به گزارش خبرگزاري مهر، معاون وزير و رييس سازمان آموزش و پروش استثنايي كشور در سومين روز از بيست و دومين اجلاس روساي آموزش و پرورش كشور ضمن بيان اين مطلب افزود: توزيع پوشش گروههاي متفاوت كودكان استثنايي در6 گروه ناشنوا و كم شنوا - نابينا و كم بينا - كم توان ذهني - اختلالات رفتاري، جسمي و حركتي و چند معلوليتي تقسيم مي شوند.
دكتر مجيد قدمي در خصوص همكاري مشترك سازمان آموزش و پرورش عادي و استثنايي گفت: اجراي طرح سنجش نشان از توجه به تفاوتهاي فردي دارد و اين طرح جزيي از برنامه تندرستي است.
به گفته قدمي برنامه تندرستي به مجموعه اي از خدمات و فعاليتهاي مرتبط اطلاق مي شود كه به منظور مقابله با يك چند مشكل تندرستي طراحي و اجرا شوند و برنامه هاي تندرستي در سه سطح پيشگيري اوليه ، غربالگري و درمان و توانبخشي انجام مي شود.
رييس سازمان آموزش و پرورش استثنايي در خصوص اهداف طرح سنجش يادآور شد: شناسايي به موقع و جامع نوآموزان، ارايه خدمات متناوت به نوآموزان، هدايت آموزشي مناسب، پيشگيري از افت تحصيلي، توجيه والدين در خصوص وضعيت فرزندانشان، ارايه خدمات توانبخشي به افراد نيازمند - دسترسي به اطلاعات ارزشمند در زمينه وضعيت بهداشتي و اجتماعي و فرهنگي نوآموزان در كشور مي باشد.
وي در ادامه به يافته هاي طرح سنجش پرداخت و گفت: در اين طرح به توزيع جنست، سابقه آموزش قبل از دبستان و بيمه درماني، توزيع وضعيت اشتغال پدران بر حسب محل سكونت، وضعيت نمره آزمون آمادگي تحصيلي كودك با توجه به شغل پدر و با توجه به سواد والدين توزيع وضعيت واكسيناسيون كودكان بر حسب محل سكونت و تعداد افراد خانوار توجه شده است.
قدمي به مراكز آموزش اختلالات ويژه يادگيري (LD) اشاره كردو افزود: در نظام آموزش و پرورش دوره ابتدايي تحصيلي معلم مرجع و مراكز آموزش و توانبخشي مشكلات ويژه يادگيري از جمله اختلالات ويژه يادگيري هستند.
رييس سازمان آموزش و پرورش استثنايي در پايان مهمترين فعاليتهاي اين سازمان را اجراي طرح سنجش سلامت جسماني و آمادگي تحصيلي نوآموزاني بدو ورود به دبستان و توسعه كمي و كيفي، ادامه تدوين تاليف كتب درسي، ويژه دانش آموزان استثنايي، ارزشيابي از كتب درسي ويژه دانش آموزان استثنايي، توسعه مراكز آموزشي مشكلات ويژه يادگيري (LD)، ارزشيابي از عملكرد مراكز آموزشي مشكلات ويژه يادگيري، تهيه فيلمهاي آموزشي در زمينه هاي زبان آموزشي، تحرك و جهت يابي، تهيه تجهيزات آموزشي و توانبخشي جهت مراكز آموزش استثنايي برشمرد.


نظر شما