به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، نیما تقوی نیا استاد دانشکده فیزیک، راحله محمدپور دانشیار پژوهشکده علوم و فناوری نانو و فیروزه عبادی دانشجوی دکتری پژوهشکده علوم و فناوری نانو از دانشگاه صنعتی شریف با همکاری محققان دانشگاه EPFL سوئیس موفق به چاپ مقالهای با عنوان «منشأ، ایجاد خازن منفی و وابسته به نور در سلولهای خورشیدی پروسکایتی» در مجله معتبر نیچر شدند.
سلولهای خورشیدی پروسکایتی به دلیل بازدهی بالا و قیمت ساخت پایین به عنوان یکی از مهمترین انواع سلولهای خورشیدی نسل جدید مطرح هستند و در سالهای اخیر تحقیقات وسیعی بر روی این نوع سلول خورشیدی در حال انجام است. یکی از اثرات غیرمعمول که در این نوع سلول خورشیدی دیده میشود وجود هیسترزیس در نمودارهای ولتاژ-جریان و نیز ظهور خازن منفی در نمودارهای امپدانس الکتروشیمی است که علت وجود آنها چند سالی است به عنوان یک معما بین محققان این حوزه مطرح بوده است.
در مقاله اخیر که با همکاری پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف در پژوهشکده علوم و فناوری نانو و دانشکده فیزیک و پژوهشگران دانشگاه EPFL انجام شد، علت وجود این خازن ظاهری با توصیف وجود بارهای تجمع یافته یونی که در واقع کنترل کننده جریان هستند توضیح داده شد. این تحقیق در حقیقت ارتباط بین عملکرد فوتوولتائیک این نوع سلولها را با هدایت یونی در مواد پروسکایتی توصیف میکند.
انتشارات نیچر شامل خانوادهای وزین از مجلات در حوزههای مختلف علمی است که مجله Nature Communications با ضریب تأثیر ۱۲/۸ یکی که از معتبرترین مجلات این انتشارات است.
از این مقاله با عنوان خبری «Mystery of negative capacitance in perovskite solar cells solve، معمای علت وجود خازن منفی در سلولهای خورشیدی پروسکایتی حل شد» در سایتهای خبری مختلف مانند ScienceDaily، worldpronews و نیز سایت خبری دانشگاه EPFL به عنوان همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه EPFL ذکر شده است.
نظر شما