۲۱ مرداد ۱۳۸۸، ۱۶:۲۹

یادمان پروفسور حسابی 29 مرداد برگزار می‌شود

یادمان پروفسور حسابی 29 مرداد برگزار می‌شود

هفدهمین یادمان پروفسور محمود حسابی 29 مرداد در دو نشست در تهران و تفرش برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، این یادمان روز پنجشنبه 29 مرداد ماه جاری در دو نشست در تهران و تفرش در نکوداشتی فرهنگی برگزار می شود. نشست نخست ساعت 8 تا 10 صبح در خانه استاد حسابی در تهران و نشست دوم ساعت 5 بعدازظهر در شهر تفرش زادگاه پروفسور حسابی با همکاری دانشگاه تفرش، انجمن تفرشی ها و بنیاد پروفسور حسابی و شرکت واحد اتوبوسرانی انجام می گیرد.

پروفسور محمود حسابی در سال 1281 هجری شمسی در تهران زاده شد. او تحصیلات ابتدایی خود را در بیروت در مدرسه کشیش های فرانسوی آغاز کرد و همزمان، توسط مادر فداکار و فاضله خود تحت آموزش تعلیمات مذهبی و ادبیات فارسی قرار گرفتند. دکتر حسابی قرآن کریم را حفظ و به آن اعتقادی ژرف داشت. دیوان حافظ را نیز از برداشته و به بوستان و گلستان سعدی، شاهنامه فردوسی و مثنوی مولوی اشراف کامل داشت. در سن هفده سالگی لیسانس ادبیات، در سن نوزده سالگی، لیسانس بیولوژی و پس از آن مدرک مهندسی راه و ساختمان را اخذ کرد. وی همچنین در رشته های پزشکی، ریاضیات و ستاره شناسی به تحصیلات آکادمیک پرداخت.

در سال 1924 میلادی دکتر حسابی به مدرسه عالی برق پاریس وارد شد و پس از یک سال فارغ التحصیل شد. وی در دانشگاه سوربن در رشته فیزیک به تحصیل پرداخت و در سال 1927 میلادی در سن 25 سالگی دانشنامه دکتری فیزیک خود را با ارائه رساله ای تحت عنوان "حساسیت سلول های فتوالکتریک" با درجه عالی دریافت کرد. او بر زبان های فرانسه، انگلیسی، آلمانی و عربی تسلط داشت و با زبان های سانسکریت، لاتین، یونانی، پهلوی، اوستا، ترکی و ایتالیایی برای یادگرفتن ریشه واژگان آشنا بود. 

پروفسور سید محمود حسابی پدر علم فیزیک و مهندسی نوین ایران یکی از دانشمندان برجسته معاصر ایرانی است. وی که به انیشتن ایران معروف است علاوه بر فعالیت های دانشگاهی و علمی در زمینه های گوناگون سیاسی، فرهنگی و ادبی نیز آثار شایان توجهی از خود به جای نهاده است. یکی از نتایج زندگی پربار استاد مراکز مختلف تحقیقاتی صنعتی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در منزل مسکونی خود تاسیس کرد و تا پایان عمر خود به آن اشتغال داشت. همچنین استاد با شعر و موسیقی نیز به خوبی آشنایی داشت و در چند رشته ورزشی نیز موفقیت هایی کسب کرد که می توان به موفقیت وی در نجات غریق در رشته شنا اشاره کرد.

همچنین پروفسور در زمینه های علمی نیز تحقیقات و تالیفات بسیار زیادی دارد. دکتر حسابی شاگرد پروفسور انیشتین بود و در مدت انجام و مطالعه کارهای تحقیقی اش ملاقات هایی با دانشمندانی چون شرودینگر، دیراک، بور و فرمی داشته است. وی در سال 1360 شمسی در کنفرانس فیزیک ایران به عنوان پدر علم فیزیک جدید ایران نائل شد. دکتر حسابی در شهریور سال 1371 در هنگام مراقبت های پزشکی در بیمارستان قلب ژنو فوت کرد.

کد خبر 928704

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha