۲۴ آذر ۱۳۹۲، ۱۲:۳۵

بررسی سه انیمیشن در نشست تحلیلی پویانمایی‌های مقاومت

بررسی سه انیمیشن در نشست تحلیلی پویانمایی‌های مقاومت

سه انیمیشن "راه حلی برای یک مسئله"،‌ "کرماندو" و "مسافر افق" در قالب نشست تحلیلی پویانمایی‌های مقاومت در جشنواره جهانی هنر مقاومت مورد بررسی کارشناسان قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، درنشست تحلیلی و بررسی پویا نمایی‌های مقاومت که با حضور امیر محمد دهستانی و علیرضا گلپایگانی، دبیر بخش انیمیش و محمد حبیبی، دبیر اجرایی سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت برپا شد، با پخش سه فیلم موضوعاتی چون رویکرد جشنواره برای تولید این آثار سفارشی و چگونگی نظارت بر این کارها  مورد بررسی قرار گرفت.

گلپایگانی در این نشست تحلیلی گفت: وقتی به عنوان دبیر دعوت شدم در آغاز از اینکه این بخش در قالب جشنواره تجسمی گنجانده شده بود تعجب کردم اما وقتی با فضای خوب  و نگاه مثبت به این مقوله روبرو شدم دبیری بخش انیمیشن را پذیرفتم.

وی ادامه داد: تمامی برگزار کنندگان جشنواره ها برای ارتقاء هنر بخشی از آثار را به هنرمندان سفارش می دهند. در بخش انیمیشن تعداد آثار سفارشی کمتر از دیگر بخش هاست  چرا که این رشته هنری شاخه ای بسیار گران و پر هزینه است.

دبیر بخش انیمیشن سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت اظهار کرد: در هر دوره از جشنواره با توجه به تجربه ای که داشتم  اثر را انتخاب می کردم که این انتخاب نیز بر اساس آن چیزی بود که در هر مقطع زمانی مناسب می دانستم و البته غالباً گزینش ها و افراد خوب بود.

گلپایگانی تاکید کرد: در این دوره از جشنواره نتوانستم به عنوان ناظر حضور داشته باشم. در هر دوره محورهایی مطرح بود و من بعد از صحبت با فیلم سازان خواستم ایده هایشان را بیاورند که در آن زمان هفته یک جلسه دور هم جمع می شدیم و کار به مرور زمان تکمیل می شد.

وی ادامه داد: با دهستانی نیز که به عنوان مشاور و همیار با ما همراه بود، فیلم هایی را هم نقد می کردیم که تاثیر بسیار خوبی به دنبال داشت. فکر می کنم یکی از دلایلی که باعث ارتقاء سطح کیفی کارها شد اتاق فکری بود که در این پروژه شکل گرفت.

دبیر بخش انیمیشن سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت بیان کرد: این نگرانی که ماحصل کار با نظر سفارش دهنده مغایرت داشته باشد همواره با من بود اما نقطه عطف این مجموعه و تولیدات آثار، اعتماد دبیر جشنواره و دیگر افراد بود که من به تولید کنندگان منتقل می کردم.

گلپایگانی با اشاره به اعتماد متقابل و آزادی عملی که هنرمندان بخش انیمیشن در تولید آثارشان داشتند، تصریح کرد: کشکولی تا کنون فیلم سفارشی نساخته بود اما در این پروسه در هر جلسه رشد پروژه اش را برای ما تشریح می کرد . وی از طریق اینترنت موضوعش را انتخاب کرد و به صورت جهت دار پژوهشش را انجام داد و به مقاومت مردم غزه برای کندن تونل‌هایی که آذوقه را به مردم دیگر می‌رساند پرداخت.

دبیر بخش انیمیشن سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت خاطر نشان کرد: اینکه برنده های هر دوره انتخاب های دوره بعد هم هستند از امتیازات قابل توجه جشنواره جهانی هنر مقاومت است یعنی برگزیدگان علاوه بر دریافت جایزه نقدی و تندیس ، فیلمی برای دوره بعد نیز خواهند ساخت.

گلپایگانی یادآور شد: مخالفت نکردن در راستای رخ دادن رویدادی قابل توجه و با ارزش در سطح بین المللی،از سیاست های مثبت جشنواره جهانی هنر مقاومت است .از آنجا که جامعه ای با مضامین و موضوعات ویژه داریم ،هیچکدام از آثار تبلیغاتی به معنای خاص برای موسسه نیست بلکه به عنوان اثری ارائه می شود که اندیشه وفکر موجود در آن ، برای همگان محسوس است.

دبیر بخش انیمیشن سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت تاکید کرد:یکی از تجربیات موفق در این زمینه این است که کارهای سفارشی برخلاف نظر خیلی از افراد تنها نشان دهنده سیاست های سفارش دهنده نیست چراکه هم نیاز سفارش دهنده را تامین می کند و هم خواستگاه هنرمند در اثر هنری را نمایش می دهد.

گلپایگانی اعلام کرد: به عقیده من در صورتی که هنرمند نتواند با یک سیاست ارتباط خوبی برقرار کند ، تولید جاودانه ای را نیز ارائه نخواهد کرد. فیلم تبلیغاتی خوب فیلمی است که با هنرمند ارتباط برقرار کرده است.

این هنرمند حوزه انیمیشن اذعان کرد: برای بهتر شدن طرح سفارش آثار،پیشنهادی را ارائه کردم که امکان عملیاتی شدن آن در این دوره بوجود نیامد و آن این بود که بجای سفارش فیلم نامه به5 نفر به 15 نفر پیشنهاد داده شود که فیلم کوتاه آماده کنند تا هم هزینه کمتری صرف شود و هم قراردادی برای تهیه فیلم نامه بسته شده باشد و هم 15 نفر شانس خلق فیلم نامه خوب را داشته باشند.

گلپایگانی افزود: پیشنهاد دادم که در صورتی که فیلم نامه مناسبی تولید شد برای ساخت کار هزینه کنیم در غیر این صورت تنها متحمل بودجه فیلم نامه شده ایم تا هنرمند ضرر وزیانی به هنرمند وارد نشود.

وی با نوید دادن اینکه در این جشنواره شاهد آثار بسیار خوب و درخشانی خواهیم بود، تاکید کرد: تمامی این موارد حاصل عشق سازنده و علاقه او و اعتمادی  بود که سرمایه گذاران ایجاد کردند .

دهستانی در ادامه گفت: انتخاب درست از آغاز کار و با گزینش گلپایگانی به عنوان دبیر بخش انیمیشن صورت گرفته بود .گلپایگانی با فیلم سازان،دانشجویان و دوستان زیادی در ارتباط است و انتخاب او الگویی برای ساختار مدیریت هنری است.

وی بیان کرد: در زمینه فیلم های هنری و کوتاه اتفاقات بهتری رخ داده است که امیدورام باعث شود تا شرایط در سازمان گسترش تجربی نیز بهتر شود. به نظر من در بخش تجسمی و انیمیشن افراد مظلوم واقع شده اند چرا که با مدت زمان و هزینه ای که صرف یک کار می شود کمتر مورد حمایت قرار گرفته است.

دهستانی با یادآوری اینکه رشته انیمیشن شاخه میان رشته ای است ، ادامه داد: اگر چه مبلغ پرداختی در این جشنواره خیلی عجیب نبود ولی نظم،احترام و عملی که در آن اتفاق افتاد و مسئولیتی که گلپایگانی برای دوره دوم و سوم داشت دلگرم کننده بود.

وی افزود:از بعد هنری طرفدار این هستم که انیمیشن در حوزه تجسمی گنجانده شود و به نظرم به لحاظ آکادمیک هم خیلی غلط نیست و می توان این مقوله را به راحتی پذیرفت.

گلپایگانی اذعان کرد: پروسه ای که بعد از تولید اتفاق می افتد خیلی قوی نبود البته آثار خوبی تولید و به نمایش در آمد ولی در ادامه کنار گذاشته شد که این امر در انیمیشن بی معنا است.متاسفانه ما مدیریت خوبی درباره این آثار نداشتیم زیرا با وجود تولید کارهای خوب نتوانستیم کارها را بر بالهای موفقیت سوار کنیم.

وی در بررسی سه فیلمی که در آغاز این نشست پخش شد تشریح کرد: پس از اینکه با ایده اثر حمید بهرامی، مسافر افق روبرو شدم فهمیدم که این کار مربوط به ساختار غزه است بنابراین زمانیکه در شورا مطرح شد به تایید رسید و مورد توجه قرارگرفت چراکه به زبان مفهومی به موضوع مقاومت بسیار نزدیک است.

وی ادامه داد: همچنین در فیلم کرماندو که بحث زیادی برای آن با اکرمی –هنرمند حوزه انیمیشن- داشتیم با نگرانی هایی بود چرا که فکر می کردیم ممکن است استفاده از برخی از سمبل ها با عث سوء برداشت مخاطب شود اما  در اصل از بهترین کارهای حسی و حرکتی بود که به شکل تکنیکال به نمایش در آمد.این فیلم همیشه توانسته مخاطب خود را راضی کند و با وجود موضوعی ساده بسیار جذاب و خوب است. ساختار،نوع بیان در این اثر به قدری شیوا است که به خوبی موضوع را بازتاب می دهد.

دبیر بخش انیمیشن سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت در اشاره به فیلم راه حلی برای یک مسئله اثر بهزاد فراهت که به عنوان سومین کار انیمیشن جشنواره در نشست تحلیلی پویا نمایی مقاومت پخش شد،اظهار کرد: این فیلم نزدیک ترین فیلم به موضوع فلسطین است که با سمبل و نماد ارائه می شود .شاید این اثر از نگاهی،کاری معمولی باشد ولی در اصل یک فیلم سیاسی است.

دهستانی نیز در بیان نظرش درباره سه فیلم مورد بررسی قرار گرفته در این نشست تشریح کرد: فیلم"راه حلی برای یک مسئله" اثر بهزاد فراهت کاری است که اشاره به هنر ناب انیمیشن دارد که به لحاظ استاتیک و مقوله زیبایی شناسی متکی بر سینما نیست.

وی ادامه داد: این اثر آدم را به تعمق وا می دارد و با وجود اینکه موسیقی ندارد ولی صدا گذاری ها فضایی را ایجاد می کند که بر بعد مینی مالیستی کار می افزاید. مینی مالیستی بودن این کار در صدای پرنده ها نیز وجود دارد تا حدی که فضای سفید و مه گرفته اثر خیلی تخیل برانگیز است.تولید کننده این اثر با بهره گیری از کمترین متریال قصه را روایت می کند.

وی درباره فیلم انیمیشنی کرماندو اظهار کرد:در این اثر سبکی بوجود آمده است که برای تماشاگر جذاب است.این کار از جمله آثاری است که در طول تولید انیمیت کامل شده است جذابیت هایی که در این کار گنجانده شده است شوخی و لذتی را به تماشاگر منتقل می کند که بازخورد خوبی داشته است.

وی اعلام کرد: ریتم های خوب ،زاویه بندی مناسب دوربین،زمانبندی انیمیتی این کار بسیار جالب و حائز اهمیت است اما آنچه که در این کار می توان مورد نقد قرار داد پایان بندی سریع کار است که می توانست بیشتر به طول بینجامد.همچنین استفاده از موسیقی نیز از جمله مواردی است که بهره گیری از آن می توانست تاثیر بیشتری را به دنبال داشته باشد.

دهستانی درباره فیلم "مسافر افق" کاری از حمید بهرامی گفت:این فیلم از بهترین کارهای انیمیشن ایران است و به نظرم اگر در چرخه درست قرار می گرفت می توانست تا مرز اسکار و کاندیدایی پیش رود اما با رفتن بهرامی از ایران این پروسه شکل نگرفته وفیلم به لحاظ زمانی پیر شد .

وی در پایان افزود: این اثر از لحاظ فرم ،نوع اغراق ها،نقاشی،طراحی بسیار تکان دهنده  و هوشمندانه است .گاه حذف شدن برخی فریم ها ایجادکننده شبهه است ولی کاراکترهای داستانی  این سوء برداشت را رفع می‌کند.

 

 

کد خبر 2195857

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha