۲۲ دی ۱۳۸۶، ۱۵:۵۵

نشست خبری وزیر کشور (2):

احتمال ارائه لایحه ای در مورد تبلیغات انتخاباتی

احتمال ارائه لایحه ای در مورد تبلیغات انتخاباتی

وزیر کشور از احتمال ارائه لایحه ای جدید به مجلس با موضوع شیوه تبلیغات انتخاباتی خبر داد .

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مصطفی پور محمدی وزیر کشور دربخشی از نشست خبری عصر امروز خود که با حضور رسانه های داخلی و خارجی برگزار شد، در پاسخ به این سئوال که وزارت کشور برای برگزاری انتخابات سالم و آزاد چه تدابیری اندیشیده است، اظهار داشت: مبنای هر عملی اگر موازین قانون باشد اطمینان آور و ملاک سلامت است و ما هیچ معیار دیگری برای سلامت و اطمینان بخش بودن جز اجرای قانون نمی بینیم .

وی افزود: ما یک حرکت جدید انجام دادیم و آن روش برگزاری انتخابات و اخذ رای به شکل نوین بود شکل انتخابات در جمهوری اسلامی با برخی کشورهای دیگر متفاوت است و ما برای انتخابات رایانه ای نمی توانیم از کشورهای دیگر کپی برداری کنیم و ناچار هستیم سیستمی با وضعیت کشور خود طراحی کنیم .

وزیر کشور تصریح کرد: از ابتدای ورود بنده به وزارت کشور طرح برگزاری رایانه ای انتخابات را تعقیب کردیم و از تجارب دولتهای گذشته در وزارت کشور استفاده نمودیم.

پور محمدی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که به اعتراضات برخی داوطلبان به کوتاه بودن مدت زمان ثبت نام برای حضور در انتخابات  بویژه در شرایط آب وهوایی کشور اشاره کرد ، گفت : این که زمان ثبت نام کم یا زیاد است قانون است و روال گذشته انتخابات نیز این بوده و همواره این چنین خواهد بود.

وی افزود :  این که ما زمان را زیاد یا کم کنیم تغییری درمحتوای انتخابات ایجاد نمی کند ما در این دوره کمک کردیم که انتخابات رایانه ای برگزار شود و همین امر باعث شد مردم معطل نشوند و درروز جمعه نیز ثبت نام را تا ساعت 24 تمدید کردیم تا مردم از این فرصت نیز استفاده کنند.

وی  گفت: همچنین اعلام کردیم مردم در هر حوزه انتخابیه که مستقر هستند به لحاظ شرایط بد آب و هوایی در همان حوزه ثبت نام کنند و در مهلت قانونی در حوزه اصلی خود شرکت کنند ، برخی هم که تاییدیه مدارک خود را همراه نداشتند بر اساس توافق با شورای نگهبان اجازه دادیم پس از ثبت نام تاییدیه مدارک را ارائه دهند.

وزیر کشور افزود: ثبت نام تعداد 7 هزار و 200 نفر با این سطح تحصیلات و سوابق شغلی حاکی از مشارکت بالاست ما بیش از 26 یا 27 برابر تعداد نیاز در مجلس شرکت کننده داریم و این عدد بالایی است از جهت قدرت انتخاب مردم برای گزینش نامزد مورد قبول خود است.

پور محمدی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از ممنوعیت پوسترهای تبلیغاتی برای کاندیداها جویا شد گفت: قوانین انتخاباتی همچنان نیازمند تکمیل است ما در لایحه ای جامع انتخابات که در دولت نهم تهیه شد این نکات را متذکر شدیم وطی این لایحه خواستیم هزینه کاندیداها شفاف و منبع درآمد و توزیع آن را اعلام کنند. هم اکنون نمی توانیم کاری انجام دهیم افراد می توانند در حال حاضر تبلیغ کنند و منع قانونی ندارد .

وی افزود : شاید طبق مصوبه مجلس که منع پوستر برای کاندیداها را به دنبال داشت حجم اقلام تبلیغی  از جمله SMS یا مراجعه به درب منازل عملا افزایش یابد و بیشتر از دوره های قبل باشد به هر حال تا زمانی که قانون نباشد نمی توانیم مانع هزینه کاندیداها شویم.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از آمارنامزدهای ثبت نام شده اقلیت ها جویا شد گفت: کل اقلیت هایی که در انتخابات شرکت کردند 17 نفر هستند و ما در کل 5 نماینده اقلیت داریم که طبق روال گذشته در حوزه های ارامنه شمال ، ارامنه مرکز ، کلیمیان ،زرتشتیان و آشوری ها برگزار می شود.

وزیر کشور تصریح کرد: اقلیت ها نیز دارای هیئت اجرایی ونظارت هستند و از میان خود ناظری دارند که بر چگونگی اخذ رای در حوزه های انتخابیه نظارت دارند.

خبرنگاری خطاب به وزیر کشور گفت : وزارت کشورمی خواهد در سال جاری برای چاپ برگه های رای مناقصه عمومی برگزار کند با توجه به حساسیت این کار و چاپ برگه های رای در سالیان گذشته در نهادهای دولتی انجام می شد آیا فکر می کنید بخش خصوصی مناسب این کار است یا خیر؟ پورمحمدی پاسخ داد : جامعه خبرنگاری یا جامعه باز باید بیشتر از اقتصاد باز حمایت کند مدال اقتصاد باز هم مناقصه است و شما باید ما را تشویق به مناقصه کنید سال گذشته نیز ما مناقصه برگزار کردیم و فکر می کنم این امر خیلی سابقه نداشته اما از زمانی که بنده وارد وزارت کشور شدم سیاست این بود که خرید های خود را با مناقصه انجام دهیم ، که یک مزیت آن پایین آوردن قیمت است. سال گذشته نیز درمناقصه ای که انجام شده 500 میلیون تومان هزینه را کاهش دادیم.

وی افزود: مامورین ناظر در تمام مدت چاپ حضور خواهند داشت.

وزیر کشور در خصوص نوع تبلیغات کاندیداها تاکید کرد: نظر کارشناسی ما این بود که محدود کردن پوستر خیلی مناسب فضای تبلیغاتی نیست و پیشنهاد دادیم یک قطعه مشابه را کاندیداها چاپ و الصاق کنند انشا الله که مورد قبول واقع شود و مجلس به آن رای دهند به دنبال این هستیم این پیشنهاد را به شکل لایحه به مجلس تقدیم کنیم .

پور محمدی خاطرنشان کرد: روش های جدید تبلیغاتی تا آنجا که منع قانونی نداشته باشد ما نمی توانیم مانع شویم ، ایمیل ، روشهای رایانه ای وپیام کوتاه از آنجا که منع قانونی ندارند نمی توانیم جلوی آن را بگیریم ما اگر بخواهیم مانع نوع تبلیغات شویم باید منع قانونی داشته باشیم .

وی در خصوص تشکیل کمیته امنیت انتخابات کشور در وزارت کشور نیز گفت: این کمیته جزئی از سازمان ستاد انتخابات است ستاد انتخابات یک سازمان دارد که از بخش های مختلف وزارت کشور تشکیل می شود، مدیریت کمیته امنیت به عهده مدیر کل امنیتی وزارت کشور است که هم اکنون نیز این مقام عهده دار مدیریت آن است و در این کمیته تمام نهادهای انتظامی ، نظامی ، امنیتی و اطلاعاتی حضور دارند و فعال هستند و ظایف فراوان دارند و حداقل 200 نفر از عوامل در اختیاراشان است.

وزیر کشور در پاسخ به سئوال یک خبرنگار خارجی که از محدودیت سفر خبرنگاران خارجی به شهرستانها جویا شد ، گفت: این بحث خبرنگاران خارجی به عهده وزارت ارشاد است که آیین نامه و دستورالعملی دارند اما ما به عنوان وزارت کشور اعلام می کنیم که از حضور خبرنگاران در بخش های مختلف کشور در ایام انتخابات استقبال می کنیم .

پور محمدی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که گفت: برخی گروهها این شبهه را مطرح کردند که سلامت انتخابات ممکن است خدشه دار شود نظر شما در این مورد چیست؟ یاد آور شد: مدعی باید دلیل بیاورد. باید دید "سلامت انتخابات مخدوش می شود" یعنی چه اگر تفسیر یا جزییاتی داشته باشند باید جواب دهند، ما به دو دلیل عمده یک رعایت دقیق قانون وپیاده کردن  روش نوین الکترونیکی و رایانه ای در جهت سلامت برگزاری انتخابات کوشش می کنیم اینها گامهای بزرگی است برداشته شده و انشا الله موفق شویم.

وی تصریح کرد: خواهید دید درصد سلامت انتخابات به حد بالا و قابل قبولی خواهد رسید.

ادامه دارد....

کد خبر 619902

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha