به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سيد کمال هاديانفر در تشریح این خبر اظهار داشت: رسيدگي و پي جويي جرايم سايبري در تمام مراحل اقدامي بسيار فني ، تخصصي و داراي استانداردهاي خاص است به ویژه زماني که يک جرم سايبري بين المللي دو يا چند پليس سايبري را در نقاط مختلف دنيا درگير مي كند.
وی افزود: پليس هاي سايبري براي اثبات جرم بايد استنادپذيري ادله ديجيتال جرم سايبري را به بهترين شکل ممکن و براساس آخرين استانداردهاي دنيا اعمال کنند.
هاديانفر در ادامه به قانون جرايم رايانه اي مصوب در سال 1388 اشاره كرد و گفت : براساس ماده 54 اين قانون مقرر شد وزارت دادگستري با همکاري وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات آيين نامه استناد پذيري ادله ديجيتال جرم را تدوين و پس از تصويب و امضاء رياست قوه قضاييه به دستگاه هاي بهره بردار (ضابطين) براي اقدام و اجرا ابلاغ كند.
رئيس پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات افزود: پليس فتا به دليل ضرورت وجود محمل قانوني براي استناد پذيري ادله ديجيتال از مراحل اوليه تدوين پيش نويس و پيشنهاد آن به وزارت دادگستري تا شرکت در جلسات بررسي کارشناسي و تخصصي آن در وزارت دادگستري و قوه قضاييه حضوري كاملا فعال داشته و در اين زمينه تعامل تنگاتنگي را با نهادهاي مذكور داشت.
وی تصريح كرد: با تلاش همکاران در قوه قضاييه، وزارت دادگستري و وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات آيين نامه جمع آوري و استناد پذيري ادله ديجيتال در 12 مرداد ماه با امضای رياست قوه قضاييه با 48 ماده و 11 تبصره تاييد، تصويب و ابلاغ شد.
رئيس پليس سايبري كشور در ادامه ابراز اميدواري كرد: با تصويب دستورالعمل فني و حقوقي موضوع ماده 45 اين آيين نامه كه باید وسط دادستاني كل كشور و با همكاري پليس فتا تهيه شود شاهد موفقيت روز افزون سيستم انتظامي وقضايي كشور در عرصه مقابله با جرايم سايبري باشيم .
سردار هاديانفر در پایان از توجه و عنايات ويژه قاضی القضات به حوزه مقابله با جرايم سايبري به ویژه در تصويب و ابلاغ آيين نامه "جمع آوري و استناد پذيري ادله ديجيتال" تقدير و تشکر كرد.
نظر شما