پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۵۶

موزه پرگامون برلین به بازسازی مسجد امویان حلب کمک می‌کند

موزه پرگامون برلین به بازسازی مسجد امویان حلب کمک می‌کند

مسئولان مجموعه هنرهای اسلامی موزه پرگامون برلین پس از پنج سال کار بی وقفه، اولین بسته حاوی اطلاعات بازسازی مسجد امویان در حلب را به یونسکو فرستاده‌اند تابه بازسازی این مسجد تاریخی کمک کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، مسجد جامع امویان حلب یکی از بزرگترین مساجد سوریه و یکی از آثار تاریخی این کشور است که در طول جنگ داخلی سوریه تخریب شدمسئولان مجموعه هنرهای اسلامی، مدت پنج سال است که درباره تخریب میراث فرهنگی کشور سوریه در طول جنگ داخلی، تحقیق می‌کنند. آنها راه‌های جدیدی برای حفظ و بایگانی مدارک مربوط به این آثار باستانی به دست آورده‌اند. کار بر روی میراث فرهنگی تخریب شده، به بازسازی آثار و همچنین افزایش مشارکت و آگاهی جامعه در این ارتباط کمک می‌کند.

دست‌اندرکاران این پروژه با حمایت بنیاد گراد هنکل بر روی آثار باستانی سوریه به ویژه در حلب متمرکز شده‌اند. بدین منظور، اطلاعات بناهای تاریخی از طریق خاطرات شخصی، عکس‌ها و نقشه‌ها در یک کاتالوگ جمع‌آوری می‌شود. از سوی دیگر، گروه «مستندسازی میراث» با تهیه نقشه‌های دقیق، به بررسی آسیب‌های وارد شده به بناهای مهم می‌پردازند. از اولین بناهایی که اطلاعات آن جمع‌آوری شده، مسجد امویان حلب است. اشتفان وبر، مدیر مجموعه هنرهای اسلامی موزه پرگامون برلین در این باره گفت:«ما از طریق بررسی دقیق نقشه‌های شهر حلب، تصاویر تاریخی، طرح‌ها و متون مربوطه، اطلاعاتی برای بازسازی بناهای تاریخی این شهر جمع‌آوری کردیم. هدف ما این است که به بازسازی شهر قدیمی حلب کمک کنیم.»

در ماه اوت نیز بنیاد اندرو دابلیو. ملون، مرحله دیگری از این پروژه را آغاز کرد. در این مرحله محققان به کمک دو وبلاگ‌نویس، نقشه میراث این شهر را با استفاده از ترکیب دانش محلی، تاریخ زندگی افراد و اطلاعات موجود ایجاد می‌کنند. این نقشه می‌تواند به عنوان آرشیو اجتماعی نیز استفاده شود.

در این پروژه‌ها، محققانی از سوریه و آلمان، به صورت سیستماتیک، گنجینه‌های فرهنگی و طبیعی کشور سوریه را که در طول جنگ ویران شده‌اند، طبقه‌بندی می‌کنند. بدین‌ترتیب بیش از ۲۰۰ هزار عکس، طرح، نقشه و گزارش به صورت آرشیوی جامع برای بازسازی سوریه جمع‌آوری شده است. همچنین قرار است فوریه سال آینده، نمایشگاهی از این آرشیو، در مجموعه هنرهای اسلامی موزه پرگامون برلین به نمایش گذاشته ‌شود.

کد خبر 4424403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha