پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۲ فروردین ۱۳۹۰، ۸:۵۴

تحلیل بین الملل/

جنگ بی پایان افغانستان؛ پاشنه آشیل اوباما در انتخابات 2012

جنگ بی پایان افغانستان؛ پاشنه آشیل اوباما در انتخابات 2012

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: با توجه به افزایش شمار مخالفین جنگ، می توان گفت اوباما می تواند با عملی کردن وعده اش در رابطه با خروج نظامیان در جولای 2011 از افغانستان یک گام بزرگ را برای بالا بردن شانش خود در انتخابات آتی بر دارد.

با توجه به اینکه 17 ماه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 2012 آمریکا باقی مانده و اینکه "باراک اوباما" برای حفظ صندلی خود در کاخ سفید راه دشواری را در پیش رو داد، می توان گفت عملی شدن وعده های رئیس جمهوری مدعی تغییر در این مدت کوتاه تا حدودی شانس وی را برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری بالا می برد.

از جمله وعده هایی که اوباما در سال جاری داده، آغاز فرآیند تدریجی خروج نظامیان آمریکایی در جولای 2011 از افغانستان است که با توجه به افزایش شمار مخالفین جنگ می توان گفت درصورتی که این وعده عملی شود رئیس جمهوری سیاه پوست ایالات متحده یک گام بزرگ را برای بالا بردن شانش خود در انتخابات آتی برداشته است.    

البته در این میان اوباما با چالش های متعددی مواجه است که از جمله آنها می توان به افزایش روحیه ضد آمریکایی در میان مردم افغانستان و بحران داخلی در ایالات متحده به سبب این جنگ اشاره کرد.

اوباما درحالی باید وعده های خود را درباره خروج نظامیان از افغانستان عملی کند که آخرین نظرسنجی ها حکایت از بدبینی  81 درصد آمریکایی ها درباره پیروزی در جنگ افغانستان دارد و بسیاری از مردم این جنگ را بی نتیجه و بی ارزش می دانند.

از سوی دیگر51 درصد از آمریکایی ها سیاست اقتصادی دولت آمریکا را ناکارآمد می دانند و بر این باورند که اوضاع اقتصادی کشورشان از زمان روی کارآمدن باراک اوباما در اوایل 2009 تاکنون بسیار بدتر از قبل شده است و دولت هزینه های زیادی را برای جنگ در افغانستان صرف می کند.
کشته شدن کارکنان سازمان ملل در مزار شریف در جریان تظاهرات به قرآن سوزی سبب افزایش تنش ها میان سیاستمداران کاخ سفید و مقامات پنتاگون درباره جنگ افغانستان شده و این سوال را در ذهن مشاوران باراک اوباما ایجاد کرده است که آیا پیروزی در جنگ افغانستان یک حقیقت است یا رویایی پوچ.
 
 
دولت آمریکا در حالی هزینه های گزافی را در جنگ افغانستان صرف می کند که تحلیلگران درباره احتمال بدتر شدن اوضاع اقتصادی در ایالات متحده و افزایش میزان بیکاری هشدار داده اند.
 
البته در اینجا بهتر است نگاهی گذرا به نگرش افغانی ها نسبت به رئیس جمهوری سیاه پوست ایالات متحده داشته باشیم و می توان گفت در پی سوزاندن قرآن مجید توسط یک کشیش نژادپرست آمریکایی، هم اکنون شاهد افزایش خشونت ها در افغاستان هستیم و در جریان این تظاهرات که از جنوب این کشور آغاز شد و پس از شش روز متوالی دامنه آن به ولایت های شرقی و شهر کابل کشیده شد، افراد زیادی کشته و مجروح شدند.

در این میان "حامد  کرزای" رئیس جمهوری افغانستان نیز ضمن محکوم کردن قرآن سوزی از کنگره آمریکا خواست تا برای جلوگیری از تکرار واقعه اهانت به مقدسات ادیان الهی تلاش کند و "تری جونز" کشیش آمریکایی را محاکمه کند.

پیش از این کشته شدن غیرنظامیان در حملات شبانه توسط نیروهای ایالات متحده و حملات هوایی خشم افغانی ها را برانگیخته بود و تردیدی وجود ندارد که اقدام نژادپرستانه تری جونز تنها باعث افزایش احساسات ضد آمریکایی مردم افغانستان شده است.

البته ناگفته نماند کشته شدن کارکنان سازمان ملل در مزار شریف درجریان اعتراضات به قرآن سوزی سبب بروز اختلافات داخلی در آمریکا شده و این سوال را در ذهن مشاوران سیاسی باراک اوباما ایجاد کرده که آیا پیروزی در جنگ افغانستان یک حقیقت است یا رویایی پوچ.

درحالی که بسیاری از ژنرال های آمریکایی خروج از افغانستان را اقدامی عجولانه و به نفع طالبان توصیف می کنند، بسیاری از مشاورین اوباما اعلام می کنند زمان آن فرا رسیده تا شمار سربازان در این کشور و هزینه های جنگ کاهش یابد.

البته با شنیدن زمزمه هایی درباره کاهش هزینه های جنگ و پس از آنکه وزیر دفاع آمریکا از کاهش مخارج ارتش به میزان 100 میلیارد دلار در ظرف پنج سال آینده با هدف تقویت نیروهای زمینی خبر داد، "رابرت گیتس" و باراک اوباما هم اکنون با یک بحران جدید سیاسی در کشور مواجه شده اند.

بر این اساس گیتس درصدد کاهش هزینه های صرف شده برای پیمانکاران خصوصی خارج از مناطق جنگی تا میزان 10 درصد است اما بسیاری از جمهوریخواهان که واقف به افزایش کسری بودجه به سبب افزایش هزینه های جنگ هستند، حاضر نیستند این بار چشم خود را به سوی حقایق باز کنند و حتی یک دفعه هم که شده به خاطر مردم دست از خودخواهی و جنگ طلبی بردارند. در حقیقت جمهوریخواهان اجرای برنامه های محرک مالی را عامل افزایش کسری بودجه می دانند.
 
البته در این این بازه زمانی گزارشهایی درباره احتمال کناره گیری ژنرال "دیوید پتریوس" فرمانده نیروهای ائتلاف در افغانستان منتشر می شود که همین موضوع اوباما را در دوراهی تصمیم گیری قرار می دهد که اگر به وعده های خود جامه عمل نپوشاند و نظامیان را در جولای 2011 از افغانستان خارج نکند، شانس وی برای پیروزی در انتخابات آتی کم می شود.
.................................
معصومه زارع
کد خبر 1284486

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha