به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا بلوطی میرزا در ستاد اربعین خوزستان در پاسخ به انتقاد فرماندار دشت آزادگان مبنی بر مخالفت گمرک با فعالیت نیروهای بومی در مرز چذابه اظهار کرد: با مدیریت گمرک در مرز، اشتغال مردم منطقه هرگز دچار مشکل نمی شود، همچنین تعهد تعاونی گمرک برای ساماندهی امور هیچ اختلالی در روند منتفع شدن افراد بومی از توسعه مرز ایجاد نمی کند.
وی در ادامه انتقاد کرد: متأسفانه در حالی که گمرک باید مسئولیت ساماندهی امور واردات و صادرات را برعهده داشته باشد ولی طی سالهای گذشته برخی افراد باسکول غیر قانونی و شخصی را در مرز مستقر و به هیچ سازمانی هم پاسخگو نبوده اند.
ناظر گمرکات خوزستان تصریح کرد: از بین یک هزار و ۴۰۰ اظهارنامه ای که در مرز چذابه تشکیل شده برای اعلام وصول ۳۰۰ پرونده دچار اشکال شده ایم چون باسکول خصوصی به سیستم گمرکی وصل نیست تا بیجکت صادر شود.
بلوطی میرزا بیان کرد: این افراد بیش از ۱۰ سال از استقرار باسکول خصوصی بهره برداری های شخصی داشته و عایدی آنها حتی بیش از هزینه خرید باسکول بوده است.
وی تأکید کرد: باسکول یک مسئله حاکمیتی است و برای ساماندهی قانونی باید همکاری لازم در مرز چذابه انجام شود.
ناظر گمرکات خوزستان در پایان انتقاد کرد: اگر این آشفته بازار در مرز چذابه مدیریت نشود، با اینکه تیر انتقادات به ناحق سمت گمرک نشانه رفته اما از ارائه خدمات خودداری می کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، طبق آخرین دستورالعمل مصوب سال ۹۵ ساماندهی و تقویت مبادی ورودی و خروجی مرزهای مجاز زمینی، مدیریت واحد مرزی به مدت سه سال به گمرک واگذار شده و بر این اساس سازمانها و نهادهای مستقر در مرز (حوزه فعالیت این نهادها امور اقتصادی و بازرگانی است و شمار آنها به حدود ۱۰ سازمان میرسد) باید با گمرک جمهوری اسلامی ایران در راستای رفع مشکلات کنونی، تسهیل و توسعه تجارت، تسریع عبور محمولههای تجاری و مسافران از مرزها همکاری کنند.
در ماده ۱۳ ضمن اشاره به تشکیل کمیته امور هماهنگی اعلام شده که به منظور تصمیمگیری، ایجاد هماهنگی، همافزایی و رفع اختلافنظر میان دستگاههای مستقر در مرز مجاز زمینی کمیتهای مرکب از مدیر پایانه، مدیر گمرک، نماینده مرزبانی، گذرنامه نهاد ریاست جمهوری، پلیس مهاجرت و گذرنامه با مسئولیت گمرک جمهوری اسلامی ایران تشکیل میشود.
نظر شما