پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۸ اسفند ۱۳۸۴، ۸:۵۶

متن كامل سخنراني دكتر سلطانيه در نشست نهايي شوراي حكام : جنگ طلبان جاي واقعيت را با توهم عوض كرده اند/ به حقوق ملت ما احترام بگذاريد ، چنانچه ما به نظرات شما احترام مي گذاريم / هم توانا هستيم هم اهل مصالحه و انصاف

متن كامل سخنراني دكتر سلطانيه در نشست نهايي شوراي حكام : جنگ طلبان جاي واقعيت را با توهم عوض كرده اند/ به حقوق ملت ما احترام بگذاريد ، چنانچه ما به نظرات شما احترام مي گذاريم / هم توانا هستيم هم اهل مصالحه و انصاف

دكتر علي اصغر سلطانيه اظهار داشت: ما ايراني ها ضمن پايبندي به اصولمان، هنگام مصالحه، منصف و توانا هستيم. لذا، پيشنهاد ما براي يك مصالحه دوران انتقالي هدفي جز جايگزيني "مقابله" با "ديپلماسي" نداشته است.

به نام خداوند بخشنده و مهربان

آقاي رئيس، هيئت هاي محترم

در ابتدا مي خواهم تقدير صادقانه دولت خود را براي حمايت ارزشمند اعضاي جنبش عدم تعهد اعلام كنم و مواضع خود را با سفير مالزي به عنوان رئيس نم هماهنگ اعلام نمايم. رفتار و هدايت كشورها در شرايط حساس بخش هاي تاريخ را در روابط دوجانبه ميان ملت ها خواهد ساخت.

آقاي رئيس

يك بار ديگر به من اجازه دهيد به مدير كل و آژانس براي دريافت جايزه نوبل تبريك بگويم. همانطور كه آقاي البرادعي گفتند اين جايزه اقتدار آژانس را تقويت مي كند و همزمان با آن انتظارات را بالا مي برد و مسئوليت ها را تشديد مي نمايد.

 آژانس بايد براي رويارويي با چالش ها بيش از پيش تعهد، توانايي و خلوص خود را به اثبات رساند تا كمك به توسعه انرژي هسته اي صلح آميز- هدف اصلي آن- تسهيل شود و اين در حالي است كه انحراف آن به اهداف ممنوعه را پادمان ها كنترل مي كنند. آژانس بايد در همين زمان توازن مناسبي ميان عدم گسنرش سلاح هاي هسته اي كه بزرگترين نقش آن است، و خلع سلاح هسته اي كه بخش كناري پيمان مي باشد، برقرار نمايد.

آقاي رئيس

در سالهاي اخير تلاش هايي نظام مند انجام شده اند تا ان پي تي به عنوان پيماني مبتني بر يك هدف تعريف شود. متعهد شدن به خلع سلاح هسته اي همه چيز است اما دسترسي به مواد و تكنولوژي براي استفاده صلح آميز مسدود شده اندو اين  در حالي است كه تعهدها براي عدم گسترش سلاح هاي هسته اي به طور زيادي افزايش يافته است. آخرين مقاصد: محدوديت بيشتر، عميق تر و سخت تر براي ارائه تكنولوژي هسته اي كه با يك قطبي گرايي كامل توليد سوخت هسته اي همراه شده است.  اين دو روش نظام هسته اي جهاني اصول اصلي عدم گسترش سلاح هاي هسته اي را مورد خيانت قرار مي دهد و اين راه را به وراي مرزهاي پوچي مي برد.

نوعي از  رژيم عدم گسترش سلاح هاي هسته اي تجديد حيات يافته نيز وجود دارد كه حق انحصاري تكنولوژي هسته اي را فقط براي دارندگان و حمايت كنندگان  سلاح هسته اي به علاوه توسعه دهندگان آشكار و انحراف آنهايي كه براي تسليحاتي كردن هديه خدواند قسم خورده اند  تعيين  مي كند.

آقاي رئيس

پيام نمي تواند از اين شفاف تر باشد. بليط ورودي به باشگاه هسته اي خواهان داشتن ويژگي هاي خاصي است. جستجو كنندگان اين امتياز فقط در حالتي داراي ويژگي لازم هستند كه با يكي يا چند طبقه زير هماهنگ باشند:

1-جايگاه مصر، مانا و محكم در نگهداري تسليحات هسته اي و به مبارزه طلبيدن خلع سلاح هسته اي

 2-تكيه سيستماتيك و نهادي به سلاح هاي هسته اي به عنوان ابزاري دائمي براي امنيت و افزايش استفاده از آن بر ضد تهديدهاي واقعي و غير واقعي.

3- خودداري از عمل به تعهدات مربوط به عدم گسترش سلاح هاي هسته اي دنباله روي مداوم توليد و انبار سلاح هاي هسته اي

آقاي رئيس

همانقدر كه ظالمانه به نظر مي رسد، هيچ راهي براي تكذيب آن نيست زيرا اين واقعيتي مسلط است كه نظم جديد هسته اي را اداره مي كند.

زماني  كه كنفرانس بازبيني نتوانست زمينه مناسبي در نيويورك فراهم آورد، ان پي تي ضربه بزرگي خورد و شكاف بزرگي برداشت و باز شد. پيش از آن اين طور شده بود كه -اگر چه تعجب برانگيز است-  جستجو، توسعه، توليد و گسترش سلاح هاي هسته اي در اختفاي كامل براي هركسي كه بيرون از پيمان بود،  قانوني شده بود. برنامه هاي تسليحات هسته اي از طريق همكاري هاي هسته اي و بازكردن مكان هايي براي نگهداري مواد، تكنولوژي و تجهيزات هسته اي مورد كمك قرار مي گرفت.

به من اجازه بدهيد اعلام كنم اين اظهار نظرها به هيچ وجه در هند مديريت نشد. زيرا هند در منطقه  يك دوست و شريك است. هند هرگز در رد روش تبعيض آميز ان پي تي كم رو نبوده است و نيت خود را براي دارا بودن سلاح هاي هسته اي پنهان نكرده است.

نگراني اين است كه همان مدل براي اسرائيل تصويب مي شود يا تصويب شده است كه آمريكا با آن مشاركتي نزديك دارد و تاكنون براي توسعه سلاح هاي اتمي كمك هاي زيادي كرده است. تلاش ها براي محدود كردن اهداف خاورميانه عاري از سلاح هاي هسته اي به تروريست هاي اطراف خليج فارس نشانه اي از چيزهايي است كه قرار است پيش بيايد. همانطور كه امروز رويدادها مشخص مي كند، به هيچ وجه غيرقابل تصور نيست كه تسليحات اسرائيل به زودي از مخفي گاهها بيرون بيايد تا به رسميت شناخته شوند و جايزه بگيرند.  بولتون سفير آمريكا در سازمان ملل در حالي كه ايران را شرمنده مي كندمي توانست جلوتر برود و اخبار خوبي را به حمايت كنندگان اسرائيل بدهد. به اين ترتيب مطمئنا محكم تر برايش دست مي زدند.

 قهرماني هاي آمريكا در مبارزه با برنامه هسته اي صلح آميز ايران نيز اين چنين است.

آقاي رئيس

برخلاف توسعه دهندگان سلاح هاي هسته اي ايران:

اعلام، تاييد و تاكيد و تكرار كرده است كه سلاح هاي هسته  اي را رد مي كند و دارا بودن آن را غير اخلاقي، غيرقانوني و غيرمشروع مي داند، با آژانس براي بررسي برنامه صلح آميز هسته اي اش از نزديك همكاري كرده، ضعف هاي قبلي را ناشي از محموله اي هاي غربي مواد و تكنولوژي  با بيشترين توانايي خود اصلاح كرده و به پادمان و پروتكل الحاقي براي سه سال متوالي متعهد مانده، به طور داوطلبانه فعاليت هايش را در زماني مانا تعليق كرد تا اعتماد سازي كند و حساب كامل مواد و فعاليت هاي خود را از آژانس دريافت كرد، همكاري با آژانس را ادامه داد. اما براي جنگ فروشان واشنگتن واقعيت ها قابل اتكا نيست بلكه خيالات قابل اتكا است. اين خوانندگان ذهن بر روشن بيني معكوس براي قضاوت درباره مقاصد ايران تكيه دارند. سپس  اين قضاوت به عنوان پايه عكس العمل قرار مي گيرد. بسيار راحت است چون هيچ نشانه و واقعيتي براي مقاصد لازم نيست. چطور مي توان به مقاصد كشوري ترديد نكرد كه از يك سو سياست هايش را بر اساس تغيير رژيم در ايران قرار داده و بودجه و طرح هايي را براي آن مشخص كرده و از سوي ديگر خود را به عنوان صلح ساز جهاني ادعا مي كند و درباره صلح جهاني پند مي دهد و آن را با سياست هاي يك جانبه خود توجيه مي كند.

ما مي خواهيم از مردم همه جهان سوال كنيم چقدر به آمريكا اطمينان دارند و چقدر درباره اشغال و تهديدهاي آمريكا نگران هستند؟ مردم به ويژه در منطقه ما هر روز آن را نشان مي دهند. با نگاه كردن به كشورهاي حامي آمريكا و مخالف با برنامه صلح آميز هسته اي ايران، مي توان آنها را به شكل زير طبقه بندي كرد:

برخي از آنها تسليحات هسته اي خود را گسترش داده اند و مداوم آنها را به روز مي كنند.

برخي ديگر به تازگي اعلام كرده اند استفاده از تسليحات هسته اي در يك درگيري سنتي قانوني است و آن را به عنوان دكترين دفاعي خود قرار داده اند.

كشورهاي ديگري سلاح هسته اي ندارند اما به كشورهاي دارنده سلاح هسته اي اجازه داده اند مقدار زيادي از سلاح هاي هسته اي را در خاك آنها پنهان كنند يا به طور رسمي قراردادهايي كه موجب سود بردن از سلاح هاي هسته اي مي شود را مورد حمايت قرار داده اند و در طرح ها براي استفاده از سلاح هسته اي شريك هستند.

نسبت دادن عدم سازش به برنامه هسته اي ايران بزرگترين اشتباه در تاريخ آژانس بوده است كه اعتبار سازمان هاي بين المللي را به مخاطره مي اندازد و انحراف از اساسنامه اين سازمان ها است و به صلح و امنيت بين المللي صدمه مي زند.

اينها واقعيت هاي سياست هستند و نبايد از آنها تعجب كرد. سوال اين است كه اين جنجال ها در نهايت چه هدفي را دنبال مي كنند. اين سوال فني و قانوني كه از ابتدا تاكنون كشيده شده موضوع را سياسي كرده است. بردن موضوع به شوراي امنيت آن را به يك موضوع امنيتي نيز تبديل خواهد كرد. اين براي ما هيچ انتخابي نخواهد گذاشت مگر اينكه همان موقعيت را در نظر بگيريم.

آقاي رئيس

عليرغم تمام اين نابرابري ها، ما يك پيشنهاد صادقانه براي حل و فصل موضوع داريم. اساس آن ساده است:

شما به حق ما احترام مي گذاريد- ما به ديدگاههاي شما احترام مي گذاريم.

ما همه راههاي ديپلماتيك را از طريق جنبش نم، روسيه، چين  و كشورهاي اروپايي براي راهي صلح آميز و فقط مبتني بر قطع نامه مورد بررسي قرار داديم. ما درها را براي مذاكره و حل و فصل موضوع باز گذاشته ايم. ما بر اين اعتقاد هستيم براي اينكه موضوع به نتيجه برسد، زمان لازم است. اما آنهايي كه از روي خصومت  برنامه ديگري را دنبال مي كنند، نمي خواهند ببينند كه ديگر نقش آفرينان در صحنه بين المللي در تلاش هايشان موفق باشند.

پيشنهادي كه ما براي مصالحه داديم خارج از نگراني براي شوراي امنيت نبود. مطمئنا ما درباره آمريكا بي تجربه نيستيم و مي خواهيم ماهيچه ها را... اما ما در زير آن ساختارهايي از استخوان مي بينيم.

آمريكا اين قدرت را دارد كه درد و خسارت ايجاد كند. اما آمريكا هم همچنين مستعد درد و خسارت مي باشد. بنابراين اگر اين راهي است كه آمريكا انتخاب كرده، پس بگذاريم توپ بچرخد.

پيشنهاد مصالحه ما اين بود كه قبل از آنكه موضوع از دست خارج شود، براي حل موضوعي كه سياسي شده است، بايد به طور سياسي تلاش صادقانه داشته باشيم. ما ايراني ها بر اصول خود محكم هستيم.اما مي توانيم قراردادهاي منصفانه اي هم ببنديم. بنابراين پيشنهاد ما براي يك قرارداد به منظور ارتقاء ديپلماسي در برابر رويارويي مي باشد. فرصت خوبي براي ديپلماسي و همكاري در منطقه دچار مشكل شده ما لازم است. اگر در هر جا اين فرصت درهاي ما را به صدا درآورد، اين حدس همه ما خواهد بود. براي هم اكنون ما بايد شرايط را بازبيني كنيم و سياست خود را تصويب نماييم و راه خود را با توجه به توقعات جديد مشخص كنيم.

به دليل محدوديت زمان من از تحليل جزييات گزارش مدير كل و به طور كلي پرونده خودداري مي كنم. هيئت من متن شفافي را آماده كرده اند كه براي هيئت ها قابل دسترسي است. من درخواست مي كنم بيانيه ام در ركورد شوراي حكام آژانس قرار گيرد.

از توجه شما متشكرم 

کد خبر 300832

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha