به گزارش خبرنگار مهر، مجید آهویی شامگاه دوشنبه در همایشی "اعتیاد و جوانان" که در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان میامی برگزار شد، افزایش آگاهی جامعه خصوصا قشر جوان از عواقب اعتیاد را بسیار ضروری دانست و اظهار داشت: فردی که یکبار سیگار می کشد همان عمل برای معتاد شدنش کافی خواهد بود.
وی ضمن بیان اینکه جوانان آسیب پذیرترین قشر جامعه هستند و دشمنان و استعمار حال حاضر جهان به دنبال از بین بردن استعدادهای فوق العاده جوانان ایرانی هستند، اظهار داشت: باید به خودمان اطمینان داشته باشیم که می توانیم همانطور که ملت ما بعد از انقلاب با پیشرفت هایی که در زمینه های مختلف بویژه علمی داشتند نشان دادند که ما می توانیم.
این محقق و روانشناس،هر چیزی که ترک آن باعث ایجاد مشکلات جسمانی و روانی شود را نوعی اعتیاد دانست و افزود: هر فرد معتاد خانواده خود را نیز با مشکل روبرو خواهد کرد و از هر یک هزار نفر که معتاد می شوند احتمال برگشت سه نفر از آنها وجود دارد و این بدین معنا نیست که دیگران برنمی گردند بلکه کار بسیار سختی خواهد بود.
وی همچنین به فرآیند شکل گیری بسیار ساده اعتیاد اشاره داشت و گفت: آشنایی و احساسات مربوط به آن اولین مرحله ابتلا به این بیماری است و شک و تردید در مورد شاخصه های اعتیاد و وابستگی به آن که باعث ایجاد عجز و ناتوانی برای ترک آن و نداشتن قدرت کافی برای مقاومت در برابر مصرف است از مراحل دیگر ابتلا به این بیماری است.
آهویی با اشاره به عوامل خانوادگی، اجتماعی و اخلاقی به عنوان مهمترین عوامل ابتلا به این بیماری تصریح کرد: معاشرت با دوستان منحرف و معتاد و همچنین دسترسی آسان به مواد مخدر در جامعه از مهمترین عوامل اجتماعی و اخلاقی برای تقویت این امر است.
وی در خاتمه، دانستن مهارت های زندگی را یکی از راه های موثر در پیشگیری از اعتیاد دانست و افزود: چگونگی و روش های تصمیم گیری و انتخاب موثر، روش های کنترل اضطراب و استرس و از همه مهمتر مهارت (نه) گفتن است که بسیاری از جوانان ما به آن مبتلا هستند.
سروان مهدی باباحجیان، فرمانده حوزه مقاومت بسیج قدس میامی نیز در ابتدای این مراسم با اشاره به شیوع بیماری اعتیاد در بین جوانان اظهار داشت: پیشگیری از اعتیاد با جلوگیری و کاهش تقاضا برای مواد مخدر مقدور خواهد بود.
وی افزود: در حال حاضر مبارزه با اعتیاد به سه روش در دنیا انجام می شود که فعالیت جهت پیشگیری از آن مهمترین این روش ها است.
نظر شما