پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

بررسی عالم مدرن در اندیشه‌های سنت‌گرای پرآوازه فرانسوی

بررسی عالم مدرن در اندیشه‌های سنت‌گرای پرآوازه فرانسوی

پیش‌نشست همایش «رنه گنون و احیا خمیرۀ ازلی» با موضوع تبیین عالم مدرن در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، رنه گنون محقق سنت‌گرا و پرآوازه فرانسوی است که در سال ۱۸۸۶ در شهر بلوئا زاده شد. پدرش معمار بود. تحصیلات اولیه‌اش را در زادگاهش سپری کرد. در ۱۹۰۴ به پاریس رفت و به مطالعه در حوزه ریاضیات و سپس فلسفه پرداخت. در جوانی جذب چندین انجمن نهان‌گرا شد و با کسانی چون لئون شامپرنو آشنا شد که با تصوف و عرفان اسلامی آشنایی داشت. انجمنی با نام گنوسیس (معرفت) تأسیس کرد و تا سال ۱۹۲۲ مقالاتی برای آن می‌نوشت. احتمالاً در همین دوران با تائوئیسم و برخی آئین‌های هندویسم آشنا شد.

گنون در ۱۹۱۲ به دین اسلام مشرف شد و نام «شیخ عبدالواحد یحیی» را برگزید. گنون ارتباط خود را با جریان‌های فکری در پاریس قطع نکرد از آن جمله ملاقات‌هایی با شخصیت‌های معروفی مانند ژاک مارتین و رنه گروسه و دیگران داشت. در عرفان و تصوف پیرو ایوان عقیلی (شیخ هادی) بود و در باطن گرایی از مریدان شیخ عبدالرحمن الکبیر از نمایندگان بزرگ اسلام‌گرای مصر بود. رنه گنون در شب ۷ ژانویه ۱۹۵۱ پس از طی یک دوره بیماری، درگذشت و مطابق شعائر اسلامی در یکی از قبرستانهای اطراف قاهره به خاک سپرده شد.

با توجه به جایگاه گنون در میان اندیشمندان معاصر مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران همایشی با عنوان «رنه گنون و احیا خمیرۀ ازلی» ترتیب داده است.

بر این اساس پیش‌نشست همایش «رنه گنون و احیا خمیرۀ ازلی» با موضوع تبیین عالم مدرن با حضور اساتید و پژوهشگران حوزه فلسفه در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می‌شود.در این پ یش نشست سید رضا فیض در موضوع اهمیت رنه گنون در دنیای امروز، بابک عالیخانی در موضوع مشرقیان در آستانه ظهور و پژمان رادمهر در موضوع نظری بر تلقی مدرن و سنّتی از هنر سخنرانی خواهند کرد.

این نشست روز سه‌شنبه ۲۳ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۳ تا ۱۶ در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به نشانی خیابان نوفل‌لوشاتو، خیابان آراکلیان برگزار خواهد شد.

کد خبر 6373728

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha