به گزارش خبرنگار مهر، گام برمی داری در اثنای خیابان و پیشگام می شوی برای آرامشی عمیق در جوار امامزادگان که عطری عجیب از فاطمی شدن و فاطمی ماندن مستت می کند و آنجاست که سوگواره اش گوشت را می نوازد...
عطر یاس توام شده با طنین و لحنی غریب در سوگ او از زبان فرزندان اهل بیتش و مهدی موعودش...
اینجا مامنی است برای آنانکه در جست و جوی مزار یاس فاطمی اند و این عطر از فاطمه و فاطمیون در این بقاع متبرکه به یادگار مانده است.
میزبانی عزایش را با بیرقی سرخ و دلی مالامال از اندوه به پا کرده اند و گلدسته هایشان را نوای فاطمی و لحنی عاشورایی گردانده اند.
گویی عاشورای دیگر بپا شده در عزای فاطمه(ع)، هم او که مادری کرد کربلای حسین را و موجب شد عاشورای دین را...
سوگواره یاس نبوی فرصتی است در روزگار هجمه بر فاطمی شدن و فاطمی ماندن برای رهروان حق طلب و الهی گونه اش توسط قلدرمابان استکبار.
از حال و هوای سوگواره که می پرسی عشقی عجیب در نگاه زائران می بینی که گویی یاس محمد(ص) را در جوار آرامگاه های عشق و دین یعنی امامزادگان، لمس کرده اند.
وصف سوگواره بی بدیل است
در بقعه متبرکه امامزاده عبدالله همدان(ع) بانویی میگوید: چند سالی میشود برای عزای فاطمی به این مکان شرفیاب می شود و میهمانی بر سوگواره یاس نبوی، وصفش بی بدیل است و حسش کبریایی...
وی آرامش سوگواره یاس نبوی را بودن در جوار قبر بی نام و نشان فاطمه(س) می داند و از زیارت این بانوی سراسر معرفت می گوید.
بانوی دیگری با چشمانی اشکبار و دلی آکنده از اندوه بانوی دو عالم دست بر ضریح گرفته و از نوای اندوهناک سوگواره می گرید.
سوگواره یاس نبوی میزبان نه تنی چند بلکه مردمانی بیشمار از دیار هگمتانه است که خود بر برگزاری شایسته این برنامه در جوار امامزادگان صحه می گذارند.
40 بقعه متبرکه از فرزندان اهل بیت(ع) در همدان میزبان سوگواره یاس نبوی است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان در این رابطه به خبرنگار مهر می گوید: هر ساله 40 بقعه متبرکه از فرزندان اهل بیت(ع) در استان همدان میزبان سوگواره یاس نبوی اند.
حجت الاسلام محمد صالحی به استقبال قابل توجه مردمی از این برنامه اشاره کرد و افزود: در سال های برگزاری این برنامه در امامزادگان شاخص استان همدان، توجه عمومی مردم جلب شده و به صورت ویژه در عزای فاطمی حاضر می شوند.
وی به برگزاری سوگواره یاس نبوی در شهرستان همدان اشاره کرد و گفت: ویژه برنامه شاخص این روز در همدان در امامزاده عبدالله(ع) برگزار می شود که در آن هیئت های مذهبی و مردمی حضور دارند.
تشییع تابوت نمادین حضرت زهرا(س) در بین الحرمین همدان
صالحی به تشییع تابوت نمادین حضرت زهرا(س) در بین الحرمین همدان یعنی از حرم امامزاده عبدالله(ع) تا حرم شاهزاده حسین(عموی بلافصل امام زمان) اشاره کرد و گفت: پس از اقامه نماز مغرب و عشا، هیئت های عزاداری و دوست داران اهل بیت(ع) حرکت خود را همراه با سوگواری در این مسیر به انجام می رسانند.
دوهزار امامزاده در کشور میزبان سوگواره یاس نبوی هستند
بقاع متبرکه همدان امروز میزبان فرد دیگری بود که ناظر بر برگزاری برنامه هایی چون سوگواره یاس نبوی در استان های کشور است.
وی که ناظر و کارشناس ویژه معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور است در گفتگو با مهر گفت: سوگواره یاس نبوی حدود چهار سال است که در ایام فاطمیه به میزبانی امامزادگان کشور برپا می شود.
امید خراسانی ابراز داشت: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه فاطمیه را باید عاشورایی برگزار کنیم، سازمان اوقاف برنامه هایی از جمله ترویج سیره فاطمی را در بقاع متبرکه مورد توجه قرار داده و به امامزادگان ابلاغ کرده است.
وی با اشاره به ترویج و تبیین فضایل و معرفت حضرت فاطمه(س) در سوگواره یاس نبوی، افزود: این موارد همراه با اقامه عزا و ترویج خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) به عنوان منشور بصیرت در دفاع از ولایت در امامزادگان است.
خراسانی با اشاره به سخن رهبری مبنی بر لزوم تبدیل بقاع متبرکه به قطب های فرهنگی نیز اظهار داشت: سوگواره یاس نبوی در دو هزار بقعه متبرکه در سطح کشور برگزار می شود.
وی استان همدان را از نظر برگزاری برنامه های فرهنگی در جوار امامزادگان استان موفقی دانست و گفت: همدان ثابت کرده به خوبی از پتانسیل بقاع متبرکه در برگزاری برنامه هایی چون طرح آرامش بهاری، سوگواری یاس نبوی و ... بهره گرفته است.
وی همدان را از استان های پیشتاز در برگزاری مراسم مذهبی و فرهنگی در امامزادگان دانست و افزود: انسجام و همکاری در زمینه مباحث سبب استقبال شایسته مردم از برنامه هایی چون سوگواره یاس نبوی در همدان شده است.
ناظر و کارشناس ویژه معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور افزود: همدان در برگزاری سوگواره یاس نبوی به نحو احسن برنامه اجرا کرده است.
نظام اسلامی نیازمند برنامه هایی منسجم در سیره اهل بیت (ع) است
و در پایان اینکه امید است برگزاریی چنین برنامه های بصیرتی در شخصیت شناسی و سیره ائمه اطهار(ع) معطوف به زمان و مکان خاص نشده و در بانوی دو عالم نیز خلاصه نشود چرا که بصیرت افزایی رسالتی است گرانسنگ بر دوش ما که به شایستگی می تواند در صدر برنامه های مسئولان فرهنگی نیز قرار گیرد و شیعه شناسی و بصیرت شیعی را در جامعه ارتقا دهد.
جامعه کنونی و نظام غیرتمند اسلامی امروز باید برنامه هایی منسجم در مهدی شناسی، فاطمه گرایی، بصیرت حسینی، اخلاق محمدی و نیز ارادتی علوی داشته باشد که مرهون برنامه ریزی و انسجام فعالیت های فرهنگی با سرمشقی سوگواره گونه و عاشورایی است تا برای ظهور و حضور فرزند خلفش مهدی(عج) آماده شود .انشالله...
نظر شما