علیرضا سیحون در حاشیه سفر رایزنان بازرگانی کشورمان به اردبیل طی گفتگو با مهر افزود: در زمینه صادرات تجهیزات پزشکی و دارویی قابلیت های مناسبی داریم و شرکت های تولید کننده می توانند با بررسی های بیشتر وارد بازار این کشور شوند.
وی در عیم حال تاکید کرد که به دلیل صادرات دارو از کشورهای اروپایی و روسیه به این کشور نیاز است که صادرات دارویی روی داروهای کیفی متمرکز شود.
رایزن بازرگانی سفارت ایران در بلاروس میزان مبادلات دو کشور را در شرایط فعلی غیر قابل قبول برشمرد و ادامه داد: انتظار می رود با توجه به علاقمندی ایران و بلاروس، بزودی تحولاتی را در بحث بازرگانی و تجارت دو کشور شاهد باشیم.
وی مسائل بانکی و گمرکی را یکی از دلایل کندی روند مبادلات تجاری دو کشور در طی سال های اخیر برشمرد و با تاکید بر اینکه این مشکل تا حدود زیادی رفع شده است، یادآور شد: مبادلات تجاری ایران و بلاروس طی سالهای اخیر بیشتر در زمینه صادرات خدمات فنی مهندسی و همکاری های صنعتی متمرکز بوده است.
سیحون بابیان اینکه بلاروس یک کشور صنعتی و صادراتی و از قطبهای سرمایهگذاری و صادرات کشورهای CIS است، تصریح کرد: زمینه برای صادرات و مراودات تجاری در این کشور فراهم است.
وی صادرات محصولات باغی، خشکبار، محصولات پتروشیمی، صنایع پلاستیک و قطعات ماشین آلات را از فرصت های تجاری ایران در این کشور برشمرد و عنوان کرد: ایران در زمینه صادرات مجدد کالاهای تولید شده این کشور نیز می تواند ورود کند.
رایزن بازرگانی سفارت ایران در بلاروس در تشریح این فرصت تجاری بیان داشت: کشور بلاروس در حشکی محصور است، بنابراین برای استفاده از تجارت دریایی و دسترسی به بازارهای وسیع آسیا نیازمند استفاده از کشور دیگری است که در این راستا ایران نزدیکترین مسیر برای دستیابی به خلیج فارس، شبه قاره هند و بازارهای جنوب شرق آسیا است.
وی ادامه داد: در این خصوص کشورمان می تواند در زمینه صادرات مجدد کالاهای تولید بلاروس نظیر کود پتاس، چوب، الیاف کتان، محصولات لبنی و... نقش موثر و تاثیرگذاری ایفا کند.
به گفته سیحون این کشور سالانه ۲.۵ میلیارد دلار صادرات لبنیات و یک میلیارد دلار صادرات گوشت قرمز دارد و در زمینهٔ صنایع لبنی و دامی و کشاورزی از کشورهای مستعد محسوب میشود.
نظر شما