۲۶ آذر ۱۳۸۶، ۱۲:۵۰

نشست خبری احمد توکلی-2:

اصرار بر کار کارشناسی بیشتر در مجلس هفتم مرکز پژوهش ها را فعال کرد

اصرار بر کار کارشناسی بیشتر در مجلس هفتم مرکز پژوهش ها را فعال کرد

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ارائه نظر کارشناسی در طرح ها و لوایح بررسی ضمن اجرای قوانین و گزارش نتیجه آن پاسخ به نیازهای اطلاعاتی نمایندگان و شفاف سازی در اطلاع رسانی عمومی را از وظایف این مرکز خواند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی صبح امروز در نشستی خبری با حضور خبرنگاران رسانه ها که به مناسبت روز پژوهش در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد اظهار داشت : مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی به عنوان بازوی کارشناسی مجلس در سال 1372 تاسیس و قانون آن در آذر ماه سال 1374 تصویب شد.

وی افزود: مرکز پژوهش ها در ادوار چهارم، پنجم، ششم و هفتم مجلس سابقه فعالیت دارد و در تمام ادوار توانسته برای کارشناسی تر شدن تصمیمات به نمایندگان ارائه خدمت کند.

توکلی نقش مرکز پژوهش های مجلس در دور هفتم را پر رنگ تر خواند و افزود: یکی از دلایل آن همت اصحاب رسانه در انعکاس گزارش ها و نقدهایی به کار مرکز بوده است.

وی از اصحاب رسانه به خاطر این انعکاس خبری تشکر کرد.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس وظایف مرکز را در چند مورد خلاصه کرد و گفت : مهمترین وظیفه مرکز نظر کارشناسی در تمام طرح ها و لوایح و جمع آوری نظرات احزاب و گروه ها و اساتید و دانشگاه ها است و اینکه آنها را در اختیار جامعه قانونگذاری قرار دهد.

توکلی بررسی حسن اجرای قوانین و نه بازرسی آن و در نهایت  گزارش دادن نتیجه آن را از دیگر وظیفه مرکز پژوهش ها ذکر کرد.

وی در پاسخ به نیازهای اطلاعاتی نمایندگان به کمیسیون ها و حتی هیئت رئیسه و همچنین شفاف سازی در اطلاع رسانی عمومی را از دیگر وظایف مرکز عنوان کرد.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس افزود: مرکز پژوهش های مجلس به دو دلیل در مجلس هفتم فعال تر شده است، مرکز در 4 سال دوره ششم مجلس 945 گزارش و در سه سال و سه ماه دور هفتم و تا شهریور امسال  1816 گزارش ارائه داده است.

وی تاکید کرد : همچنین این توفیق کمی با استنادات نمایندگان به توفیق کیفی برای رشد عقلانیت در قانونگذاری تبدیل شده است.

توکلی بالا رفتن سطح دانش نمایندگان مجلس هفتم و واقف شدن نمایندگان، پیچیدگی امور بیش از گذشته و اصرار بر کار کارشناسی بیشتر را از دلایل فعال تر شدن مرکز پژوهش ها در دور هفتم دانست.

وی گفت: رفیق و رقیب در مجلس به گزارش های مرکز استناد می کنند و این افتخاری برای مرکز است این مسئولیت سنگینی به دوش ما می گذارد تا مستندتر کار کنیم و اجازه ندهیم غیر از ملاک های علمی مولفه دیگری در تصمیمی گیری اثر گذار باشد.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس به معرفی دو کار جدید مرکز پرداخت و گفت: یکی از اقدامات سایت سامانه قوانین است که امکان دسترسی به تمام طرح ها و لوایح و گزارش ها، قوانین عادی و اساسی، آئین نامه ها و مصوبات نهادهایی مثل شورای عالی انقلاب فرهنگی را در اختیار همه داوطلبان می گذارد.

وی تصریح کرد: قبلا تمام این امکانات با سی دی در اختیار همگان قرار می گرفت اما امروز سایت سامانه قوانین وفهرست طرح ها و لوایح را مشخص می کند و مشروح مذاکرات و همه قوانین و مقررات از سال 1285 تا مجالس بعدی را به روز در سامانه قوانین قرار می دهد.

توکلی ادامه داد: این اقدام مرکز به رشد قانون گرایی و حرف مستند زدن کمک کرده و دسترسی به قوانین را سهل می کند.

رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت : در انتخابات مجلس هشتم مثل همه مجالس قبلی چند هزار نفر داوطلب می شوند که بسیاری از آنها از جایگاه نمایندگی در نظام سیاسی مطلع نیستند که اطلاع رسانی برای آنها دیگر وظیفه مرکز پژوهش ها است.

توکلی گفت: این اطلاعات در چند بسته تهیه شده که اولین بسته اطلاعاتی شامل گزارشی در مورد جایگاه مجلس و آشنایی با آخرین وضعیت متغیرهای کلان است و تا 5 دی ماه در اختیار همه نامزدهای انتخاباتی قرار می گیرد و بعد از تایید صلاحیت ها نیز بسته بعدی در اختیار آنان قرار خواهد گرفت.

وی افزود: در نمایشگاه دستاوردهای مرکز لوحی است که ضعف های خود را در آن برشمردیم چون فکر می کنیم در برخی اهداف یا موفق نبوده ایم یا آنقدر که انتظار داشتیم موفق نشده ایم.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس تصریح کرد: در طرح اصلاح ماده 3 برنامه چهارم مرکز فعالیت خوبی داشت ، اما در ساماندهی طرح های مبارزه با فساد در سال اول موفق نبوده ایم در تدوین آئین نامه جدید در مجلس نتوانستیم کمک چندانی کنیم.

توکلی با بیان اینکه از ظرفیت های علمی کشور باید حداکثر استفاده را نماییم خاطر نشان کرد: در این زمینه خود را مستحق انتقاد می دانیم ، در شبکه نخبگان به هدف نرسیده ایم گرچه برخی این را به علت فقدان عادت کار با اینترنت است و بخشی از آن نیز به عهده دفاتر ماست.

وی اظهار داشت: در سطوح دانشگاهی رشته مطالعات پارلمانی نداریم و از این جهت موفق نبوده ایم و با پارلمان های دنیا همکاری فعال زنده نداشته ایم مناسباتی بر قرار نبوده است.

احمد توکلی در ادامه به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد .

پرشس و پاسخ ها متعاقبا ارسال می شود.

کد خبر 606206

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha