۱۴ بهمن ۱۳۹۸، ۱۷:۲۸

معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم:

۲ هزار هکتار از مساحت قم را سکونتگاه غیر رسمی تشکیل می‌دهد

۲ هزار هکتار از مساحت قم را سکونتگاه غیر رسمی تشکیل می‌دهد

قم - معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم حدود ۲ هزار هکتار از محدوده قانونی شهر را سکونتگاه غیر رسمی دانست و گفت: این بخش بافت‌های ناکارآمد شهری است که در ۱۳ محله شهری قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا جان قربان ظهر دوشنبه در نشست رسانه‌ای افتتاح و بهره‌برداری ۱۱۰ پروژه شهرداری قم در ایام دهه فجر که در شهرداری قم برگزار شد، شهر قم را دارای ۴۵ هزار هکتار حریم و محدوده دانست و افزود: ۱۳ هزار هکتار محدوده قانونی شهر و ۳۲ هزار هکتار حریم است.

وی حدود ۲ هزار هکتار از محدوده قانونی شهر را سکونتگاه غیر رسمی دانست و تصریح کرد: این بخش بافت‌های ناکارآمد شهری است که در ۱۳ محله شهری قرار دارد و بیشتر در مناطق ۲، ۶، پنج و بخشی از منطقه چهار واقع شده است.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم بافت فرسوده این شهر را هزار و ۶۷۰ هکتار اعلام کرد و افزود: در زمینه ورود به احیا و کیفیت بخشی بافت‌های فرسوده باید سرانه‌ها افزایش یابد.

وی بیان کرد: تمامی مراحل تصویب طرح تفصیلی شهر به اتمام رسیده است که در زمان مشخص رونمایی می‌شود.

جان قربان ادامه داد: طی سال‌های اخیر به تهیه طرح‌های موضعی و موضوعی پرداخته‌ایم که شامل حریم و محدوده شهر می‌شود.

وی بیان کرد: طرح مشخصی در ۳۰۰ هکتار از بافت ناکارآمد شهری اجرا می‌شود تا بر اساس این الگو در شهر و محلات به ویژه در بخش محرک‌های توسعه اقدامات عمرانی انجام گیرد.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم گفت: تا سال ۹۵ به جز اعتبارات در حوزه معاونت شهرسازی و معماری هیچ اعتباری برای عمران و کیفیت بخشی به زندگی مردم نداشتیم اما از سال ۹۵ بخش عمرانی این موضوع را دنبال می‌کند.

اجرای طرح زیباسازی معابر شهری در ۱۶ محله قم

وی با اشاره به اجرای طرح زیباسازی معابر شهری در ۱۶ محله افزود: ۲۶۰ میلیارد تومان برای کیفیت بخشی به بافت‌های ناکارآمد و فرسوده در نظر گرفته شده است.

جان قربان بیان کرد: تفاهم نامه‌ای با سازمان نظام مهندسی به منظور ارائه آنلاین نقشه‌ها به نظام مهندسی و مردم منعقد شده است.

وی ادامه داد: همچنین گزارش دهی مهندس ناظر که زمان بر بود و با تأخیر انجام می‌گرفت، اکنون به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم در خصوص واگذاری خدمات شهری به دفاتر خدمات الکترونیک، افزود: بخش ثبت درخواست و تشکیل پرونده به دفاتر پیشخوان داده شده است و مردم حتی در منازل خود نیز می‌توانند اقدامات لازم را انجام دهند و نیازی به مراجعه به دفاتر نیست.

وی با اشاره به تهیه نقشه‌های الکترونیکی تصریح کرد: زیرساخت‌های آن تهیه و ارائه شده است و از ابتدای امسال نقشه‌های ساختمانی به صورت الکترونیکی تهیه می‌شود.

جلوگیری از بکارگیری نمای رومی در ساختمان‌های قم

معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم بیان کرد: در زمینه سیما و منظر اولین گام برای بهبود بخشی به آن، کنترل ساخت و ساز است که در این زمینه همکاری لازم با معاونت خدمات شهری انجام گرفته است زیرا چنانچه این اقدام انجام نشود نمی‌توانیم سیما و منظر قم را به خوبی کنترل کنیم.

وی در خصوص جلوگیری از بکارگیری نمای رومی در ساختمان‌های قم افزود: روند ساخت و ساز طی ۱۰ سال گذشته تغییر کرده است و به عنوان کالا و سرمایه و داد و ستد به آن توجه می‌شود و از آنجایی که نمای رومی مزیت‌هایی برای خریدار دارد مورد توجه قرار گرفته است اما شهرداری برای جلوگیری از آن ورود پیدا کرده و موجب کاهش آن شده است اما هنوز هم شاهد این مسئله هستیم.

جان قربان بیان کرد: پروانه‌های صدور برای حسینیه‌ها و مساجد رایگان است و مشکلی خاصی در این زمینه نداریم.

وی گفت: برای رفع مشکلات ۳۲ هکتار از اراضی که زیر دکل برق و حریم راه آهن و سکونت گاه‌ها در مناطق ناکارآمد هستند، تلاش می‌شود.

کد خبر 4843484

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha