ب گزارش خبرنگار مهر ، محمد اشرف نیا امروز پنجشنبه در همایش ملی گرامیداشت روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی که در هتل گسترش تبریز برگزار می شود گفت: با بررسی آثار تاریخی به عملکرد گذشتگان پی می بریم که بیانگر فرهنگ غنی مردم این خاک و بوم است.
وی تاکید کرد: اکنون مردم و مسئولان وظیفه دارند که از این میراث حفاظت کرده تا به دست فراموشی سپرده نشود و آن را در راستای پیشرفت و تکامل پیگیری کنند.
اشرف نیا در ادامه سخنان خود با بررسی آثار تاریخی مختلف استان اظهار داشت: موزه صفویه، پل دختر، کلیساهای جلفا و قلعه عباس میرزا و تمامی آثار مختلف تاریخی در استان آذربایجان شرقی همه بر اساس فرهنگ و هدف خاصی بوجود آمده اند که باید تحلیل شود که آثار مشابه آن در شهرهای مختلف کشور وجود دارد و بیانگر فرهنگ بالای مردم این کشور است.
وی با اشاره به یکی از ابنیه تاریخی استان ادامه داد: ربع رشیدی یک مجتمع و شهر دانشگاهی بوده که در 720 سال گذشته تاسیس شده و اکنون بعد از 700 سال محققان و معماران نمونه مشابه آن را نمی توانند بسازند و این اثر تاریخی نمونه بارز است که با میراث جهانی تطبیق دارد.
وی تاکید کرد: در مجتمع ربع رشیدی چنان تفکری وجود داشت که هم فیلسوف و مجتهد و هم پزشک تربیت میکرد و با بررسی این فرهنگ غنی در تاریخ 700 سال پیش این مرز و بوم می توان چشم انداز آینده خود را مشخص کرد.
معاون عمرانی استانداری آذربایجان شرقی همچنین در ادامه سخنان خود به بازار تبریز و معماری خانه های قدیمی اشاره کرد و گفت: بازار تبریز به عنوان نمونه برجسته فرهنگ و هنر و معماری مردم آذربایجان تمامی عناصر زندگی را در خود دارد و یک مسافر تمامی نیازهای خود را در آنجا از مسجد و حمام گرفته تا مدرسه می تواند تامین کند درحالیکه در حال حاضر هیچکدام از این ویژگی های هنری و رفاهی و آن معنا و فرهنگ در هیچ بازاری پس از هزار سال وجود ندارد.
نظر شما