۲۱ مرداد ۱۳۸۸، ۱۹:۰۵

برای همکاری دوجانبه؛

یک هیئت سودانی از قابلیتهای کشاورزی استان قزوین بازدید کرد

یک هیئت سودانی از قابلیتهای کشاورزی استان قزوین بازدید کرد

قزوین - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از بازدید یک هیئت سودانی از قابلیتها و طرحهای مهم کشاورزی استان قزوین برای بررسی راه های همکاری دوجانبه خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، در راستای همکاری مشترک ایران و سودان در زمینه توسعه بخش کشاورزی یک هیئت بلند پایه بخش کشاورزی سودان از صبح امروز چهارشنبه بازدید خود را از قابلیتهای بخش کشاورزی استان قزوین آغاز کرد.

هیئت سودانی در دیدار با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین بر گسترش روابط اقتصادی به ویژه کشاورزی ‌دو کشور تأکید کردند.

در این بازدید یک روزه که اظهری مدیرکل تحقیقات کشاورزی، عبدالحلیم مجری طرح گندم و مشاور ارشد رئیس جمهور سودان، طیفور مدیرکل کشاورزی ایالات شمالی کشور سودان به همراه خزایی مجری طرح گندم و فریدونی مسئول دفتر امور بین الملل و کارشناسان ارشد دفتر محصولات اساسی و غلات معاونت بهبود تولیدات گیاهی کشور حضور داشتند، هیئت بلند پایه سودانی از شرکتهای کشت و صنعت مگسال، شریف آباد، نیکودشت و تشکل کارشناسان فارغ التحصیل، شرکت گیاه گستر دشت قزوین، شرکت تولید کمپوست در شهرستانهای آبیک، قزوین و بوئین زهرا دیدن کردند.

در این بازدید هیئت سودانی پس از بررسی و تبادل نظر در خصوص علل موفقیتهای حاصله در امر افزایش تولید محصولات زراعی خواستار تبادل نظر و انتقال تجارب ایران به سودان در زمینه توسعه کشاورزی این کشور شدند.

هیئت اقتصادی سودانی در این برنامه توجه ویژه به توسعه آبیاری تحت فشار و ارتقا مدیریت عملی مزرعه با اجرای طرحهای به زراعی، توسعه خاک ورزی حفاظتی، توسعه کاربرد انواع کودهای بیولوژیک و ریزمغذی، توسعه مکانیزاسیون، تغییر در آرایش کشت ذرت، مشارکت بخش خصوصی در تولید، فرآوری بذر گندم و جذب و به کارگیری کارشناسان فارغ التحصیل در قالب شرکتهای خدمات مشاوره ‌ای، کلینیک گیاه پزشکی و فرآوری محصولات فرعی کشاورزی را بررسی کردند. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در این بازدید با اشاره به موقعیت آب و هوایی و قابلیتهای بخش کشاورزی استان قزوین بر توسعه همکاری دوجانبه تاکید کرد.

محمدرضا صفری همچنین آمادگی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین را برای انتقال دانش فنی و تجربه کشاورزی به کشاورزان و بهره‌ برداران سودانی اعلام کرد.

وی با ارائه گزارشی از وضعیت کشاورزی استان اظهار داشت:  در استان قزوین 487 هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد و بخش کشاورزی استان با کمتر از یک درصد از خاک کشور بیش از سه درصد از تولیدات این بخش را به خود اختصاص داده است و هم اکنون نیز بیش از 16.71 درصد از تولید ناخالص داخلی استان مربوط به بخش کشاورزی است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان قزوین از تولید سالانه بیش از سه میلیون تن محصولات زراعی، باغی و دامی در این استان خبر داد و گفت: از لحاظ تولید محصولات کشاورزی، استان قزوین در زمره  10 استان برتر کشور محسوب می‌شود. 

وی افزود: در استان قزوین 853 هزار هکتار مرتع، 28 هزار هکتار جنگل و 29 هزار هکتار بیابان وجود دارد که در حال حاضر 325 هزار و 643 نفر معادل 25.7 درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است.

صفری بهره ‌برداران بخش کشاورزی استان را 80 هزار و 415 بهره ‌بردار اعلام کرد و گفت: توزیع کاربری اراضی زیرکشت استان قزوین 23.94 درصد است که از این نظر استان قزوین در مقایسه با سایر استانها در رتبه هشتم قرار دارد.
 
به گفته صفری، آب مصرفی بخش کشاورزی استان قزوین دو میلیارد و 494 میلیون متر مکعب است که از این میزان آب مصرفی دو میلیارد و 77 میلیون متر مکعب از آبهای زیر زمینی و 417 میلیون متر مکعب از آبهای سطحی تأمین می‌شود.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی اعلام کرد: افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی، عرضه مناسب، توسعه صادرات و افزایش ارزش اقتصادی محصول یکی از حلقه ‌های مهم تولید در بخش کشاورزی است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در این استان شش هزار و 450 دستگاه انواع تراکتور، 67 دستگاه کمباین، 883 دستگاه تیلر، 18 هزار و 437 دستگاه ادوات خاک ورزی، چهار هزار و 869 دستگاه ادوات کاشت و داشت، شش هزار و 503 دستگاه ادوات برداشت و پس از برداشت، سه هزار و 576 نفر راننده حرفه ‌ای تراکتور، 60 تعمیرگاه ثابت و 146 تعمیرگاه سیار و 30 فروشگاه لوازم یدکی کشاورزی وجود دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین ادامه داد: سطح زیرکشت محصولات زراعی استان قزوین 316 هزار و 445 هکتار برآورد شده است که 54.76  درصد از این اراضی آبی و 45.24 درصد دیم است.

وی تاکید کرد: از این میزان اراضی سالانه افزون بر دو میلیون و 227 هزار و 919 تن محصول برداشت می‌شود که 99.31 درصد آن به محصولات زراعی آبی و 69 صدم درصد آن به تولیدات محصولات زراعی دیم اختصاص دارد.

صفری سطح زیر کشت گندم استان را 170 هزار و 427 هزار هکتار با تولید 204 هزار و 450 تن در شرایط خشکسالی، سطح زیرکشت برنج را سه هزار و 29 هکتار با تولید چهار هزار و 339 کیلوگرم در هر هکتار، شلتوک و سطح زیرکشت ذرت دانه‌ای را 9 هزار و 137 هکتار با تولید 101 هزار و 323 تن، سطح زیرکشت ذرت علوفه‌ای را 19 هزار و 570 هکتار با تولید 941 هزار و 777 تن و سطح زیرکشت محصول جو را نیز 39 هزار و 201 هکتار با تولید 50 هزار و 788 هزار تن ذکر کرد.
 
وی عنوان کرد: در این استان سالانه یک میلیون و 170 هزار و 56 تن محصولات علوفه‌ای تولید می‌شود که از این میزان 80.36 درصد آن اختصاص به کشت ذرت علوفه‌ای دارد.

هیئت اقتصادی کشور سودان ساعتی پیش استان قزوین را ترک کرد.

کد خبر 928770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha