۲۴ بهمن ۱۳۸۵، ۱۳:۵۰

آسیب شناس اجتماعی:

کاهش آسیبهای اجتماعی در عسلویه نیازمند توجه به امکانات رفاهی است

کاهش آسیبهای اجتماعی در عسلویه نیازمند توجه به امکانات رفاهی است

در هر محیط تخصصی مانند عسلویه که فقط کار و اشتغال مورد نظر قرار می گیرد و به مسائل رفاهی ، ورزشی و تفریحی توجه نمی شود ، آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد و مشکلات اخلاقی و رفتاری ، بستر مناسبی برای رشد پیدا می کند.

دکتر مجید ابهری ، آسیب شناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار مهر ، با اشاره به اینکه اشتغال دور از محیط خانه و خانواده موجب بروز آسیبهای روحی و رفتاری در فرد می شود ، در خصوص شیوع آسیبهای اجتماعی در منطقه عسلویه افزود: در هر محیط تخصصی مثل عسلویه که فقط کار و اشتغال مورد نظر قرار گیرد و به مسائل رفاهی ، ورزشی و تفریحی توجه نشود آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد و مشکلات اخلاقی و رفتاری بستر مناسبی برای رشد و توسعه پیدا می کند.

وی خاطر نشان کرد: هنگامی که در محیطی مانند عسلویه تعدادی در سطوح مختلف با فرهنگها و خرده فرهنگهای متفاوت دور یکدیگر جمع می شوند ، به طور طبیعی مبادله رفتاری و فرهنگی محیط مناسبی پیدا می کند در این صورت است که تاثرات ناشی از دوری خانواده ، نداشتن سرگرمی های سالم و خستگی مفرط ناشی از کار روزانه ، باعث می شود افراد به دنبال وسیله ای برای تخلیه خستگی های خود باشند.

این آسیب شناس و متخصص علوم رفتاری تاکید کرد: حضور افراد ناسالم با فرهنگ های مختلف در کنار بیگانگان که بسیاری از مسائل برای آنان دارای قبح فرهنگی نیست ، باعث می شود که رشد اعتیاد ، فساد اخلاقی و انحرافات جنسی در محیط بروز پیدا کند.

ابهری ادامه دارد: وظیفه مدیران و صاحبان صنایع است که به انسان و کارگر به عنوان یک ابزار تولیدی نگاه نکنند چرا که فرضیه غلط مدیریت ابزاری دهها سال است که در دنیا مردود شناخته شده و لحاظ کردن ابعاد احساسی ، رفتاری و عاطفی انسان هرچند در پایین ترین سطح شغل در مدیریت پیشرفته صنعتی مورد نظر قرار گیرد.

وی گفت: افراد شاغل در اینگونه مناطق در بازگشت به خانه های خود دچار مشکلات خانوادگی و رفتاری شده و معضلات سازمانهای قضائی کشور را دو برابر می کنند ، بنابراین بهتر است دستگاههای نظارتی کنترل بیشتری بر روی بیگانگان شاغل داشته باشند چرا که این افراد اهمیتی برای مسائل اخلاقی کشور ما قائل نیستند و می توانند مجموعه ای آسیبها باشند .

این متخصص علوم رفتاری اظهار داشت: برگزاری دوره های مشاوره در کنار اختصاص درصد ناچیزی از سرمایه گذاریهای کلان کشور برای رفاه و تفریح شاغلان ، لغو فعالیت های ادواری برای حضور بیشتر افراد در کنار خانواده های خود ، کنترل بهداشتی و فردی ، نظارت های رفتاری و روانشناسی ، کنترل نامحسوس اخلاقی و امنیتی و... ، می تواند از گسترش روز افزون اعتیاد و انحرافات اخلاقی در میان این افراد جلوگیری کند به نحوی که در پایان کار و بازگشت قطعی به محیطهای بومی شاهد آسیب دیدگان غیر قابل علاج نباشیم. 

کد خبر 447407

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha