به گزارش خبرگزاری مهر، معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در نشست با اعضای شورای معاونین و روسای ادارات استثنایی استان های خراسان رضوی، چهار محال بختیاری، همدان، یزد، لرستان، سمنان، گیلان و گلستان و به مناسبت هفته دولت به تشریح دستاوردهای سازمان آموزش و پرورش استثنایی پرداخت.
دکتر سید جواد حسینی در این نشست ضمن تسلیت ایام عزاداری محرم، گرامیداشت یاد دو معلم شهید که هفته دولت به یاد آنان نامگذاری شده است و گرامیداشت ۴ شهریور روز کارمند اظهار کرد: در هفته دولت بیش از ۳۳ پروژه در حوزه آموزش و پرورش استثنایی افتتاح خواهد شد که شامل ۲۸ مدرسه استثنایی، ۳ سالن ورزشی، یک مرکز جامع توانبخشی و یک مجموعه آبی است.
معاون وزیر با بیان دستاوردهای آموزش و پرورش استثنایی در دولت تدبیر و امید اظهار داشت: تعداد دانش آموزان استثنایی از سال ۹۲ تا سال ۹۸ بیش از ۱۱ درصد رشد داشته و دانش آموزان تحت پوشش طرح تلفیقی فراگیر نیز رشد ۷۰ درصدی داشته است.
وی افزود: در مجموع دانش آموزان استثنایی و طرح تلفیقی فراگیر تحت پوشش آموزش و پرورش استثنایی از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۸ بیش از ۳۳ رشد داشته اند که نشان از توجه ویژه دولت به دانش آموزان با نیازهای ویژه است.
حسینی با بیان اینکه ۷۴۱ مرکز ویژه اختلالات یادگیری در کشور وجود دارد که تعداد این مراکز از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۸ رشد ۷۲ درصدی داشته است اظهار کرد: بر اساس برآوردها یک هزار و ۱۰۰ مرکز دیگر نیز در کشور نیاز است که ۵۰ مرکز آن در سال جاری راه اندازی خواهد شد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه مناسب سازی همه ارکان نظام تعلیم و تربیت برای دانش آموزان با نیازهای ویژه از برنامه های اصلی سازمان آموزش و پرورش استثنایی است افزود: در سال جاری یک مدرسه پذیرا و یک مدرسه اتیسم در هر استان به صورت کامل و الگویی مناسب سازی خواهد شد.
وی افزود: یکی از ابعاد مناسب سازی، مناسب سازی محتوا است که تاکنون ۱۰۰۰ عنوان محتوای آموزشی در سازمان آموزش و پرورش استثنایی مناسب سازی شده است که این میزان مناسب سازی نسبت به سال ۹۲ نشان از رشد ۴۳.۵ درصدی دارد و در سال جاری نیز ۱۲۹ عنوان محتوای آموزشی مناسب سازی خواهد شد.
معاون وزیر با بیان اینکه پوشش برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان از ۱.۵ درصد در سال ۹۲ به ۹۷.۶ درصد در سال ۹۸ رسیده است اظهار کرد: در سال جاری و علیرغم شرایط کرونا پوشش ۹۹ درصدی نوآموزان بدو ورود به دبستان در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی هدفگذاری شده است.
معاون وزیر با اشاره به اینکه سازمان آموزش و پرورش استثنایی در چند بخش خدمات توانبخشی ارائه می کند گفت: یک بخش از خدمات توانبخشی، خدمات حرفه ای درون مدرسهای و برون مدرسهای است که توسط نیروهای توانبخشی متخصص ارائه می شود.
وی افزود: بخش دیگر خدمات توانبخشی ارائه بسته های حمایتی توانبخشی است که تاکنون به ۳۲ هزار نفر از دانش آموزان با نیازهای ویژه بیش از ۱۷ میلیارد تومان خدمات توانبخشی ارائه شده است و در سال جاری نیز میزان پرداختی خدمات توانبخشی ۵۰ درصد رشد یافته است.
حسینی تصریح کرد: در مجموع خدمات توانبخشی از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۹ و در دولت تدبیر و امید سه برابر افزایش یافته است.
معاون وزیر حضور زنان در مناصب مدیریتی را یکی از برنامه های دولت تدبیر و امید دانست و افزود: ۳۳ درصد زنان در آموزش و پرورش استثنایی و در دولت تدبیر و امید به مناسب مدیریتی منصوب شده اند.
حسینی ارتقای مهارت های آموزشی همکاران آموزش و پرورش استثنایی را یکی از برنامه های در حال اجرا دانست و افزود: از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۸ بیش از ۱۲ هزار همکار آموزش و پرورش استثنایی در ۲۹۷ کارگاه آموزشی شرکت کرده اند.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی توجه به حرفه آموزی دانش آموزان استثنایی را از مهمترین اهداف دوره های تحصیلی دانست و اظهار کرد: آموزش و پرورش استثنایی دو دوره متوسطه اول پیش حرفه ای و متوسطه دوم حرفه ای را برای دانش آموزان با نیازهای ویژه دایر کرده است که ۲۶ مهارت و ۲۲۴ شایستگی مهارتی در دوره های پیش حرفه ای و حرفه ای ارائه می شود.
وی افزود: علاوه بر این تعدادی از دانش آموزان با نیازهای ویژه نیز در هنرستان های فنی حرفه ای و کاردانش در بیش از ۱۵۰ رشته مهارتی در حال تحصیل هستند.
وی تصریح کرد: آموزش همراه با تولید و تدوین سند توسعه آموزش های فنی حرفه ای و کارآفرینی از دیگر برنامه های در دست اجرای آموزش و پرورش استثنایی در حوزه مهارت آموزی است.
معاون وزیر در ادامه با اشاره به برنامه های سال جاری سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: برنامه های تدوینی سال ۱۳۹۹ شامل دو بخش است، بخش اول بسته های تحولی است که جدید و نوآورانه است و بخش بعدی نیز برنامه های معمولی است که از قبل وجود داشته و استمرار می یابد.
وی با بیان اینکه برنامه های سال ۱۳۹۹ هر شش زیر نظام سند تحول بنیادین را پوشش می دهند گفت: مجموع برنامه های سالانه و بسته های تحولی ۱۳ برنامه با ۴۶ فعالیت است که بیش از ۸۰ درصد این برنامه ها و فعالیت ها نوآورانه است.
وی با اشاره به سه بسته تحولی «مدرسه انطباقی»، «مداخلات بهنگام طلایی» و «توسعه مشارکت، کاهش تمرکز و اجتماعی شدن» اظهار داشت: فرآیند اجرایی شدن بسته های تحولی در قالب ۸ برنامه و ۳۰ فعالیت تدوین شده است و ۸۳ درصد فعالیت ها و برنامه های مبتنی بر بسته های تحولی تاسیسی و نوآورانه است.
حسینی با بیان اینکه بر اساس آمایش سرزمینی ۲۱۰ مدرسه استثنایی در کشور کمبود داریم ادامه داد: در سال جاری از ۲۱۰ مدرسه مورد نیاز باید کلنگ ۱۵۰ مدرسه به زمین زده شود که تاکنون ۸۲ مدرسه از این تعداد کلنگ زنی شده است.
معاون وزیر با اشاره به رشد دانش آموزان استثنایی در سال جاری گفت: دانش آموزان استثنایی در سال جاری ۲.۵ درصد رشد و دانش آموزان تحت پوشش طرح تلفیقی فراگیر ۵ درصد رشد خواهند داشت.
وی افزود: راه اندازی ۱۷ مرکز مشاوره و راهنمایی خانواده دانش آموزان استثنایی، رشد ۸ درصدی پیش دبستانی و ۱۵ درصدی خدمات حمایتی در پیش دبستانی و رشد ۴۵ درصدی خدمات حمایتی در دبستان در سال جاری هدفگذاری شده است.
وی گفت: راه اندازی ۳۵۰ باشگاه بازنشستگان، ایجاد یک پایگاه دائمی سنجش با اتاق آکوستیک در هر استان، گسترش گارگاه های متوسطه پیش حرفه ای و حرفه ای، راه اندازی یک پایگاه جامع آموزش در هر استان، ساخت ۱۵ سالن ورزشی و ۳۵۰ سالن ورزشی درون مدرسهای و ایجاد ۱۰ مرکز رفاهی و ارتقای مدیریت آموزشی از دیگر برنامه های سال جاری سازمان آموزش و پرورش استثنایی است.
حسینی تصریح کرد: ۱۵۰ عنوان تجهیزات آموزشی، کمک آموزشی و توانبخشی با بیش از ۸۰ هزار قلم مورد نیاز دانش آموزان استثنایی است که در قالب نهضت توان افزایی در سال جاری تامین ۱۰ درصد این تجهیزات با مشارکت خیرین هدفگذاری شده است.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه با نامه وزیر آموزش و پرورش صدور احکام پرسنل استثنایی به ادارات استان ها تفویض شده است و عوامل ذی حسابی نیز در این ادرات مستقر خواهند شد افزود: اعتبار ضریب ۱.۲ پرسنل آموزش و پرورش استثنایی تامین شده است و مشکلات انتقال صندوق بازنشستگی به زودی حل شود.
وی افزود: سالانه ۱۰ درصد از ورودی های آموزش و پرورش به آموزش و پرورش استثنایی اختصاص خواهد یافت و در سال جاری ۱۶۰۰ نیروی استخدامی جدید و ۵۰۰ نیروی طرحی به آموزش و پرورش استثنایی وارد خواهند شد.
حسینی در ادامه بابیان اینکه سال جاری دشوارترین شرایط را برای پروژه مهر داریم اظهار داشت: ثبت نام به موقع دانش آموزان، اجرای دقیق دستورالعمل بازگشایی مدارس، ثبت و توزیع کتب درسی، سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان، اجرای برنامه های ابلاغی بسته های تحولی، ساماندهی نیروی انسانی و برگزاری مانور بازگشایی مدارس از جمله مواردی است که باید در برنامه ریزی های روسای ادارات استان ها مد نظر قرار گیرد.
وی افزود: هدایت تحصیلی و توسعه متوازن، اطلس شیوه های یادگیری، آمایش سرزمینی دانش آموزانی که به امکانات ارتباطی دسترسی ندارند، آمادگی برای تغییر در هر یک از شرایط قرمز، زرد و سفید، تولید محتوای آموزشی، برگزاری جلسات کمیته های پروژه مهر، انتصاب و انتخاب مدیران، آموزش های مدیران و معلمان جهت آشنایی با آموزش های مجازی، بررسی حضور کادر و معلمان در مدارس، نقل و انتقالات، امتحانات شهریور و ضدعفونی مدارس از دیگر مواردی است که نیازمند رصد و پیگیری روزانه است.
وی افزود: با توجه به ضرورت استفاده از شبکه شاد تاکنون ۱۰۰ درصد مدیران و ۵۱ درصد دانش آموزان با نیازهای ویژه از شبکه شاد برای آموزش استفاده کرده اند که برنامه ریزی برای حضور حداکثری دانش آموزان در شبکه شاد باید در دستور کار ادارات باشد.
نظر شما