به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رادیو بین المللی چین، پارلمان اروپا با تصویب این طرح خشونت جدی اخیر و زخمی شدن پلیس هنگ کنگ را نادیده گرفته، این عدم حداقل استاندارد و قانونمداری است و یک تحریک جدی علیه قانونمداری هنگ کنگ و دخالت گستاخانه در امور داخلی چین است. چین به شدت آن را محکوم کرده و قاطعانه با آن مخالفت کرد.
قانونمداری پایه جامعه هنگ کنگ است. اخیراً برخی افراطیون هنگ کنگی به ساختمان کمیته قانونگذاری یورش برده و تاسیسات آن را تخریب کرده و به پلیس حمله کرده اند. این عملکردهای سازمان یافته به مراتب از بیان صلح آمیز خواسته ها فراتر رفت و نظم قانونی هنگ کنگ را به شدت بر هم زده و سیاست یک کشور با دو نظام را به چالش کشانده است. بر اساس حمله خشونت بار به اصطلاح "تظاهرات"، ۱۳ پلیس زخمی شده و حتی انگشت دو پلیس شکسته است.
این عملکرد بی رحمانه اراذل و اوباش مورد انتقاد و محکومیت گسترده جامعه جهانی قرار گرفته است. با این حال، برخی اروپایی ها آن را "تظاهرات صلح آمیز" جلوه داده و حتی پلیس هنگ کنگ را به توسل به زور متهم ساختند. این نوعی اجرای معیار دوگانه و مغایر با قواعد اصلی قوانین بین المللی و مناسبات بین المللی و دورویی قانونمداری اروپا روشن شده است.
پارلمان اروپا در مصوبه یاد شده همچنین دولت چین را به سبب تخریب بیانیه مشترک چین و انگلیس و دخالت در امور داخلی هنگ کنگ مورد حمله قرار داده که کاملاً دروغ است.
همان طور که می دانیم بیانیه مشترک چین و انگلیس سندی سیاسی است که دو طرف به منظور انتقال حق حاکمیت هنگ کنگ به چین در سال ۱۹۸۴ امضا کردند. پس از بازگشت هنگ کنگ به چین در اولین روز از ماه ژوییه سال ۱۹۹۷، سند یاد شده به یک سند تاریخی تبدیل شده و از اعتبار ساقط شد. انگلیس پس از بازگشت هنگ کنگ به چین هیچ گونه حق حاکمیت، مدیریت و نظارت در هنگ کنگ ندارد.
اکنون دوره جدید انتخابات پارلمان اروپا انجام شده و روابط چین و اروپا با فرصت های جدید رو به رو شده است. با آنکه مصوبه یاد شده پارلمان اروپا اعتبار قانونی ندارد، اما پیام اشتباهی ارسال کرده و تاثیرات منفی در توسعه روابط دو طرف ایجاد کرده است.
اکنون بسیاری اتباع و شرکت های اروپایی در هنگ کنگ زندگی و یا سرمایه گذاری می کنند، اگر برخی اروپاییان بخواهند در هنگ کنگ جنجال ایجاد کنند، به منافع خود آنها آسیب خواهند رساند.
امور هنگ کنگ امور داخلی چین است و هیچ سازمان و یا شخصی حق دخالت در آن ندارد. روابط مطلوب چین و اروپا با منافع هر دو طرف هماهنگ بوده و اروپا باید امور خود را مدیریت کند و با اقدامات عملی و همگرایی با چین، توسعه سالم و باثبات روابط دو طرف را حفظ کند.
نظر شما