پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۲۸ آبان ۱۳۹۴، ۱۰:۴۱

معاون پژوهشي دانشگاه كردستان:

بدون خواندن ومطالعه توسعه و پيشرفت جامعه امكان پذير نيست

بدون خواندن ومطالعه توسعه و پيشرفت جامعه امكان پذير نيست

سنندج- معاون پژوهشي دانشگاه كردستان عنوان كرد: بدون خواندن ومطالعه توسعه و پيشرفت جامعه امكان پذير نيست.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله سليمي صبح امروز پنج شنبه در اولين همايش ملي خواندن كه در تالار مولوي دانشگاه كردستان برگزار شد، با اشاره به اينكه تاكنون در سطح كشور سمينار، همايش و كنفرانس هاي اندكي در ارتباط با موضوع خواندن برگزار شده است، گفت: اميدواريم ماحصل مقالات ارسال شده به اين همايش گره اي از گره هاي موجود دربحث خواندن ومطالعه را باز كند.

وي اظهارداشت: از آنجا كه فرهنگ محوري ترين اصل براي ملت ها و دولت ها به مشار مي رود بدون كتاب و كتابخواني اين مهم نيز فاقد اهميت خواهد بود.

معاون پژوهشي دانشگاه كردستان افزود: كردستان علارغم پيشينه فرهنگي غني با مشكلات فراواني در ارتباط با كتاب و كتابخواني مواجه است.

سليمي بيان كرد: بايد در چنين همايش هايي به دنبال يافتن راهكارهاي ترغيب خانواده ها به خواندن و مطالعه باشيم تا سرانه مطالعه در كشورمان ارتقا پيدا كند.

وي ادامه داد: تعداد نهادهاي متولي فرهنگي در كشورما كم نيست و بعد از خانواده چنين نهادهايي هم چون آموزش وپرورش و وزارت ارشاد بايستي شرايط و امكانات لازم براي مطالعه مردم را فراهم كنند.

وي با اشاره به اينكه سرانه مطالعه و تيرا‌ژ كتاب و مجلات يكي از شاخص هاي سنجش توسعه است، عنوان كرد: آمارهاي فراواني در خصوص سرانه مطالعه در كشورما وجود دارد كه نامناسب بودن وضعيت مطالعه در جامعه ما را حكايت مي كند.

معاون پژوهشي دانشگاه كردستان بيان كرد: يكي از مباحثي كه امروز در دنيا مطرح است بحث كتابخانه هاي ديجيتال است كه دسترسي به كتاب را سريع و آسان كرده است.

سليمي ازديگر مسائل موجود كه در بحث خواندن اهميت فراواني دارد را خواندن و آزادي افكار وانديشه خواند واظهارداشت: يكي از اركان دموكراسي دسترسي به منابع آزاد واطلاعات است و اگر مطبوعات آزاد داشته باشيم بسياري از مشكلات جامعه  رفع خواهد شد.

وي ادامه داد: وقتي مردم جامعه ما بيشتر بخوانند و بدانند قطعا دولت ها هم پاسخگوتر خواهند بود و بدون خواندن  بي شك توسعه و پيشرفتي هم روي نخواهد داد.

کد خبر 2972121

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha