۱۳ بهمن ۱۳۸۹، ۱۲:۰۶

بیست و نهمین دوره/

فیلم‌هایی در ژانرهای مختلف در بخش نهایی مسابقه سینمای ایران

فیلم‌هایی در ژانرهای مختلف در بخش نهایی مسابقه سینمای ایران

در بخش نهایی فیلم‌های بخش مسابقه سینمای ایران، آثاری حضور دارند که در ژانرهای مختلف ساخته شده که در آن نام‌هایی متعددی از فیلمسازان نیز دیده می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در بخش پایانی فیلم‌های بخش مسابقه سینمای ایران آثاری حضور دارند که در ژانرهای مختلف ساخته شده که در این لیست عناوین کارگردانانی دیده می‌شود که به ندرت در سال‌های قبل در این رویداد حضور داشتند.

 "پاریس تا پاریس" فیلمی از محمدحسین لطیفی است که کاملا در سکوت خبری ساخته شد و فقط در پایان فیلمبرداری خبر به همراه عکس توسط خبرگزاری‌ها از آن منتشر شد. این فیلم را لطیفی همزمان با مجموعه "قلب یخی" ساخت. "روز سوم" آخرین کار سینمایی این فیلمساز بود که در بیست و ششمین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد و جوایز متعددی را از آن خود کرد.

حسین یاری بازیگر اصلی فیلم لطیفی است سکانس‌های اصلی این فیلم طی دو ماه در کشور فرانسه فیلمبرداری شد که به غیر از وی، یاسمن نوروزی، کاظم بلوچی، مهرداد معتمدی و سه بازیگر فرانسوی در آن ایفای نقش کردند. این فیلم به سفارش شبکه جهانی سحر ساخته شده است.

"پاریس تا پاریس" داستان اسماعیل حقیقت دانشجوی رشته پزشکی در فرانسه است که با شروع جنگ تحمیلی به ایران بازمی‌گردد. حال بعد از گذشت سال‌ها عزم بازگشت به فرانسه را دارد و این بار، تنها دخترش یلدا ناگزیر به دلیل فوت مادر همراه اوست.

نمایی از فیلم "سعادت آباد"

"سعادت آباد" پنجمین ساخته مازیار میری است که در مراحل فنی به دلیل مشکلات مالی مدتی متوقف شد اما به گفته همایون اسعدیان تهیه کننده، این اثر به حمایت‌های فاربی این فیلم آماده نمایش شد. نام قبلی "سعادت آباد"، "راویولی" است. لیلا حاتمی، حامد بهداد، مهناز افشار، هنگامه قاضیانی، حسین یاری، امیر آقایی بازیگران این فیلم هستند. فیلمنامه "سعادت‌ آباد" را امیرعربی به نگارش در آورده است.

در خلاصه داستان آن آمده است: یاسی که در زندگی مشترک با محسن دچار تردیدهایی شده، تصمیم می‌گیرد برای او جشن تولد بگیرد و خاطراتی را یادآوری کند. او برای بهتر برگزار کردن مهمانی، همه چیز را از قبل پیش‌بینی می‌کند، غافل از این که همه‌ چیز مطابق با خواسته او پیش نمی‌رود...

"ندارها" دومین فیلم بلند سینمایی محمدرضا عرب است. "اخرین ملکه زمین" عنوان اولین فیلم بلند سینمایی عرب است که درجشنواره های خارجی جوایز متعددی از آن خود کرد. پژمان بازغی، هانیه توسلی، محسن طنابنده، مریم بوبانی، حدیث غیاثوند، سپیده خدابنده لو،پروین ملکی و حسین افشار در "ندارها" بازی می‌کنند.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: اون می گفت، خدا به هر کسی فرصت و لیاقت را نمی دهد که در حق دیگران خوبی کند... می گفت اشتباه ما از همین جا شروع شد... از اینکه وسوسه شدیم این فرصت را به زور از خدا بگیریم...

 "سیب و سلما" هفتمین فیلم حبیب‌الله بهمنی است. "سیب و سلما" با مضمونی دینی داستان طلبه‌ جوانی است که سیبی را می‌خورد و پس از خوردن سیب به دنبال مالک اصلی سیب و طلب رضایت از او می‌گردد و ... مهدی عظیمی میرآبادی تهیه‌کننده و فیلم محصول سازمان سینمایی سوره (حوزه هنری) است.پیش از این بیشتر آثار این فیلمساز در ژانر دفاع مقدس ساخته شده است.

هادی دیباجی، سوگل قلاتیان، اسماعیل خلج، داود فتحعلی بیگی، بهروز بقایی، محمدعلی سلیمان تاش، زویا امامی، آرزو ابی‌زاده، صادق بهاری، آرمان ضیایی مهر، مسعود چوبین، سهیلا چوبین و با حضور جعفر دهقان از بازیگران اصلی این فیلم هستند.

"خانه امن است" به کارگردانی ناصر رفاهی و به تهیه کنندگی علی تقی پور تولید شده است رضا رحمت‌ایزه، المیرا ژیان‌فر و رامک مجد به ارائه نقش پرداخته‌اند. در خلاصه داستان این اثر آمده: در اوج موشک‌باران شهرها تعدادی نوجوان بین 14 تا 18 سال بنا به شرایطی مجبور به زندگی جمعی با هم هستند. زندگی مشترک آنها در مقابل خواسته‌ها و آرزوهای متفاوت‌شان ماجراهایی را رقم می‌زند که از طریق آن به دنیای خصوصی هریک از آنها نزدیک‌تر می‌شویم. این فیلم در جشنواره کوک همدان نیز به روی پرده رفته است.

"آینه‌های روبرو" اولین فیلم بلند سینمایی نگار آذربایجانی است. وی تحصیلات خود را در رشته سینما در آمریکا گذرانده است. همچنین تا کنون آثار کوتاهی را کارگردانی کرده است. این فیلم در سه بخش مسابقه سینمای ایران، نگاه نو . سینمای آسیا به نمایش در می‌آید.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است:"رعنا" و "آدینه" دو زن جوان از دو موقعیت کاملا متفاوت خانوادگی و اجتماعی ، بر اثر حادثه‌ای با هم مواجه و همسفر می‌شوند. رعنا زنی کم تجربه و مذهبی است که به‌خاطر نیاز مالی، پنهانی مسافرکشی می‌کند و آدینه دختری که سرکش و مرفه است و از خانه خود فرار کرده روبه‌رو می‌شود. در میانه راه رعنا متوجه می‌شود که همسفرش دارای جنسیتی دو گانه است و قصد تغییر جنسیت دارد... واقعیتی که درک و پذیرش آن برای رعنا، غیرممکن و به منزله عبور از همه مرزهای اعتقادی و سنتی است.
 
در "آینه‌های روبرو" شایسته ایرانی، غزل شاکری، همایون ارشادی، نیما شاهرخ شاهی، مریم بوبانی، صفا آقاجانی، رابعه اسکویی، سارا بهرامی و... با حضور افتخاری:هنگامه قاضیانی، صابر ابر، تورج منصوری بازی می‌کنند.
 
"گلوگاه" سومین فیلم بلند سینمایی محمدابراهیم معیری است. فیلمبرداری این فیلم که دومین همکاری معیری و جهانگیر کوثری بعد از "کتونی سفید" به شمار می‌رود، در شمال و جنوب کشور انجام شده است. هادی دیباجی، لادن مستوفی، کامران تفتی، سیامک اطلسی، علی اوسیوند،حبیب‌ مظفری، ساقی زینتی، حسن مهمانی، مرتضی مسجدجامعی، محسن نبوی، میرصلاح حسینی،احمد میرصالحی، آناهیتا غفاریان، سهیلا سبحانی، نوبر قنبریان، سارینا صابر و ...  بازیگران این فیلم هستند.
 
 
 
" برف روی شیروانی داغ" فیلمی از محمدهادی کریمی است که گویا یکی از آثار خوب و مطرح این دوره از جشنواره فجر محسوب می‌شود. داستان این فیلم درباره فردی مشهور است که با مرگش اثری رازآلود از او به جای می‌ماند که پرسش‌هایی را در ذهن نزدیکان او رقم می‌زند. محمد هادی کریمی در این فیلم از اشعار خود استفاده کرده است.

شهاب حسینی، آنا نعمتی، کورش تهامی، خاطره اسدی، امیرحسین آرمان، فرخ نعمتی و هنگامه قاضیانی بازیگران این فیلم هستند. تدوین "برف روی شیروانی داغ" را حسین غضنفری انجام داده، موسیقی را بهزاد عبدی ساخته است. محمدهادی کریمی فیلم‌های سینمایی "امشب شب مهتابه" و "غیرمنتظره" را کارگردانی کرده است.

"آسمان هشتم" فیلمی از حسن نجفی به تهیه کنندگی جمال شورجه است. این فیلم که در ژانر اجتماعی ساخته شده است روایت زندگی یک خانواده باکویی است که برای زیارت به مشهد مقدس می‌آیند اما در بدو ورود با مشکل مواجه می‌شوند. رحمت دانشجوی سال آخر پزشکی با این خانواده آشنا شده و این آشنایی زمینه اتفاقات و حوادث جدیدی را رقم می‌زند. محمد کاسبی، رحیم نوروزی، خالده قلی‌اوا، زلفیه حسین‌اوا، قربان مسیم اوف، مهدی فقیه و .. در فیلم سینمایی "آسمان هشتم" بازی کردند.

"مرگ کسب و کار من است" اولین فیلم بلند سینمایی امیر ثقفی است که در بخش نگاه نو جشنواره نیز به نمایش در می‌آید. این فیلم داستان سه مرد را به تصویر می​کشد که برای سرقت با یکدیگر همسفر می​شوند. در این اثر بازیگرانی چون پژمان بازغی، امیر آقایی، ماه چهره خلیلی، کامران تفتی، مریم بوبانی، میثم غنی زاده، رامین راستاد و سونیا اسپهروم نقش آفرینی می​کنند.

"جعبه سیاه 11 سپتامبر" ساخته محمدرضا اسلاملو است. فیلمبرداری این اثر سینمایی به روش HD در جماران، کاخ سعد‌آباد، لانه جاسوسی، شهرک سینمایی دفاع مقدس، مرز افغانستان، طبس، بیابان‌های گرمسار، فرودگاه مهرآباد و یک استودیوی دوبله انجام شده است. 

این فیلم یک مستند صرف نیست و یک مستند سیاسی است که از داستانی نیز برخوردار است. این مستند ماجرای ساخت یک مستند درباره یازده سپتامبر است که  کارگردان و تی‌یری میسون(محقق فرانسوی) مشغول کار برای تولید آن هستند. فیلم روند و رخدادهای این تولید را به تصویر می‌کشد. در این فیلم، به مقوله حکومت جهانی در سایه اشاره می‌شود که در پشت تمامی ماجراهایی که در جهان رخ می‌دهد، قرار دارد. در این بین 11سپتامبر نمونه کوچکی است که آنها بسیار ساده از آن بهره‌برداری کردند و توانستند جریان‌هایی را از مسیر خودشان منحرف کنند.

"باد و مه" به کارگردانی محمد علی طالبی است که در جشنواره بین المللی فیلم برلین نیز پذیرفته شده است. این اثر که ژانر کودک و نوجوان ساخته شده، تا کنون چندین بار توسط کارگردان و تهیه کننده اعلام انصرافش را از بخش مسابقه سینمای ایران اعلام کردند. اما مسئولان برگزاری این رویداد هیچ توجهی به این موضوع نشان ندادند. بلکه به عنوان آخرین فیلم در این بخش نیز طی روزهای گذشته اضافه شد.

این فیلم با نام قبلی "دوباره پرواز کن" که اولین تجربه طالبی در حوزه سینمای دفاع مقدس است و در جشنواره فیلم کودک همدان روی پرده رفت، بر اساس کتاب "تابستان و غاز سفید" نوشته مژگان شیخی ساخته شده که داستان آن درباره کودکی است که در دوران جنگ تحمیلی بر اثر بمباران، مادر خود را از دست داده و خود بر اثر انفجار کر و لال شده است.

انیس شکوری، معصومه شکوری، پیام اری و زهرا شکوری‌نژاد از بازیگران این فیلم هستند. محمدعلی طالبی فیلم‌های سینمایی "چکمه"، "تیک تاک"، "کیسه برنج"، "دیوار" و... را کارگردانی کرده است. 

کد خبر 1244222

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha