۲۵ تیر ۱۳۹۲، ۱۲:۱۹

صفوی در گفتگو با مهر:

چایی خوردن در سحری رفع تشنگی نمی‌کند/ آش شل قلمکار و کربوهیدارت‌ها برای افطاری توصیه نمی‌شود

چایی خوردن در سحری رفع تشنگی نمی‌کند/ آش شل قلمکار و کربوهیدارت‌ها برای افطاری توصیه نمی‌شود

اصفهان - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بر خلاف عقیده رایج چایی خوردن یا نوشیدن آب زیاد در سحری رفع تشنگی نمی‌کند.

سید مرتضی صفوی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تنها با مصرف انواع میوه‌جات می‌توان آب مورد نیاز بدن روزه‌داران را در طول روز تامین کرد.

وی با اشاره به عادات غلط غذایی در بین روزه‌داران افزود: نوشیدن آب سرد به هنگام افطاری از شدت تشنگی نمی کاهد.

صفوی ادامه داد: به جای استفاده از آب سرد توصیه می شود تا روزه داران از آب جوش یا شربت شیرین در موقع افطار استفاده کنند تا عوارض سوء هاضمه، ناراحتی‌های گوارشی و احساس درد در معده در آنها کاهش پیدا کند.

دانشیار گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: بهتر است که از مصرف غذاهای سنگین، پرملات، چرب مثل آش شل قلمکار و حلیم و کربوهیدارت‌ها به دلیل اینکه معده 15 تا 16 ساعت در حال استراحت بوده خودداری شود و در ابتدا از غذاهای آبکی و مایعات استفاده شود زیرا که تحمل غذای سنگین برای معده پس از 15 ساعت استراحت درد و ناراحتی‌های گوارشی به همراه دارد.

صفوی مصرف غذاهای پرنمک و کنسرو شده که تشنگی به همراه دارد را برای روزه‌داران توصیه نکرد وگفت: سحری بیشتر باید همچون یک صبحانه کامل باشد تا یک وعده ناهار یا شام کامل و از مصرف غذاهای پروتینی و گوشتی در هنگام سحری خودداری شود.

وی یبوست را یکی از مشکلات عمده روزه‌داران پس از ماه رمضان خواند که به دلیل مصرف غذاهای تخمیر شده به آن مبتلا می‌شوند و اضافه کرد: این افراد با مصرف نان‌های سبوس‌دار و نوشیدن آب می‌توانند یبوست خود را درمان کنند.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در ارتباط با اینکه چرا عده‌ای از روزه‌داران پس از چند روز روزه‌ گرفتن اظهار درد در معده یا سوزش می‌کنند، عنوان کرد: سوزش سر دل و ورم معده به دلیل افزایش اسید درمعده و مصرف غذاهای ادویه‌دار و پرچربی در روزه‌داران شکل‌ می‌گیرد.

صفوی افت قند خون و ضعف و سرگیجه، عدم تمرکز و گرفتگی عضلات، درد مفاصل از دیگر عواملی است که بیشتر افراد پس از ماه رمضان به مطب مراجعه می‌کنند و اظهار داشت: آب زیاد نوشیدن به هنگام سحری برای رفع تشنگی غلط است و سبب افت قند خون و ترشح زیاد انسولین می‌شود.

کد خبر 2097818

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha