۵ شهریور ۱۳۹۰، ۱۳:۰۸

رصد نزدیکترین ابرنواختر جهان طی 25 سال گذشته

رصد نزدیکترین ابرنواختر جهان طی 25 سال گذشته

اخترشناسان موفق به رصد یکی از نزدیکترین ابرنواخترها شده اند که طی یک یا دو هفته آینده می توان آن را با استفاده از یک دوربین دوچشمی به راحتی مشاهده کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نور ناشی از انفجار این ابرنواختر یا ستاره منفجر شده روز سه شنبه 23 آگوست 2011 در کهکشان "فرفره" و در فاصله 21 میلیون سال نوری از زمین رصد شد. این ابرنواختر در نوع خود نزدیکترین انفجار ستاره ای است که از سال 1986 تا به حال رصد شده است و اخترشناسان در سرتاسر جهان از هم اکنون در تلاشند تجهیزات خود را برای رصد این پدیده جدید کیهانی تنظیم و آماده کنند.

محققان می گویند ابرنواختر PTF11kly را تنها چند ساعت پس از آغاز به انفجار رصد کرده اند. به گفته اخترشناسان لابراتوار ملی لارنس برکلی و دانشگاه کالیفرنیا این ابرنواختر هر لحظه درخشانتر می شود.

رصد PTF11kly توسط تلسکوپ روباتیکی در رصدخانه "پالمومار" در کالیفرنای جنوبی انجام شد. طی اجرای این برنامه تحقیقاتی PTF11kly در دب اکبر خود را نمایان کرد، این ابرنواختر یک ابرنواختر نوع Ia است که در اثر انفجار یک کوتوله سفید ایجاد شده است.

به گفته اخترشناسان این نوع از ابرنواخترها از انواعی هستند که از آنها برای محاسبه گستردگی آسمان استفاده می شود، مشاهده یکی از این انفجارها از فاصله ای نزدیک به دانشمندان امکان خواهد داد چنین رویدادهای کیهانی را با دقتی بسیار بالا مشاهده و بررسی کنند.

بر اساس گزارش اسپیس، اخترشناسان طی هفته های آینده می توانند شاهد تکامل این ابرنواختر باشند، به گفته دانشمندان رصد یک ابرنواختر در مراحل اولیه شکل گیری و مشاهده روند تکاملی آن پدیده ای بسیار نادر است. به زودی درخشش این ابرنواختر به اندازه ای افزایش پیدا خواهد کرد که با استفاده از یک دوربین دوچشمی نیز می توان آن را به راحتی مشاهده کرد.

کد خبر 1392994

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha