به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا تشیعی از ذخیره سازی 100 میلیون مترمکعبی آب خبر داد و گفت: از سال 83 با هدفگذاری های صورت گرفته، حدود 8 درصد کاهش هدررفت آب داشته ایم.
معاون نظارت بر بهره برداری آبفای کشور اظهارداشت: با توجه به مشکلات مالی و تامین اعتبار و از طرفی قیمت تمام شده تامین آب نسبت به فروش آن، نمی توان نسبت به فرسودگی شبکه آبرسانی اقدامات قابل توجهی انجام داد.
تشیعی ادامه داد: سرمایه گذاری لازم برای تامین یک لیتر آب بر ثانیه حدود 300 میلیون تومان و متوسط هزینه تامین، انتقال، تصفیه و توزیع یک متر آب حدود 900 میلیون تومان است؛ در حالی که متوسط نرخ فروش همین میزان آب 320 تومان است.
وی گفت: با وجود محدودیت های منابع مالی در مقایسه با استانداردهای جهانی، فعالیت های مناسبی صورت گرفته و با توجه به شرایط خشکسالی اگر سالی یک درصد از هدررفت آب جلوگیری کنیم، رقم قابل توجهی است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو افزود: در برنامه پنجم توسعه در زمینه بازسازی شبکه، نصب سیستم های فشار شکن، نصب شیرآلات خاص، نشت یابی و کنترل نشت و نگهداری مخازن ذخیره شاخص های مناسبی دیده شده است.
معاون آبفای کشور اضافه کرد: براساس قیمت های سال 88 اگر 690 میلیارد تومان سالانه در این بخش هزینه شود، می توان به نقطه ایده آل رسید و این درحالی است که در سال جاری تنها 25 میلیارد تومان تخصیص اعتبار به این بخش صورت گرفته است.
تشیعی با بیان اینکه دولت و مجلس باید به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند گفت: راه گذر از بحران کم آبی، مدیریت مصرف و کاهش هدررفت آب و افزایش ضریب بهره وری در همه بخش ها است.
وی تصریح کرد: البته در کنار تامین منابع مالی و اقدامات مناسب برای کاهش هدررفت آب برگزاری سمینارهای آموزشی و استفاده از تجربیات کشورهای پیشرفته می تواند نقش بسزایی داشته باشد.
نظر شما