به گزارش خبرگزاری مهر، رضا اردکانیان صبح امروز میهمان سیدعلی ضیا در برنامه «فرمول یک» شبکه یک بود و درباره اقدام متفاوت این وزارتخانه در خصوص استخدام نیروها، مشکل آب و برق اهواز و خوزستان و بحث بیت کوین گفتگو کرد.
اردکانیان در پاسخ به ضیا درباره اقدام متفاوت وزارت نیرو در استخدام نیروها توضیح داد: ما داریم یک کار جدید در وزارت نیرو انجام میدهیم که کپی آن هم برای دیگران آزاد است. درست است ما یک کشور نفت خیز هستیم ولی این ثروت تجدیدناپذیری است و تمام میشود. حتی به اعتقاد من موقعیت جغرافیایی سیاسی کشور ما هم که مهم است و مسیر عبور بخش مهمی از انرژی دنیا اینجا است، یک شرایط پایدار و همیشگی نیست و روابط به نوعی میتوانند تغییر کنند.
وزیر نیرو ادامه داد: ما اگر بخواهیم روی اصلی ترین ثروتمان به عنوان یک منبع تجدیدپذیر مثل آفتاب حساب کنیم باید روی منابع انسانی خود حساب کنیم. درست است که همه ما همیت و غیرت و وطن دوستی داریم اما من این را صرفاً از سر احساسی که نسبت به کشور و هموطنانم دارم نمی گویم.
اردکانیان یادآور شد: کار من ۱۰ سالی بیرون از ایران بود و به کشورهای مختلفی رفت و آمد داشتم و اعتقادم این است که کشور ما از جمله کشورهایی است که از بیشترین منابع برخوردار است که اگر ما هنر نگهداشت و استفاده درست از آن را داشته باشیم خیالمان درباره آینده میتواند راحت باشد. نیروی انسانی، تجدید پذیر است و ما اصلی ترین جهت گیری مان را روی استفاده از این نیرو گذاشته ایم. کشوری که این سرمایه سرشار را دارد نباید با وهم و گمان بی مورد خود را دچار خود تحریمی کند.
وی اضافه کرد: عرصههای مدیریتی عرصه خدمت کردن و توفیق است و باید برای تصدی آن با هم رقابت کنیم و مسابقه بدهیم. اینگونه نیست که به من تکلیف بشود بیا این مسئولیت را بگیر. بلکه کسی که توفیق این را داشته باشد به عنوان مدیر آب و برق عمرش را صرف آسایش هموطنان کند باید جلو بیاید.
وزیر نیرو تصریح کرد: من به همکاران ارشد وزارت نیرو هم گفتم اینکه برای انتخاب مدیران عامل شرکتهای تابعه فراخوان بدهیم به معنای این نیست که کفگیر وزارت نیرو به ته دیگ خورده است این اتفاقاً سطح توسعه یافته تری از مدیریت است که من بگویم که من حتماً با کسانی که با هم در مدرسه و دانشگاه و هیأت و محله و حزب و دسته بودیم میتوانم کار کنم بلکه با هرکسی که شرایط احراز این مسئولیت را داشته باشد بر اساس یک قرارداد میتوانم کار کنم. این توانمندی ما است نه کمبود و نقص ما. ما میتوانیم با کسی که حائز شرایط لازم است اما او را از قبل نمیشناسیم و دارای صلاحیتهای عمومی است کار کنیم.
اردکانیان درباره زمان آغاز این طرح گفت: از آبان ۹۶ این کار را شروع کردیم و اولین پست مدیر روابط عمومی وزارت نیرو بود. اول کار سخت بود و آنهایی که واجد شرایط بودند خودشان پا پیش نمیگذاشتند و فکر میکردند ممکن است اینکه بگویند این پست را میخواهند ایجاد سوءتفاهم کند. البته در دنیا شرکتهایی هستند که سراغ واجدان شرایط برای پستهای مختلف میروند و آنها را برای پاپیش گذاشتن ترغیب میکنند. اکنون ۵۲ مدیرعامل استانی و مدیرکل وزارتخانه از این طریق انتخاب شدهاند و آخرین آنها که در نوع خودش در ایران احتمالاً بی نظیر است پست معاون وزیر بود که فراخوان آن را هم منتشر کردیم.
وی در این خصوص افزود: معاون تحقیقات و منابع انسانی بر اساس آگهی روزنامه انتخاب خواهد شد و ما دنبال فرد واجد شرایط میگردیم. همه کسانی که خودشان را مناسب این شغل میدانند میتوانند فرم را به صورت اینترنتی پر کنند. در فرم آمده که تعریف کار چیست، چه دفاتری زیرمجموعه معاون خواهد بود، حداقل چه مدرک تحصیلی باید داشته باشد و… تاکنون ۱۶۹ نفر داوطلب این مسئولیت شدهاند و بر اساس ترتیبات و غربالگری به تعداد حداقل رسیدیم که با آنها مصاحبه شد. جالب است بدانید ما بنا را بر این گذاشتیم که هرکس هرچیز اظهار میکند بنا بر صحت است و به آنها نمیگوییم باید آن را ثابت کند اما وقتی فرد به مرحله نهایی رسید همه آن موارد هم بررسی میشود.
وزیر نیرو در پاسخ به این سوال ضیا که اگر کسی متقاضی به دست آوردن شغل در وزارت نیرو شد که حجاب کافی نداشته باشد یا کراواتی باشد یا معتدل نباشد و از بین اصولگرایان باشد هم او را میپذیرید، تاکید کرد: من وزیر نیرو و مسئول آب و برق در کشور هستم، وزارتخانه ما خدماتی است و ما مسئول هستیم که برای حدود ۸۲ میلیون زن، مرد، شهری، روستایی، سنی، شیعه، کراواتی، بی کراوات، با مقنعه، با چادر، با روسری و.. آب با کیفیت و برق مطمئن و پایدار فراهم کنیم. جدا از شخص وزیر که پست سیاسی دارد مدیران ما همگی کارشناسی و متخصص هستند و برای هر مسئولیتی شرایط احراز آن را تعیین و اعلام میکنیم. البته بخشی از این شرایط را قانون تعیین کرده و ما هم از قوانین تخطی نمیکنیم. اما برای اینگونه مسئولیتهای غیرسیاسی دامنه انتخاب خیلی وسیع است.
اردکانیان تصریح کرد: بیشترین نفعی که این کار داشت اعتماد به نفسی بود که مدیران منتخب پیدا میکردند؛ چون میدیدند صرفاً به اتکای ویژگیها و تواناییهایش انتخاب شدهاند نه اینکه سفارش او را کرده باشند. این در گرفتن تصمیمات اجرایی به فرد اعتماد به نفس میدهد نه اینکه بگوید چون ضیا مرا معرفی کرده حواسم باشد این تصمیم خوشایند او هست یا نیست!؟
وی در پاسخ به سوال دیگر ضیا مبنی بر اینکه اگر رئیس جمهور بگوید باید مثلاً دامادش معاون وزیر نیرو شود، چه میکنید، اذعان کرد: من از آنهایی هستم که استعفایم بدون تاریخ همان روز اول نوشته است تا همان روزی که رئیسم تشخیص داد یک بسمه تعالی و تاریخ بالای آن بنویسم و تمام. همکارانم را هم با همین روحیه انتخاب میکنم. در طول ۲۱ ماه گزارش عملکرد این نوع انتخاب مدیران را به رئیس جمهور ومقامات دیگر دادم و جز تشویق و ترغیب چیز دیگری ندیدم و رئیس جمهور به معاون اول خود نامه دادند که این روش در دیگر دستگاهها هم استفاده شود.
وزیر نیرو ادامه داد: ما برای ۵۲ پست ۲ هزار فرم تقاضا دریافت کردیم، هر پست مدیریت به صورت میانگین ۴۰ تقاضا داشته است و تعداد ۲۷۰ مصاحبه انجام شده است. بنابراین ما به یک مجموعه غنی از ظرفیتها دسترسی داریم. من هم با برخی خودم شخصاً در مراحل نهایی مصاحبه میکردم. یکی از این افراد در اوایل دهه چهل زندگی و مشغول فعالیت در یک بخشی بود و باید با او درباره مدیرعاملی یکی از شرکتها در استانها مصاحبه میشد. من از او سوال کردم قبل از اینکه به اینجا بیاید ۵ سال آینده خودش را چطور می دیده و فکر می کرده در سلسله مراتب کجا قرار میگیرد. او پاسخ داد من فکر میکردم در همین پستی که هستم بازنشسته میشوم، چون با وجود تحصیلات و تجربه خوبم، در روشهای متعارف هیچ روزنهای برای عرضه خودم ندارم اما وقتی دیدم سیستم فراخوان هست باورم نمیشد و فکر میکردم شویی هست که آقای وزیر اجرا کرده است.
اردکانیان تاکید کرد: ما عملکرد خوبی در استانها داشتهایم. برای انتخاب مدیران در استانها نهایتاً با استانداران هماهنگ میشود و در آخرین مرحله به یکی دو انتخاب که می رسیم این پارامتر دخالت داده میشود. معمولاً استانداران این باور را به انتخاب وزارت نیرو داشتهاند. اکنون هم در انتخابهایی که شده جز رضایت و شوق و ذوق فراوان چیزی گزارش نمیشود. ما یک پست معاون وزیر هم دادیم که خیال همه راحت شود.
وی در این باره که بالاخره سفارشی هم کسی را استخدام میکنید یا خیر، تصریح کرد: قطعاً نمیکنیم. به هیچ وجه. مسئولیت باید با اختیار تناسب داشته باشد. اگر من بیش از اختیارم زیر بار مسئولیت بروم اسم آن ایثار و فداکاری نیست، برعکس آن هم همینطور است و کار مختل میشود. اینکه شما کسی را سفارش کنید و مدیر بخش شود انگار مسئولیت خودم را در قبال تأمین آب وبرق به دوش شما میاندازم. اگر فرد توصیه شده جنابعالی، در کار مشکل پیدا کرد و توانایی نداشت شما شریک آن اختلال هستید. من به عنوان وزیر نیرو مسئول زشت و زیبای عملکرد تمام مدیرانم در سراسر کشور هستم. ما نزدیک به ۱۸۰ مدیر داریم و من به واسطه عهد با رئیس جمهور و رأی اعتماد نمایندگان به هیچ وجه از زیر بار مسئولیتی که بر دوشم است شانه خالی نمیکنم.
در ادامه ضیا به ویدئوهایی که از سوی مردم درباره مشکل آب و برق خوزستان و اهواز و قطعی برق و آب گل آلود به دست برنامه رسیده اشاره کرد و این شرایط را ناشایست خواند. اردکانیان در این خصوص پاسخ داد: قطعاً اینگونه است که شما میگوئید. من به هیچ وجه قصد توجیه ندارم ما در خوزستان مشکلاتی داریم و داشتیم امسال به واسطه سیل، اختلالاتی در سیستمها به صورت مقطعی داشتیم اما همه شبانه روزی برای کاهش مسائل تلاش میکنند. درباره مواردی که بینندگان مطرح میکنند هم از همین جا از همکارانم که برنامه را میبینند میخواهم آن را دنبال کنند. طبق قانون مشترکان ما بیمه هستند و شرکتهای بیمه موظف به تأمین خسارات ناشی از اختلالات شبکه برق هستند.
ارز رمز دستور جلسه امروز صبح کمیسیون اقتصاد دولت بود
وی در خصوص موضوع بیت کوین اظهار کرد: امروز صبح در کمیسیون اقتصاد هیأت وزیران دستور العملی که این هفته یا هفته آینده برای تصویب نهایی میآید مورد بحث بود. دو موضوع است یکی بحث ارز رمز و رمزینه و سیاستهای دولت که بانک مرکزی مسئولیت آن را دارد و دارند روی آن کار میکنند و جمع بندی کارهایشان به دولت منتقل میشود. ما به عنوان وزارت نیرو فقط درباره اصلی ترین موضوع مرتبط با اینکه مصرف انرژی است فعال شدیم. اگر بیت کوین جایگاه تعریف شدهای باشد با موضوع انرژی مصرفی چگونه برخورد میکنیم؟ تصمیمی که تا این مرحله پخت و پز شده این است که انشعاباتی که برای مصرف خانگی و کشاورزی هستند مجاز نیستند برای تولید این ارزها به کار گرفته شود و قانون تکلیف استفاده غیرمجاز از انشعاب را روشن کرده و مطابق قانون با آن برخورد میشود.
اردکانیان تصریح کرد: بهره برداری غیر مجاز از این انشعاب نمیتواند برای تولید صورت بگیرد. اگر اصل موضوع پذیرفته شد، طبیعتاً ما به عنوان دستگاه تأمین کننده انرژی موافق اینکه در ساعتها و ایام اوج بار چنین استفادهای از انرژی کشور بشود نیستیم و با آن موافقت نخواهیم کرد بلکه باید در ایام مجاز مورد استفاده قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: تا الان پیشنهاد بر این است که تعرفه برق مصرفی ماینرها بر مبنای تعرفه برق صادراتی باشد. ما اکنون داریم یارانه وسیعی برای انرژی میدهیم. مبالغ دقیق ندارم اما برخی نظرشان این است برای تولید هر بیت کوین چیز حدودی ۷۲ هزار کیلوبات ساعت برق مصرف میشود. به عبارتی در نظر بگیریدکه الگوی مصرف یک خانواده در تهران در ماه ۳۰۰ کیلووات ساعت است. برای یک بیت کوین به اندازه برق مصرفی یک خانواده در طول ۲۰ سال برق و انرژی مصرف میشود! بیت کوین موضوعات پیچیدهای دارد.
وزیر نیرو در بخش پایانی حضور خود در «فرمول یک» به فعالیت بین المللی خود اشاره کرد و گفت: نزدیک ترین تجربه من به آنچه امروز در وزارت نیرو برای استخدامها انجام میدهیم، انتخاب خودم است. ۱۲ سال پیش من مسئولیت آب برنامه ۱۰ ساله سازمان ملل را پذیرفتم. آنها برای اولین بار به این نتیجه رسیده بودند کار مشترکی نیاز است و اعلام کردند ما از کسانی که علاقمند هستند دعوت به کار میکنیم. کسانی هم با من تماس گرفتند و مرا تشویق می کردنداز آنجایی که به مدیران باسابقه آب نیاز است برای این سمت درخواست بدهم. در نهایت ۱۴۷ نفر نوعاً وزرای سابق، مدیران ارشد آب، اساتید دانشگاههای مختلف دنیا و… ثبت نام کردند. در مراحل مختلف که این تعداد کاهش پیدا میکرد به من خبر میدادند کماکان شما در فهرست هستید تا اینکه کار به مرحله مصاحبه رسید. رئیس سازمان ملل خودش شخصاً با من مصاحبه کرد و من انتخاب شدم. بعد از آن متوجه شدم در مجموعه سازمان ملل بیشتر پستها و مسئولیتها همینگونه است. خود من در آن ۱۰ سال، ۱۴۰ نفر را انتخاب کردم که از کشورهای مختلف بودند. مثلاً فرد در آلمان بود و حتی نمیشد او را ببینیم. او میدانست در خصوص ادعاهایی که در درخواست خود مطرح کرده و سوابقی را که گفته اگر در حین کار مشکلی پیش بیاید و مطابق واقعیت نباشند، به راحتی با او قطع همکاری میشود.
وزیر نیرو در پایان در پاسخ به سوال ضیا درباره انتقال آب دریای خزر و خلیج فارس به مناطق بی آب توضیح داد: ما یک کشور خشک و نیمه خشک هستیم و در حالی که متوسط بارش دنیا حدود ۷۵۰ میلی متر در سال است، این عدد برای ما ۲۳۰ میلی متر است. اینکه یک سوم بارش جهانی را داریم تنها مشکل ما نیست و همین میزان بارش هم نه توزیع زمانی همسانی دارد و متوازن است نه توزیع مکانی همسانی دارد، بلکه بخش عمدهای از آن بر بخش کوچکی از خاک ما نازل میشود. بنابراین اصل موضوع انتقال آب یک اصل پذیرفته شده است وگرنه باید از بخشهایی از خاکمان چشم بپوشیم و همه جمعیت را به آن طرف البرز و زاگرس سوق بدهیم. البته در عین حال باید منابع زیرزمینی را حفظ کنیم، درست مصرف کنیم اما جاهایی هم ناگزیر از استفاده سایر منابع هستیم، یکی از منابع شیرین کردن آب شور دریاها است و یکی از امتیازات ما دسترسی به آب شور شمال و جنوب کشور است و ما با ملاحظات فنی به این کار خواهیم پرداخت، استانهای مرزی هم تخصیص داده شده است.
نظر شما