۳۱ تیر ۱۳۹۷، ۱۶:۲۱

ستاری مطرح کرد:

میدان دادن به بخش خصوصی راهکار تولید فناوری از پژوهش‌های کاربردی

میدان دادن به بخش خصوصی راهکار تولید فناوری از پژوهش‌های کاربردی

معاون علمی و فناوری با بیان اینکه شکوفایی نیروی انسانی در تولید فناوری با ایجاد محیط مساعد کسب و کار محقق می‌شود، گفت: رسیدن به دستاورد پژوهشی از طریق میدان دادن به بخش خصوصی ایجاد می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، سورنا ستاری در مراسم جشن بلوغ فناوری و خروج ۱۳ داروی نوترکیب حوزه زیست‌فناوری از مرحله شتابدهی و تولید نیمه صنعتی شتابدهنده یک شرکت گفت: برای خلق راه حل و فناوری از پژوهش، باید شیوه‌های نوین در پژوهش به‌کمک بخش خصوصی جایگزین روش‌های پیشین و عمدتاً دولتی هزینه در این حوزه شود.

وی افزود: تجربه سرمایه‌گذاری کلان بخش دولتی در پژوهش نشان داده این روش نتیجه بخش نیست و می توان با ایجاد محیط مساعد فعالیت بخش خصوصی و صرف هزینه به مراتب کمتر، نتایج بهتری در  تولید فناوری و نوآوری از پژوهش حاصل کرد.

 ستاری خاطر نشان کرد: علیرغم سرمایه گذاری های کلانی که توسط دولت در بخش پژوهش انجام شده، اما نتیجه درخور توجهی حاصل نشده است زیرا پژوهش از دل بخش خصوصی بیرون می‌آید. 

 رئیس بنیاد ملی نخبگان فعالیت شتاب دهنده زیست فناوری این شرکت در تولید فناوری توسط بخش خصوصی با تکیه بر توانمندی خلاقیت نیروی انسانی را نمونه‌ای موفق از الگوی جدید پژوهش دانست و افزود: با تحول فرهنگی و ایجاد محیط مساعد، یک شتابدهنده  بخش خصوصی  فعال در حوزه زیست فناوری توانسته ظرف کمتر از دو سال بیش از ۱۷ فناوری و محصول دارویی تولیدکند، در حالی که بسیاری از پژوهشگاه های دولتی در طول بیش از یکصد سال فعالیت خود ماحصل چندانی به ارمغان نیاوردند.

 ستاری با اشاره به ضرورت تأمین هزینه‌های پژوهش کاربردی از دل پژوهش عنوان کرد: فناوری از دل کارآفرین و پژوهشگری خارج می‌شود و اگر پژوهشگر  از دل پژوهش کاربردی برای پژوهش هزینه کند، فناوری قابل رقابت از پژوهش حاصل می شود.

 معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با تأکید بر ضرورت مساعد کردن محیط کسب و کار گفت: باید حوزه های درگیر با شرکت‌های دانش‌بنیان بخش خصوصی و پژوهشگران از مالیات بیمه و گمرک برای فعالیت بهتر این بخش‌ها سازگار شوند و مهم‌تر از  معافیت‌ها، درک صحیح این بخش‌ها از ماهیت و ساختار پژوهش، شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها است.

 وی ادامه داد: به شکل جدی توسعه شتاب دهنده های حوزه‌های معین و تعاملات با شهرداری تهران صورت گرفته است تا پایتخت به یک پارک فناوری بدل شود؛  البته پارک فناوری یک مفهوم فیزیکی نیست و باید روح نوآوری و فناوری در  یک شهر جریان داشته باشد، به طوری که نیروی انسانی خلاق، جوان و  تحصیلکرده بتواند ایده های خود را در قالب یک کسب و کار فناور و دانش بنیان پیاده کند.

کد خبر 4353916

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha