به گزارش خبرنگار مهر، محمود سلطانی زاده پیش از ظهر پنجشنبه در آیین اختتامیه المپیاد دانش آموزی و دانشجویی فرش دستباف کشور در سالن آموزش و پرورش ناحیه یک به بیان تاریخچه فرش دستباف استان کرمان پرداخت.
وی گفت: همه باید تلاش کنیم تا فرهنگ غنی فرش را در کشور تجدید کنیم زیرا فرش دستباف استان کرمان نماد فرهنگ، تاریخ و هنر مردم این دیار کریمان است و از دیرباز در استان کرمان رونق داشته است.
سلطانی زاده هنر فرش را یکی از افتخارات زنان و مردان این استان اعلام کرد و افزود: فرش دستباف استان کرمان از زمان فتحعلیشاه و ناصر الدین شاه جایگاه ویژه ای در صادرات کشور داشته ولی متاسفانه در حال حاضر به دلیل بعضی تحریم ها با مشکلات زیادی مواجه هستیم.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ادامه داد: در زمان های گذشته، استان کرمان نیاز فرش دستباف دنیا را تامین می کرد اما متاسفانه امروز فرش های بی کیفیت چینی جای فرش دستباف ایرانی را گرفته است که باید با همت مسئولین و هنرمندان جایگاه واقعی فرش ایران احیا شود.
وی تصریح کرد: امروز ما چاره ای جز صادرات برای برون رفت از بحران های کنونی در بحث فرش نداریم و باید تلاش کنیم تا با فرهنگ سازی و تبلیغات صحیح و همچنین افزایش کیفیت، جایگاه واقعی فرش را در صادرات کشور بدست آوریم.
سلطانی زاده فرش دستباف ایران را تابلویی زیبا توصیف کرد و اظهارداشت: فرش ایرانی هنری دیرباز از فرهنگ ایرانی بوده و مفروش کردن هر خانه با فرش ایرانی باعث می شود که جایگاه واقعی فرش ایرانی در دنیا شناخته شود.
وی همچنین به نقوش و طرح فرش ایرانی در جهان اشاره کرد و گفت: در فرش ایرانی از رنگ های طبیعی و گیاهی استفاده شده که هیچ گونه حساسیتی ایجاد نمی کند و هر چه که از عمر آن بگذرد و شسته شود از ارزش و قیمت آن کاسته نمی شود.
سلطانی زاده در ادامه فرش کرمان را تندیس فرش کشور عنوان کرد و افزود: تاکنون بیش از 40 هزار نفر از فرش بافان استان شناسایی شده و در سالجاری نیز پنج جشنواره تخصصی فرش با هدف ارتقا هنر با ارزش کشور و اشاعه تولید با کیفیت برگزار شده است.
نظر شما