۱۶ اسفند ۱۳۹۹، ۱۲:۰۰

مهر بررسی کرد؛

زنگ خطر تعطیلی نمایندگی وزارت امور خارجه در کرمانشاه

زنگ خطر تعطیلی نمایندگی وزارت امور خارجه در کرمانشاه

کرمانشاه- زنگ خطر تعطیلی دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در کرمانشاه در حالی به صدا در آمده که تداوم فعالیت این دفتر نیازمند نگاه ویژه مسئولین استانی و کشوری است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: مرزهای طولانی استان کرمانشاه با کشور عراق، دروازه کربلا و نجف بودن این استان از سال‌های دور که به واسطه قرار داشتن قبور مطهر امامان معصوم (ع) و برگزاری آئین اربعین حسینی (ع) در کربلای معلی موجب تردد بالای زوار سراسر کشور از این استان به کشور عراق می‌شود، همچنین حجم عظیم صادرات از طریق مرزهای کرمانشاه به عراق، پتانسیل‌های قوی در بخش کشاورزی، صنعتی، گردشگری و…، وجود دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه غرب کشور در استان کرمانشاه را برای حل و فصل و پیگیری مسائل، موانع و مشکلات مختلف ضروری می‌کرد.

در سال ۱۳۹۰ به دلیل مرکزیت کرمانشاه در غرب کشور و همسایگی با کشور عراق، این دفتر در استان کرمانشاه با حضور معاون کنسولی، پارلمانی و ایرانیان وزارت امور خارجه و مسئولان استانی افتتاح شد تا پیگیر انجام امورات مربوط به وزارت امور خارجه در استان‌های کرمانشاه، ایلام، کردستان، همدان و حتی لرستان را عهده‌دار باشد.

از جمله مهمترین کارکردها و اهداف این دفتر در غرب کشور ارائه تسهیلات ویزایی، رسیدگی به امور اتباع خارجی، همکاری با سرکنسولگری عراق و تبیین سیاست خارجی بود.

اهمیت تشکیل دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه به مرکزیت کرمانشاه در غرب کشور تا جایی بود که حسن قشقاوی، معاون کنسولی وزارت امور خارجه در زمان افتتاح آن، کرمانشاه را به دلیل وجود زمینه‌های مختلف، استعدادهای صادراتی بالا به خارج از کشور و نیز وجود یک فرودگاه بین المللی در استان کرمانشاه، مستعد تبدیل شدن به یک استان بین المللی دانست و گفت: وجود بیش از سه هزار نفر از اتباع خارجی در استان کرمانشاه، دسترسی به مناطق غربی کشور، زیرساخت‌های مناسب، وجود بازارچه‌های پرویزخان و خسروی از دیگر پتانسیل‌های استان کرمانشاه برای تبدیل شدن به یک استان بین المللی است.

از بدو تأسیس و راه اندازی این دفتر در استان کرمانشاه، فعالیت دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور همواره فراز و نشیب‌هایی را به دنبال داشته است.

در حال حاضر دایره تأیید اسناد وزارت امور خارجه، از طریق نمایندگی غرب کشور به ارائه خدمات کنسولی خود را در اموری مانند تأیید مدارک تحصیلی، وکالت نامه‌ها و اسناد تجاری، ملکی و غیره به مردم استان‌های کرمانشاه، ایلام، همدان، کردستان و لرستان می‌پردازد.

اسناد تهیه شده توسط این نمایندگی شامل ۲ دسته اسنادی که در خارج از کشور تنظیم شده و در داخل کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد و اسنادی که از سوی شهروندان ایرانی ترجمه شده و قصد ارائه آن به خارج از کشور را دارند، است.

این نمایندگی در حوزه اجتماعی نیز وظیفه پیگیری مسائل هم‌وطنانی که در خارج از کشور خصوصاً در کشور عراق دچار مشکل از سوی پلیس این کشورها می‌شوند و نیز امور مربوط به دانشجویان خارج از کشور را دارد.

وجود نمایندگی وزارت امور خارجه غرب کشور در کرمانشاه موجب تقویت و توسعه روابط خارجی می‌شود

رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فعالیت ۲۰ دفتر نمایندگی فعال وزارت امور خارجه در سراسر کشور، گفت: دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور از سال ۸۹ با حضور معاون کنسولی، پارلمانی و ایرانیان وزارت امور خارجه رسماً به مرکزیت کرمانشاه، استان‌های ایلام، کردستان، همدان و بخش عمده‌ای از مراجعین لرستان را زیر پوشش قرار داده است.

وی افزود: دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور با هدف تقویت و توسعه روابط خارجی در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و نیز معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان کرمانشاه به سایر کشورها با توجه به ارتباطی که این نمایندگی با سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج و داخل کشور دارد، دایر شده است.

رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور بیان کرد: این دفتر به ارائه خدمات کنسولی به اتباع ایرانی خارج از کشور که ارتباطی با پنج استان غربی کشور دارند و نیز پیگیری مسائل و مشکلات ایرانیان خارج از کشور می‌پردازد.

وجود مرزهای طولانی با عراق و مرکزیت در غرب کشور؛ ضرورت وجود نمایندگی وزارت امور خارجه غرب کشور در کرمانشاه

سبحانی پور با اشاره به دلایل انتخاب استان کرمانشاه به عنوان نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور، گفت: از دلایل اساسی این انتخاب مرکزیت کرمانشاه در غرب کشور و نیز مرز طولانی و وجود پنج مرز زمینی با کشور عراق و اقلیم کردستان عراق است که بخش عمده صادرات جمهوری اسلامی ایران به کشور عراق از طریق این مرزها صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: وجود فرودگاه بین المللی و پروازهای خارجی به استان کرمانشاه در آن مقطع زمانی از جمله دیگر دلایل اصلی افتتاح این دفتر در کرمانشاه بود.

سبحانی پور به فعالیت‌های اصلی دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور اشاره کرد و افزود: از جمله این فعالیت‌ها در بخش هماهنگی ارتباطات اقتصادی است که روابط خارجی استان در بخش اقتصادی در حوزه کاری اتاق بازرگانی، سازمان صمت، استانداری و نهادهای دیگر با سفارتخانه‌های کشورهای خارجی را هماهنگ می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در کرمانشاه رفت و آمد مسافرین عراقی را در بخش توریسم درمانی تسهیل می‌کند، ادامه داد: با وجود شیوع ویروس کرونا طی یک سال اخیر، این نمایندگی با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ارتباطات گسترده‌ای را برای مراجعین عراقی با بیمارستان‌های غرب کشور را فراهم کرده است.

ارتباطات تنگاتنگ نمایندگی وزارت امور خارجه در کرمانشاه با کنسولگری عراق

سبحانی پور به ارتباطات خوب این نمایندگی با دانشگاه‌های غرب کشور در جذب و رفع مشکلات دانشجویان خارجی خصوصاً دانشجویان عراقی اشاره کرد و گفت: دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور در چارچوب وظایف ذاتی خود ارتباط منظم و تنگاتنگی با کنسولگری کشور عراق و حتی کنسولگری کشورهای دیگر دارد و نیز ارتباطات نهادهای دولتی و نیمه دولتی موجود در استان را با کنسولگری عراق فراهم می‌کند.

رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور با اشاره به مهاجرت تعدادی از عراقی‌ها به استان‌های غربی کشور چه در دوران جنگ تحمیلی و چه قبل از آن و ساکن شدن اکثر آنها در کرمانشاه، تصریح کرد: این دفتر نمایندگی با رسیدگی و انجام درخواست‌ها و امورات در کمترین زمان ممکن خدماتی را به این مهاجرین ارائه می‌دهد.

وی افزود: علاوه بر ارائه خدمات در حوزه اقتصادی و فرهنگی، بخش عمده‌ای از فعالیت‌های این نمایندگی به ارائه خدمات کنسولی می‌پردازد به طوری که سالانه حدود ۱۵ هزار سند دانشجویی، تجاری، اوراق قضائی و اقتصادی را تأیید و برای ادامه روند مربوطه به خارج از کشور ارسال می‌شود.

سبحانی پور پیگیری امور تاجر و زندانیان اتباع ایرانی در کشور عراق را از جمله دیگر خدمات این دفتر دانست و اظهار کرد: با توجه به ارتباطات قومی و فرهنگی و همسایگی کرمانشاه با چند استان عراق و وجود بیش از ۱۰ بازارچه رسمی و مرز فعال در استان‌های کرمانشاه، کردستان و ایلام مسائل مختلفی از قبیل بروز حوادث پیش بینی نشده‌ای برای تاجرین و یا زندانی شدن اتباع ایرانی اتفاق می‌افتد که اهمیت نمایندگی دفتر امور خارجه در کرمانشاه و نزدیک به مرز عراق برای اطلاع رسانی به خانواده‌ها، پیگیری‌های قضائی و انجام اقدامات به موقع را دو چندان می‌کند.

نمایندگی وزارت امور خارجه در کرمانشاه سفرهای غیرضروری و بارِ مالی مراجعه کنندگان را کاهش داده

وی با تاکید بر اهمیت دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در کرمانشاه، افزود: وجود این دفتر توانسته است از سفرهای غیر ضروری هزاران مراجعه کننده طی سال به پایتخت و یا استان‌های همجوار که علاوه بر صرف هزینه‌های مالی برای افراد، ممکن است با مخاطرات جانی همراه باشد، جلوگیری کند.

سبحانی پور با بیان اینکه ارائه تمام خدمات کنسولی توسط این نمایندگی موجب جلوگیری از تحمیل هزینه‌های مالی اضافی به مراجعه کنندگان غرب کشور می‌شود، خاطر نشان کرد: دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور در ماه بیش از یک هزار سند دارالترجمه را تأیید می‌کند.

رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور با بیان اینکه یکی از وظایف این دفتر ارتقا جایگاه سیاسی استان، فراهم نمودن سفر مقامات ارشد استان به خارج از کشور و برقراری ارتباط سیاسی با همتایان خارجی در دیگر کشورها است، ادامه داد: یک سال اخیر به دلیل شیوع کرونا امکان برقراری با دیگر کشورها وجود نداشته اما ارتباط استاندار کرمانشاه با استان‌های سلیمانیه و حلبچه عراق فراهم شده است.

وی گفت: این دفتر علاوه بر اینکه مُعَرف کرمانشاه است می‌تواند با ارتباط و هماهنگی‌های لازم با کنسولگری کشورهای خارجی به خوبی ظرفیت‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این استان را به خارج از کشور معرفی کند که از این نظر یک بازوی توانمند برای استانداری کرمانشاه است.

سبحانی پور به اقدامات این دفتر نمایندگی برای خواهرخوانده شدن شهرهای استان کرمانشاه با شهرهای مورد نظر کشورهای دیگر با در نظر گرفتن شرایط مساوی ۲ شهر اشاره کرد و گفت: در این زمینه به شهرداران سطح استان اعلام شده تا شهرهای هدف خود را معرفی کند که در صورت اعلام آمادگی شهرداران تفاهم نامه‌های خواهرخواندگی برای شهردار کشور مورد نظر ارسال می‌شود.

وی با اشاره به مزیت‌های خواهرخواندگی شدن، بیان کرد: خواهرخواندگی شدن شهرها امکان برقراری ارتباطات گردشگری و مردمی، برگزاری مناسبت‌های فرهنگی و بهره گیری از ظرفیت‌ها و تجربه‌های همدیگر را فراهم می‌کند که تمامی این مزیت در ارتقا جایگاه فرهنگی استان کرمانشاه بسیار مؤثر است.

تداوم و ادامه فعالیت نمایندگی وزارت امور خارجه در کرمانشاه نیازمند توجه مسئولان است

وی با بیان اینکه تأمین کارشناس و پرسنل دفاتر استانی وزارت امور خارجه به طور مشترک از استانداری و وزارت خارجه است، تأکید کرد: تداوم و ادامه فعالیت این دفتر نیازمند توجه بیشتر مسئولان استان کرمانشاه و وزارت امور خارجه و نیز در اختیار قرار دادن پرسنل مورد نیاز و تقویت امکانات زیر ساختی است.

به گفته سبحانی پور، در حال حاضر دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور تنها توسط رئیس این نمایندگی اداره می‌شود و اداره آن با توجه به ظرفیت و تعدد خدمات به مراجعین توسط یک نفر با سختی مواجه است.

سبحانی پور بر ضرورت وجود دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در کرمانشاه تاکید و اظهار کرد: اهمیت تدوام این دفتر به دلیل قرار گیری مرزهای گسترده استان کرمانشاه در مسیر اصلی ارتباط زمینی عراق با ایران، انجام تردد عمده زوار ایرانی و عراقی از مرزهای کرمانشاه و ایلام، تعدد روزانه مراجعه کنندگان خصوصاً مراجعه کنندگان عراقی و نیز در دسترس بودن کنسولگری عراق از لحاظ بُعد مسافتی است.

تعطیلی نمایندگی وزارت امور خارجه در کرمانشاه، مشکلاتی برای تجار و اتباع ایرانی و عراقی ایجاد می‌کند

رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور با تاکید بر اینکه منفعت وجود این نمایندگی برای مردم کرمانشاه و اتباع و مسافرین عراقی به این استان است، افزود: در صورت تعطیلی این دفتر علاوه بر ایجاد مشکلات و تحمیل هزینه‌های اضافی برای تجار و اتباع ایرانی خصوصاً کرمانشاهی‌ها جهت انجام کارهایی از قبیل امور کنسولی و قضائی، کسب خبر از بستگان خود در خارج کشور و ارسال اسناد و مدارک دانشجویی و غیره و مسائل و مشکلات این چنینی نیز برای اتباع عراقی ساکن در استان‌های غربی کشور به وجود می‌آورد.

استانداری کرمانشاه متعهد به انجام پشتیبانی‌های لازم از نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور

پیگیری‌های میدانی خبرنگار مهر از فردی آگاه به مسائل این حوزه ادامه داشت و این فرد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: استانداری کرمانشاه در آن زمان به دلیل موقعیت استراتژیک این استان تلاش‌ها و رایزنی‌های فراوانی را با وزارت امور خارجه برای افتتاح دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور به مرکزیت کرمانشاه انجام داد و نیز در قالب انعقاد تفاهم نامه‌ای متعهد به انجام پشتیبانی‌های لازم از این دفتر شد.

وی افزود: این دفتر در اوایل امورات مربوط به استان‌های غربی را پیگیری و انجام می‌داد، اما هم اکنون به دلیل بی توجهی بعضی از مسئولان ذیربط استانی به حال خود رها شده و عنوان نمایندگی در غرب کشور در حال تبدیل شدن به نمایندگی در استان کرمانشاه است.

وی ادامه داد: در آن زمان، یکی از دیپلمات‌های برجسته کشور به عنوان اولین سکاندار نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور انتخاب شد اما بعدها با تغییر مدیریت ارشد استان کرمانشاه، متأسفانه نه تنها پشتیبانی‌های لازم از این دفتر صورت نگرفت، بلکه حتی محل اسکان از رئیس این دفتر گرفته شد و این شخص شب‌ها در همان دفتر کار استراحت می‌کرد.

زنگ خطر تعطیلی نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور بیش از گذشته به گوش می‌رسد

در شرایط کنونی کشور و تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی علیه مردم ایران نباید نگاه سنتی و صرفاً پیگیری امور کنسولی به نمایندگی‌های وزارت امور خارجه در استان‌ها خصوصاً استان مرزی کرمانشاه به دلیل ظرفیت صادرات بالا به کشورهای همسایه و ورود ارز به کشور حاکم باشد و ایجاد یک نمایندگی وزارت امورخارجه در استان‌ها به معنای ارتباط آن با بیش از ۱۳۰ دفتر نمایندگی وزارتخانه در خارج از کشور است.

در این راستا، وجود و تقویت تأمین زیر ساخت‌های نمایندگی داخلی وزارت امور خارجه در استان کرمانشاه با توجه به موقعیت استراتژیک و مهم این استان در منطقه و نقش آن در دیپلماسی اقتصادی کشور که تاکنون اقدامات ارزشمندی را به انجام رسانده است، ضرورت انکار ناپذیری است که از تأثیرات مثبت این نمایندگی در کرمانشاه می‌توان به رفع مشکلات و دغدغه ویزا تجار کشورهای ایران و عراق در ادامه مسیر تعامل و همکاری اتاق‌های بازرگانی ۲ کشور اشاره کرد.

مسیر فعالیت دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در کرمانشاه بعد از افتتاح تا کنون با موانع و مشکلاتی روبرو بوده است که برای حفظ و تقویت آن نیازمند مسئولیت پذیری و تلاش مدیران و مسئولان استانی است، اما متأسفانه به دلایل متعددی از جمله سو مدیریت، وجود مدیران غیربومی و غیر دلسوز زنگ خطر تعطیلی این دفتر بیش از گذشته بلندتر نواخته می‌شود. و این در حالی است که دیگر استان‌های غربی درصدد و پیگیر انتقال دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور به استان خود هستند.

متأسفانه کرمانشاه در گذشته نه چندان دور به دلایل ناتوانی و سو مدیریت شاهد تجربه‌های تلخی بوده است که با وجود مرکزیت در غرب کشور، مرز طولانی مشترک با کشور عراق و داشتن ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بسیار بالا، مزیت‌هایی از جمله بین المللی بودن فرودگاه اشرفی اصفهانی و مرکزیت راه آهن غرب کشور را از دست داده است؛ و این مساله شایسته و بایسته استانی که هشت سال سینه خود را در زمان جنگ تحمیلی در مقابل دشمنان سپر و از آب و خاک و تمامیت ایران اسلامی با خون جوانان غیور و ولایت مدار خود جانانه دفاع کرد تا جایی که مقام معظم رهبری کرمانشاه را سینه ستبر و چهره زیبای ایران اسلامی خواند، نیست که با وجود رتبه بالای بیکاری در کشور با سو مدیریت و بی توجهی مسئولان غیردلسوز و غیربومی استان واقع شود.

کد خبر 5161169

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • کرمانشاهی IR ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
      0 0
      اگر دفتر وزارت امور خارجه در غرب کشور با محوریت کرمانشاه در سال ۱۳۹۰ ایجاد شده بود پس هدف از علت تشکیل دفتر نمایندگی جدید در استان کردستان از سال ۱۳۹۲ چیست ؟؟؟؟؟؟؟ لطفا رسیدگی فرمایید