۱۵ مرداد ۱۳۸۵، ۱۱:۴۵

عضو گروه اقتصاد كشاورزي دانشگاه زابل در گفتگو با مهر :

توسعه صادرات زعفران درآمد ارزي كشور در اين بخش را 30 درصد افزايش خواهد داد

توسعه صادرات زعفران درآمد ارزي كشور در اين بخش را 30 درصد افزايش خواهد داد

عضو گروه اقتصاد كشاورزي دانشگاه زابل گفت : در صورت ايجاد تشكيلات منسجم در زمينه توسعه صادرات زعفران و فروش هر كيلو زعفران ايران با قيمت 600 تا 1000 دلار در بازارهاي جهاني درآمد ارزي كشور در اين بخش حداقل 30 درصد افزايش خواهد يافت .

عليرضا كرباسي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي مهر در مشهد با بيان اين مطلب تصريح كرد : قيمت زعفران ايران از حداكثر 927 دلار براي هر كيلوگرم در سال 1362 تا  344 دلار در سال 1373 نوسان داشته است به طوري كه روند عمومي قيمتها نشان از نوسان شديد قيمت اين محصول در كشور دارد .

 وي  با اشاره به بالابودن قيمت جهاني زعفران بيشتر از قيمت فروش اين محصول  توسط ايران در بازارهاي جهاني گفت : اين در حالي است كه  كشور اسپانيا با خريد و مخلوط كردن زعفران خود با زعفران ايران و سپس بسته بندي و بازاريابي مناسب و استفاده از تشكيلات منسجم  ، محصول بدست آمده را كيلويي 600 تا 1000 دلار در سالهاي 96-1995 در خاور ميانه به فروش رسانده است .

 كرباسي  با اشاره به حضور افراد سود جود در بازار زعفران ايران و تقلب در عرضه اين محصول ادامه داد : با توجه به قيمت بالاي محصول متاسفانه افراد سود جو اقدام به انجام تقلب در زعفران مي نمايند كه رايج ترين نوع تقلب رنگ كردن خامه با رنگ كلاله و يا به وسيله رنگهاي سنتزي شيميايي است .

 وي تاكيد كرد : با توجه به شيوه هاي جديد آناليز و كنترل كيفيت ، اين گونه تقلبات در كشورهاي پذيرنده زعفران قابل تشخيص بوده و اين امر لطمات جبران ناپذيري به بازار زعفران ايران در سطح جهان وارد كرده است .

 استاد دانشكده كشاورزي دانشگاه زابل عدم هماهنگي در رشد توليد و بازاريابي اين محصول استراتژيك را از ديگر عوامل موثر در كاهش شديد قيمت ها عنوان كرد و گفت : در يك اقتصاد برنامه ريزي شد براي هر يك از محصولات كشاروزي هماهنگي و موازنه اي در رشد بخشهاي مختلف توليد، فرآوري، بسته بندي، حمل و نقل، بازاريابي، صادرات، توزيع و مصرف وجود دارد كه در حال حاضر اين هماهنگي در مورد محصول زعفران در ايران وجود ندارد .

  كرباسي  با اشاره به  عدم تناسب ميان سطح زير كشت و ميزان توليد زعفران با فرآوري و صادرات اين محصول، اظهار داشت : در ساليان اخير با توجه به انگيزه هاي اقتصادي و در آمد نسبتا مناسب محصول زعفران سطح زير كشت و ميزان توليد با ميزان فرآوري ، بازاريابي و صادرات متناسب نبوده است كه اين امر خطر كاهش شديد قيمت را به دنبال خواهد داشت .

 كرباسي  آلودگي بالاي زعفران ايران به ميكرو ارگانيسها ، وجود رقباي تازه نظير كشورهاي هند ، چين ، مراكش ، يونان و تركيه ، اعمال روشهاي نادرست در فرآوري و بسته بندي و عرضه ، عدم انطباق زعفران صادراتي ايران با استانداردهاي جهاني ، تعيين نرخ زعفران و دنيا توسط كشور رقيب يعني اسپانيا ، قاچاق اين محصول با بسته بندي فله  به كشورهاي عربي و همچنين ناشناخته ماندن خواص و فراورده هاي زعفران براي مردم جهان از جمله ديگر مشكلات صادرات زعفران ايران  دانست .

کد خبر 358940

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha