به گزارش خبرنگار مهر، این سمینار از سلسله سمینارهای جهان انتشارات بود که به همت صاحب مقصودی دانشجوی ایرانی رشته ارتباطات و با همکاری "رزلان دافینکا" در ساختمان رسانه دانشگاه مالایا برگزار شد.
مدیرعامل و سردبیر خبرگزاری خصوصی و اپوزیسیون "Malaysiakini" طی سخنانی بحث آزادی بیان در مطبوعات کشورش را به چالش کشید.
استیون گان گفت: دو لایه در مالزی بر مطبوعات نظارت می کنند؛ یکی قوانین بازدارنده ای مثل قانون چاپ و صدور مجوز، قانون اسرار رسمی، قانون اغتشاشات، قانون امنیت داخلی، نقد دادگاها و افترا و هتک حرمت و دیگری صاحبان رسانه ها چرا که تمامی رسانه های دنیا در دست صاحبان قدرت و ثروت و افراد ذی نفود هست که همگام با منافعشان پیش می روند.
مدیرعامل خبرگزاری مالزی کینی در خصوص برخورد پلیس مالزی و توقف و موانع موجود بر سر فعالیتهایش اظهار داشت: مسائل نژادی در مالزی وجود دارد ولی من به آینده خوشبین هستم وگرنه کار روزنامه نگاری انجام نمی دادم.
وی که در سال 1996 به علت انتشار اخباری از کنفرانس تیمور شرقی بازداشت و زندانی شد، افزود: روند برخورد حکومت مالزی با رسانه ها ومحدودیتهای موجود جای گله دارد بعضی ها فکر می کنند من طرفدار مخالفان دولت هستم ولی اینطور نیست من می خواهم واقعیت را نشان بدهم فقط ممکن است در بعضی مواقع حرفم شبیه انها شده باشد.
این خبرنگار مالزیایی سرکوب مطبوعات در جوامعی که ادعای دمکراسی دارند را محکوم کرد و گفت: خیلی مواقع خبرنگاران پیش کسی می روند که صاحب قدرت هستند مثل نخست وزیر یا رئیس پلیس، از بیان حقیقت می ترسند اما من به همه خبرنگاران متذکر شدم که اگر قرار بر ترس باشد کار روزنامه نگاری بی معناست ما باید سیاستمداران را مجبور به پاسخگویی کنیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به تفاوتهای رسانه های مجازی و مکتوب اشاره کرد و گفت: تنها فضای دمکراتیک و آزاد باقی مانده اینترنت است، تا قبل از آن دولت انحصار کاملی روی حقیقت داشت تا اینکه فضای مجازی ظهور کرد. در راستای ترویج سوپر کریدور چند رسانه ایی دولت متعهد شده است که اینترنت را سانسور نکند.
استیون افزود: خبرگزاری مالزی کینی هم از این روزنه استفاده کرد اما اینترنت کاملا آزاد نیست با وجود اینکه ما هیچ نیازی به مجوز انتشار ندارشتیم اما باز مجبور به رعایت بسیاری از قوانین دست و پاگیر مطبوعات سنتی نظیرقانون زیر سئوال بردن حقوق خاص بوم های مالزی، ایجاد دشمنی بین نژادها و برانگیختن نفرت عموم با تحقیر حاکم و یا دولت شدیم.
سردبیر خبرگزاری مالزی کینی اظهار داشت: این خبرگزاری کاملا نشان داد که چطور اینترنت می تواند چشم انداز یک رسانه را تغییر دهد، رتبه بندی ما در سایت آلکسا (alexa) سوم هست. سایت ما در چند سال اخیر از لحاظ بازدید کننده در رقابت با سایت روزنامه استار و روزنامه اتوسان همیشه پیشتاز بوده است وگرنه نمی توانستیم 11 سال کار کنیم.
استیون گان اصالتی هنک کنگی و سابقه فعالیت در مطبوعات تایلند را دارد. وی در جنگ اول خلیج فارس در بغداد حضور داشت و در سال 2001 از سوی سازمان جهانی مطبوعات برنده جایزه رسانه آزاد شد.
نظر شما