- استان: خراسان رضوی
- حوزه انتخابیه: چناران و بینالود
- شعار انتخاباتی: (ایران قوی، سرزمین آباد، مردم بانشاط با همدلی و اتحاد)
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
علیرضا عطاران زاده یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
- رزومه:
- برادر سردار جاویدالاثر سرتیپ دوم پاسدار محمدرضا عطاران زاده متولد و ساکن مشهد رئیس اداره تدارکات و ساختمان بانک ملت خراسان رضوی، لیسانس مهندسی عمران - دانشگاه فردوسی، لیسانس حقوق - دانشگاه قوه قضائیه، فوق لیسانس مدیریت اجرایی - دانشگاه فردوسی، دانشجوی دکتری مدیریت
- سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
عدم نظارت کافی بر اجرای قوانین. ما فرصتی برای معطل کردن مردم نداریم. پیشرفت سریع و ایجاد تغییر و بهبود شرایط در زندگی همه مردم باید قابل لمس و مشهود گردد.
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
باید برنامه عملیاتی جامع پیشرفت منطقهای برای هر حوزه انتخابیه و بلکه هر بخش از حوزه تدوین و مسئولین اجرایی موظف به پاسخگویی در مقاطع زمانی ماهانه و فصلی در خصوص میزان دستیابی به اهداف تعیین شده بر اساس برنامه زمانبندی در نظر گرفته شده باشند. در صورت عدم دستیابی بعد از دو مرحله تذکر مدیر مربوطه برکنار شود.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
تجمل گرایی یعنی دور شدن از مردم و دور شدن از شرایط واقعی زندگی و مشکلات مردم. این چنین کسی نه میتواند فهم درستی از مشکلات عموم مردم داشته باشد و نه میتواند راه حل مناسبی در این خصوص ارائه دهد و لیاقت نمایندگی مردم شریف و نجیب ایران را نخواهد داشت.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
فقط با همدلی و اتحاد بین مردم و همراهی و همکاری قوای سه گانه پیشرفت حاصل خواهد شد. ما امروز، آنقدر دشمنان خارجی قسم خورده داریم که دیگر مجالی برای تفرقه بین خودیها وجود ندارد. هر زمان حول اصول انقلاب و ولایت فقیه تمرکز و اتحاد حاصل شود و خدمت خالصانه به مردم، جای منافع شخصی و حزبی را پر کرد، حرکت رو به رشد و صعود به قلههای موفقیت و تغییر شرایط به نفع مردم انجام خواهد شد.
* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
سرخوردگی مردم از نظام عدم اعتماد به مسئولین ضعف قدرت سیاسی و ملی کشور ایجاد مشکلات بیشتر برای کشور توسط دشمنان
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
سبک زندگی و شرایط واقعی زندگی نماینده، نحوه ارتباط او با مردم، پاسخگویی به درخواست مردم، وضعیت فرزندان او، چگونگی بهره مندی نزدیکان او از امتیازات مختلف و رانتهای دولتی، همه نشان دهنده صداقت فرد در مردمی بودن اوست.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
هر چه برای خود و مردم حوزه انتخابیه خود میپسندد برای مردم کل کشور بپسندد.
- سوالات استانی:
* برای توسعه ظرفیت بازارچههای مرزی استان جهت افزایش صادرات و واردات چه برنامهای دارید؟
همه این موارد و حتی بیشتر از این منوط به تهیه برنامه جامع پیشرفت منطقهای است. با تهیه این برنامه، سازمانها و مراجع متولی امر و مردم، جایگاه خود را در این موضوع شناخته و براساس آن به صورت خودکار وارد عمل شده و موجبات تحقق موضوع فراهم میشود. علی ای حال، گسترش روابط دوستانه با کشورهای همسایه، ایجاد امنیت مرزی، ایجاد زیر ساخت لازم به لحاظ موقعیت مکانی، امکانات دسترسی، راهها، تبلیغات ملی و بین المللی، ایجاد رونق در تولید و فروش محصولات محلی و بومی، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای تولید، همه و همه میتواند رونق این بخش شود.
* مشهداز ۵۶ ملیت مختلف در حوزه سلامت، پذیرش دارد. برای توسعه گردشگری سالمت استان خراسان رضوی چه برنامههایی باید تنظیم و عملیاتی شوند؟
طرح عملیاتی گسترش توریست سلامت با شناخت کلیه متغیرهای مؤثر در این امر باید تهیه شود. در این مسیر وزارت بهداشت، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی و وزارت امورخارجه، وزارت کشور و از طرفی شهرداریها نقش اساسی در این خصوص دارند و باید ضمن توجه به امکانات موجود، در جهت گسترش و رونق این امر برنامه ریزی اجرایی صورت گیرد. مالیات مربوط به خدمات پزشکان هم باید به صورت کامل رصد و دریافت گردد.
* برای مقابله به حاشیه نشینی و نوسازی بافتهای فرسوده، چه برنامهای دارید؟
باید طرح برنامه عملیاتی جامع برای پیشرفت منطقهای شهرها و روستاهای مجاور، تهیه و سریعاً اجرایی گردد. توجه به رونق کشاورزی، باغداری، مسکن، بهداشت و درمان و فرهنگ، ورزش و اماکن تفریحی و اوقات فراغت، امتیازات محلی به افراد بومی و البته ایجاد شرایط سرمایه گذاری در این مناطق میتواند موجب رونق و بهبود شرایط زندگی در شهرهای اطراف کلان شهرها شده و از مهاجرت به حاشیه شهرهای بزرگ جلوگیری کند. بلکه موجب مهاجرت معکوس گردد.
نظر شما