۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۳:۱۲

/ در یک کنفرانس خبری مشترک عنوان شد /

پورمحمدی: دوران جدید روابط ایران و کردستان عراق آغاز می‌شود / بارزانی: امنیت ایران امنیت ماست

پورمحمدی: دوران جدید روابط ایران و کردستان عراق آغاز می‌شود / بارزانی: امنیت ایران امنیت ماست

وزیر کشور پس از دیدا با نخست وزیر اقلیم کردستان عراق، با اشاره به مشترکات تاریخی و فرهنگی، گفت: ما ایده‌های مشترک برای توسعه روابط و آغاز دوران جدید روابط داریم.

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی پورمحمدی وزیر کشور و نیچروان بارزانی نخست وزیر دولت اقلیمی کردستان عراق ظهر امروز پس از دیدار و گفتگو در محل وزارت کشور، در یک کنفرانس خبری مشترک شرکت کردند.

پورمحمدی در ابتدای سخنان خود با اشاره به ریشه ها و مشترکات فراوان تاریخی، فرهنگی بین ایران و کردستان عراق گفت: سطح همکاری ها در سطح مناسبی است البته در حد انتظار نیست و مسئولین ایران و دولت اقلیمی کردستان هر دو بر افزایش سطح روابط تاکید دارند.

وزیر کشور با بیان اینکه ما ارتقاء روابط را به نفع هر دو طرف می دانیم، افزود: ما ایده های نزدیک، ذهنیت مشترک و احساس مشترک از نظر توسعه و ایجاد حسن روابط داریم.

بارزانی نیز در سخنان کوتاهی ضمن تشکر از پذیرایی و استقبال پورمحمدی گفت: روابط ما با جمهوری اسلامی ایران قدیمی و تاریخی است و دولت جمهوری اسلامی ایران همواره در ایام سختی با مردم عراق و به ویژه مردم کردستان همراهی کرده است.

وی افزود: ما زمانی در یک سنگر حضور داشتیم و امروز برای بهبود و ارتقا روابط بسیار جدیت داریم.

پورمحمدی در پاسخ به سئوالی در مورد محور مذاکرات با بارزانی گفت ما آماده هرنوع مراوده با مردم شریف کردستان عراق هستیم، ما در زمینه هایی چون تجارت، مبادله کالا ، بازسازی، همکاری های امنیتی ، مراقبت بیشتر از مرزها، تبادل افراد برای زیارت ، گردشگری آماده همکاری با اقلیم کردستان هستیم.

وزیر کشور تاکید کرد: البته محور این مذاکرات بیشتر در حوزه وظایف وزارت کشور و مربوط به استانهای مرزی بود، چون ما 5 استان مرزی داریم که 3 استان آن بامنطقه کردستان هم مرز است. امنیت مرزها یکی از دغدغه های مهم مرزی ما است.

نیچروان بارزانی در پاسخ به سئوالی در مورد محور مذاکرات انجام شده ، گفت: امنیت جمهوری اسلامی ایران امنیت ماست و ایران همواره یک همسایه خوب برای ما بوده است. هر وقت ما به کمک ایران نیاز داشتیم درهای جمهوری اسلامی به روی ما باز بوده و ما تحت هیچ شرایطی اجازه نمی دهیم که از خاک کردستان عراق اقدامی علیه جمهوری اسلامی انجام شود.

وی افزود: اگر نگرانی ای هم وجود دارد آماده ایم که این نگرانی ها را برطرف کنیم.

نخست وزیر اقلیم کردستان عراق با دعوت از سرمایه گذاران ایرانی برای سرمایه گذاری در کردستان گفت: کردستان عراق این زمینه را دارد که درموضوعاتی چون صنعت، برق ، توریسم از سرمایه گذاران ایرانی استقبال کند.

بارزانی همچنین خبر از تشکیل کمیته هایی مشترک برای ایجاد هماهنگی های بهتر بین ایران و کردستان عراق خبر داد.

وی در پاسخ به سئوالی در مورد ربوده شدن دیپلمات های ایرانی در اربیل عراق گفت: این اقدام جای نگرانی داشت و ما بلافاصله این اقدام آمریکایی ها را محکوم کردیم، این اقدام لازم نبود انجام شود .

بارزانی افزود: ما آنچه در توان داشتیم برای آزادی آنان بکار بستیم با آمریکایی ها هم صحبت کردیم تا آنها آزاد شوند دلیلی برای نگه داشتن این افراد نمی بینیم و خواهان آزادی سریع آنها هستیم.

وی تصریح کرد: مطمئن باشید ما این مسئله را پیگیری می کنیم و یکی از مسائلی که باعث تاخیر سفر من شد همین بود که می خواستم جوابی قطعی برای آزاد این افراد داشته باشم که متاسفانه نشد.

نخست وزیر اقلیم کردستان عراق در پاسخ به سئوالی در مورد گروهک پ. ک.ک و اقدامات تروریستی آن در مرزهای ایران گفت: پ.ک.ک یک موضوع داخلی ترکیه است و سیاست ما عدم دخالت در امور داخلی کشورها است.

بارزانی همچنین اظهار امیدواری کرد کنسولگری ایران هر چه زودتر در اربیل و سلیمانیه بازگشایی شود تا مسافرت اتباع ایرانی به عراق آسان شود.

پورمحمدی نیز در پاسخ به سئوالی در مورد احتمال اقدامات تروریستی در شهرهای مقدس عراق و سفر زائران ایرانی گفت: این سفرها از نظر امنیتی توصیه نمی شود ولی مردم اشتیاق زیادی برای زیارت دارند و باید نکات ایمنی و تذکرات لازم را اجرا کنند تا بامشکل مواجه نشوند.

کد خبر 481521

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha