به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، احمد احمدی منش صبح شنبه در این نشست خبری با بیان اینکه بارها علاقمندی خود را به کناره گیری از این عرصه اعلام کرده است، به خبرنگاران گفت: بازنشسته شدم و مدت زیادی است که پیشنهاد دادهام فرد دیگری در این عرصه خدمت کند.
وی اظهار داشت: در این چهار سال فرصتی شد در خدمت همه کشور و به خصوص مردم فهیم و با فرهنگ آذربایجان باشم و امیدوارم هر کسی که مدیر کل بعدی ارشاد آذربایجان شرقی است دلسوز باشد.
احمدی منش در تشریح عملکرد چهار سال گذشته خود گفت: با وجود تمام تلاشهای صورت گرفته توسط 9 مدیرکل قبلی فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی فعالیت های انجام شده در طی چهار سال گذشته حداقل دو برابر 27 سال قبل بوده است.
وی مدعی شد: اکنون به برکت تشکیل و فعالیت 45 انجمن فرهنگی و هنری هیچ یک از چهره های فرهنگی آذربایجان شرقی نمی تواند ادعا کند که عرصه فعالیت ما مورد غفلت قرار گرفته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی توضیخ داد: وقتی وارد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی شدم تنها چهار انجمن فرهنگی و هنری در این اداره کل فعال و تمام فعالیت های فرهنگ و هنری در مرکز استان متمرکز شده بود و وقتی هم برنامه ای فرهنگی یا هنری در شهرستان ها اجرا می شد جنبه غیررسمی داشت.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر با تشکیل و فعالیت 45 انجمن فرهنگی و هنری در آذربایجان شرقی تمام فعالیت های فرهنگی و هنری به دست این انجمن ها صورت می گیرد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی ناظر فعالیت های این انجمن هاست که این امر به نوبه خود یکی از شاخص های توسعه استان ها از نظر فرهنگی و هنری محسوب می شود.
احمد احمدی منش با بیان اینکه این انجمن ها نوپا هستند از مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آینده آذربایجان شرقی خواست نسبت به این انجمن ها بی تفاوت نبوده و توجه خاصی برای اعتلای روزافزون آن ها داشته باشد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در ادامه گفتگوی خود به توجه خاص دولت به عرصه فرهنگ در بودجه سال آتی اشاره و خاطر نشان کرد: استانداران در سال آینده جایگاه خاصی در توزیع اعتبارات حوزه فرهنگ و هنر خواهند داشت و لذا انتظار این است که استاندار آذربایجان شرقی به نحو شایسته و هوشمندانه این مهم را با هدف اعتلای فعالیت های فرهنگی وهنری استان به سرانجام برساند.
وی برگزاری مستمر و منظم نمایشگاه های کتاب در تبریز طی چهار سال گذشته را یکی از مهم ترین فعالیت های دوران مدیریت خود برشمرد و افزود:در طول 27 سال قبل از مدیریت من سه نمایشگاه کتاب در تبریز برگزار شده بود که تعداد این نمایشگاه ها در دوره چهار ساله بنده به چهار نمایشگاه رسید.
احمدی منش گفت: البته ادعایی در این خصوص نداریم و معتقدیم که تمام این موفقیت ها در سایه تلاش های همکاران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان محقق شده است.
وی از اجرای برنامه هایی مانند جشنواره هنرهای تجسمی، کاریکاتور و فیلم به عنوان دیگر برنامه هایی نام برد که از برگزاری آن ها خرسند است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی درباره وضعیت فضاهای فرهنگی آذربایجان شرقی نیز گفت: وقتی به این اداره کل وارد شدم فضای فرهنگی آذربایجان شرقی 65 هزار مترمربع بود که این رقم اکنون به 130 هزار مترمربع بالغ شده است.
وی بهبود وضعیت چاپ و نشر مطبوعات محلی طی چهار سال گذشته را نیز رضایتبخش توصیف کرد و در عین حال افزود: برخی انتقادات به ویژه انتقادات مربوط به کیفیت مطبوعات محلی وارد است که در این مدت تعدادی از مسئولان نشریات را خواسته و برای بهبود وضع موجود خواستار اتخاذ تدابیری شده ام.
احمدی منش در بخش دیگری از این گفتگو به برخی انتقادها درباره ناعادلانه بودن توزیع یارانه کاغذ در بین نشریات محلی اشاره و تصریح کرد: با وجود اینکه شاید در توزیع اعتبارات دخالت داشته باشیم ولی این دخالت ها با دید حمایتی صورت گرفته است ضمن اینکه اعتبار تخصیص یافته به مطبوعات محلی از این محل به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ارتباطی نداشته و تخصیص ها از سوی تهران بوده است.
وی همچنین اظهار داشت: در دوران مدیریتم در فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی فعالیت های قرآنی، جهش بی نظیری داشته و درباره فرهنگ سازی تبلیغات صحیح سوگواری های حسینی و برچیده شدن شمایل جعلی امام حسین و سایر ائمه نیز گام های خوبی برداشته شد به طوری که امروز خبری از این شمایل نیست.
احمدی منش از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهار سال گذشته به عنوان بی دغدغه ترین اداره کل آذربایجان شرقی یاد و خاطر نشان کرد: در مدت یادشده تنها دو شکایت از این اداره کل شده که با پیگیری های صورت گرفته اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در این موارد محق شناخته شده است.
وی عنوان کرد: در این مدت حتی هیچ گونه اعتراضی نسبت به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی از تریبون های رسمی نشده و برنامه های فرهنگی و هنری اجرا شده نیز شاکی نداشته است.
احمدی منش گفت: خود را سرباز کشور و نظام می دانم و برایم فرقی ندارد که در چه عرصه ای خدمت کنم؛ از خدا می خواهم هر کجا که باشم در راستای اهداف نظام جمهوری اسلامی گام بردارم که رستگاری و فلاح ما در آن است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در پایان گفت: فرصت را غنیمت شمرده و از همه کسانی که طی چهار سال گذشته از من انتقاد کرده، اکنون انتقاد می کنند و یا در آینده انتقاد خواهند کرد قدردانی می کنم.
نظر شما