به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر کاظم نظم ده در مراسم بازدید اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از مرکز اجتماع درمان مدار هجرت گفت: تا کنون 72 هزار بیمار روانی مزمن در کشور شناسایی شده اند که از این میان 35 هزار نفر تحت پوشش قرار گرفته اند .
وی افزود: براساس قانون، بهزیستی متولی ساماندهی بیماران روانی است اما بودجه و امکانات این امر ( تختهای 11 بیمارستان ) در اختیار وزارت بهداشت قرار دارد ، چنانچه بودجه و امکانات به بهزیستی منتقل شود و ظرفیتها افزایش پیدا کند در این صورت تعداد بیشتری از بیماران را تحت پوشش قرار خواهیم داد .
وی با اشاره به اینکه فقط یک میلیارد تومان برای ساماندهی بیماران روانی مزمن اختصاص داده شده است ، خاطر نشان کرد : تاکنون برای نگهداری 35 هزار بیمار روانی ، 11 میلیارد و 200 میلیون تومان هزینه شده که البته این مبلغ از بودجه معلولان اختصاص یافته است .
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: برای ساماندهی بیماران روانی مزمن 15 تا 20 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
نظم ده درخصوص اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان افزود: برای اجرای این قانون 600 میلیارد تومان نیاز است درصورتیکه یک ششم این مبلغ را سازمان مدیریت به وزارت رفاه پرداخت کرده و با توجه به مشکلات و مسایل زیادی که وجود دارد ، به راحتی نمی توان این بودجه را از وزات رفاه به بهزیستی منتقل کرد .
وی ازنمایندگان کمیسیون بهداشت خواست تا در بودجه سال آینده به طور مشخص بودجه ای برای اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان اختصاص دهند.
فرید براتی مدیر کل دفتر اعتیاد سازمان بهزیستی نیز گفت: بودجه بخش پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی بطور کامل مشخص نشده است به همین دلیل نگران این امر هستیم که با عدم تخصیص اعتبارات چگونه می توانیم نسبت به پیشگیری از اعتیاد در جامعه اقدام کنیم .
وی افزود: در قانون بودجه ، برای بخش کاهش آسیبب اعتیاد 20 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده اما مشخص نشده که چه درصدی از آن صرف پیشگیری خواهد شد .
نظر شما