندان ماسوله، صبح عزا، شام غریبان، رسم شب سوم امام حسین (ع) به نام عرب، تعزیه خوانی و… از برجسته‌ترین مراسم‌های آئینی و سنتی مردم فومن است که برخی از آنها آوازه ملی و جهانی دارند.

فرهنگ و دلدادگی عاشورایی مردمان این سامان که نسل به نسل جریان داشته از شعر معروف و فراگیر «امشبی را شه دین در حرمش مهمان است، مکن ای صبح طلوع» از سروده پدر مرحوم آیت الله العظمی محمد تقی بهجت فومنی (ره) مرجع بزرگ جهان تشیع کاملاً مشهود و قابل اثبات است.

تعلق خاطر پدران و مادران فومنی به دستگاه اهل بیت (ع) و تربیت فرزندان در مدرسه فرهنگ عاشورایی همواره پرچم ارادت مردمان این سامان را به معصومین (ع) بر افراشته نگاه داشته است که حضور پر شمار ۱۵ هزار نفری مردم فومن، خصوصاً نوجوانان و جوانان در مراسم مذهبی هیأت‌ها نشانگر این حقیقت است.

روایت عشق و دلدادگی مردمان دیار آیت الله بهجت به امام حسین(ع)

معروفیت فومن به قم گیلان

این شهر که به قم گیلان معروف است، در کنار پذیرایی از هزاران گردشگر طبیعتی و تاریخی در طول ایام سال، در ماه محرم و صفر نیز پذیرای هزاران گردشگر مذهبی به دلیل وجود اماکن و هیأت و مراسم‌های سنتی و آئینی است.

با وجود تبلیغات گسترده شبکه‌های بیگانه و ترویج فرهنگ دین گریزی، اما گویا نوجوانان و جوانان دهه هشتادی و نودی فومنی که دلداده فرهنگ عاشورایی هستند و ندای آزادگی واقعه عاشورا عضوی نا گسستنی از وجودشان شده، گوش و چشمی برای شنیدن و دیدن این تبلیغات نداشته و استقبال امسال این نسل از مراسم‌های مذهبی در فومن بسیار چشمگیر و دشمن شکن بوده است و به طوری که میدان داری و وظیفه مدیریت‌های اجرایی برخی از هیأت‌های مذهبی فومن بر عهده همین نسل دهه نودی و هشتادی قرار گرفته است.

در شهر فومن نیز به عنوان مرکز شهرستان که دارای حدود ۳۰ هزار شهروند ساکن است، هیأت‌های مذهبی محبان فاطمه (س)، هیأت الزهرا (س)، خادمین الحسین (ع)، انصارالحسین (ع)، ریحانه الحسین (ع)، هیأت حضرت علی اصغر (ع)، هیأت منتظران حضرت قائم (عج)، هیأت رزمندگان اسلام و… که بیشتر آنها اقدامات فرهنگی و تربیتی را نیز در دستور کارهای خود داده و در دهه اول ماه محرم هر شب مراسم عزاداری برگزار می‌کنند که مورد استقبال بی سابقه مردم قرار گرفته است.

فرهنگ نذری و احسان نیز یکی از سنت‌های زیبا و خدا پسندانه ای است که مردم و بازاریان فومنی آن را ارج نهاده و هر شب با حمایت‌های خود بسته‌های اطعام و احسان را آماده کرده و در هیأت‌های مذهبی شهرستان از عزاداران و عاشقان حسینی پذیرایی می‌کنند و طبق برآورد از سطح هیأت‌های شهرستان روزانه ۱۰ هزار عزادار حسینی با غذای نذری اطعام می‌شوند.

کمک‌های کوچک و بزرگ و شراکت خالصانه اقشار شهرستان در برپایی سفره نذری امام حسین (ع) نمایانگر عمق عشق و باور زنان و مردان دیاری است که هیچگاه در میدان عمل و بزنگاه‌ها سنگر حضور و تأثیر گذاری را ترک نکرده و همواره دانش آموز ممتاز مدرسه عاشورا هستند.

روایت عشق و دلدادگی مردمان دیار آیت الله بهجت به امام حسین(ع)

برپایی حسینیه کودک و نوجوان در فومن

«ساسان حساس مقدم» مسئول هیأت خادمین الحسین (ع) فومن در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بیش از هزار و ۸۰۰ زن و مرد در مراسم هیأت حضور پیدا می‌کنند، گفت: این تعداد نسبت به سال گذشته افزایش سه برابری داشته است و به همین دلیل مجبور به افزایش ظرفیت شده‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه در کنار مراسم عزاداری، حسینیه کودک و نوجوان همراه با مربی آموزشی نیز برپا شده است، اضافه کرد: ۴۰ درصد جمعیت عزاداران حاضر در هیأت را نسل دهه ۸۰ و ۹۰ تشکیل می‌دهند.

وی با یادآوری اینکه مدیریت‌های اجرایی به نسل نوجوان واگذار شده است، تصریح کرد: با وجود تورم قیمتی در تهیه لوازم برگزاری هیأت و نذری‌ها، کمک‌های مردمی به همان نسبت افزایش داشته است و مردم با هر توانی که دارند پشتیبان برگزاری این مراسم می‌شوند.

استقبال دو برابری عزاداران حسینی از برنامه‌های هیأت

«محسن ملایی نژاد» مسئول هیأت محبان فاطمه (س) فومن نیز از استقبال روزانه ۱۰۰۰ نفر از مراسم مذهبی هیأت‌ها در فومن خبر داد و افزود: استقبال مردم از مراسم فرهنگی و مذهبی هیأت دو برابر شده است و نسل دهه ۸۰ و ۹۰ بیش از ۵۰ درصد عزاداران هیأت را تشکیل می‌دهند که امورات اجرایی هیأت را نیز بر عهده گرفته‌اند.

مسئول هیأت محبان فاطمه (س) فومن با تاکید بر اینکه اکنون عزاداران حسینی در کنار شور به دنبال شعور حسینی و زنده نگهداشتن آئین‌های سنتی هستند، گفت: نسل امروز نیز مشتاق گفتگو و بیان و شنیدن صدای حق و جهاد تبیین است.

وی این هیأت را دارای دغدغه‌های مذهبی و اجتماعی و فرهنگی و… توصیف کرد و ایجاد مرکز فرهنگی و تربیتی را یکی از اقدامات قابل توجه هیأت محبان فاطمه (س) فومن دانست و ادامه داد: اقدامات هتاکانه غربی‌ها توسط عزاداران حسینی در این هیأت محکوم شده است.

ملایی نژاد استقبال خانواده‌ها از حضور فرزندان در مراسم فرهنگی و مذهبی هیأت را جالب توجه عنوان کرد و گفت: هر عزادار حسینی می‌تواند دعوت کننده‌ای برای حضور دیگران باشد.

روایت عشق و دلدادگی مردمان دیار آیت الله بهجت به امام حسین(ع)

نوجوانان و جوانان بدنه اصلی هیأت‌ها را تشکیل می‌دهند

«مهدی نصیری راد» مسئول هیأت انصار الحسین (ع) فومن در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه استقبال مردم از مراسم مذهبی ماه محرم امسال افزایش پیدا کرده است، گفت: نوجوانان و جوانان بدنه اصلی شوراهای اجرایی هیأت را تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه این هیأت در حوزه فرهنگی و تربیتی کودکان و نوجوانان نیز فعالیت دارد، افزود: برای کودکان و نوجوانان برنامه پرده خوانی واقعه کربلا برگزار می‌شود.

نصیری راد با یادآوری اینکه ترویج فرهنگ عاشورایی و اقامه نماز و ایثار از اقدامات قابل توجه این هیأت است، تصریح کرد: محله محوری و جلب مشارکت‌های مردمی در برگزاری مراسم از برجستگی‌های این هیأت است.

کد خبر 5844028

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha