به گزارش خبرنگار مهر، روز ۱۹ اسفندماه سال گذشته بود که یکی از مهمترین پیکارهای انتخابی تیم ملی کشتی آزاد بین دو مدعی با تجربه و عنواندار برگزار شد. مصافی که طی آن حسن یزدانی قهرمان جهان و المپیک به مصاف کامران قاسمپور یکی از مدعیان اصلی وزن ۸۶ کیلوگرم رفت و توانست بار دیگر با پیروزی برابر همشهری خود، همچنان به عنوان مرد بیرقیب این وزن خوانده شود. حسن یزدانی در این دیدار با نتیجه ۵ بر ۲ مقابل کامران قاسمپور پیروز شد و بلیت اعزام به بازیهای المپیک ۲۰۲۱ توکیو را در جیب گذاشت.
البته قاسمپور بعد از این شکست به هیچ عنوان چهره یک آزادکار مغلوب را نداشت و با همان امید و انگیزه قبلی خود عنوان کرد، دوباره برای رسیدن به هدفش تلاش خواهد کرد تا بتواند با جبران این شکست به عنوان برترین مدعی این وزن معرفی شود.
در همین راستا کامران قاسمپور که تاکنون سه بار با حسن یزدانی کشتی گرفته و هنوز نتوانسته از سد این همشهری عنواندار خود بگذرد گفت: من و حسن از جویبار به دنیا آمدیم و از کودکی در یک باشگاه تمرین میکردیم. از ۱۰ سالگی در ردههای مختلف تیمهای ملی با هم بودیم و به خوبی توان فنی خود را میشناسیم. به جرأت میتوان گفت یزدانی یک پهلوان است که اگر مشکل خاصی برایش پیش نیاید میتواند طلای المپیک را هم از آن خود کند. البته یزدانی هم مثل تمامی اردونشینان به دلیل کرونا مدتی از تمرین دور بوده ولی قطعاً ما میتوانیم با حضور در اردوهای تیم ملی به شرایط بهتری برسیم.
این آزادکار مازنی به آغاز حضورش در کشتی اشاره کرد و گفت: کشتی را از زادگاهم در جویبار مازندران و زیر نظر حسین نقیبی یکی از مربیان سازنده و زحمتکش این خطه آغاز کردم. خانواده من مثل تمامی هم استانیها عاشق کشتی بود و در واقع همه چیز مهیا شد تا من به کشتی روی بیاورم. البته این موضوع برای تمامی پسرهای مازندران صدق میکند چراکه ۹۰ درصد آنها عاشق کشتی هستند و بلافاصله در کودکی جذب باشگاهها میشوند. در کل باید گفت که کشتی شغل و حرفه من است که نمیتوانم دست از تمرین و تلاش در این عرصه بردارم. در نتیجه به عنوان یک کشتی گیر که در واقع حرفه ام این است با یک باخت از ادامه مسیر خسته نمیشوم و کشتی برایم همچنان ادامه دارد تا به اهدافم برسم.
قاسمپور با اشاره به اینکه کشتی در پوست و خون مردم جویبار است، ادامه داد: امکان ندارد که در خانهای از اهالی جویبار باشید و آنها همچون یک کارشناس در خصوص کشتی صحبت نکنند. مردم این خطه کشتی را خیلی خوب میشناسند و در این خصوص زن و بچه و پیر و جوان با یکدیگر فرقی ندارند. طبیعتاً پدرم نیز عاشق کشتی است و من هم مثل پدرم هرگاه از طریق تلویزیون یا حضور در سالن شاهد مسابقات بودم، شور و هیجان خاصی داشتم.
وی احتمال تغییر وزن خود را رد کرد و گفت: سال گذشته در رقابتهای انتخابی تیم ملی در وزن ۹۲ کیلو گرفتم و اول شدم که هدفم حضور در رقابتهای جهانی بود. البته این پیکارها لغو شد و من هم با توجه به شرایط بدنی ام دوباره به وزن ۸۶ کیلوگرم برگشتم. ضمن اینکه رفتن به وزن ۹۷ کیلوگرم نیز شرایط خاص خود را میخواهد که من این شرایط را ندارم. به هر حال شاید بعد از المپیک برای رقابتهای جهانی ۲۰۲۱ نروژ تصمیم متفاوتی بگیرم که فعلاً باید منتظر آن زمان بود و شرایط را سنجید.
دارنده دو مدال طلای امیدهای جهان در پایان به نقش مربی سازنده و زحمتکش خود در این سالها اشاره کرد و گفت: علاوه بر پدر و مادرم که در این سالها تمام زحماتم برعهده آنها بوده و دستبوس آنها هستم، باید به زحمات حسین نقیبی هم اشاره کنم که هرگاه خواستم در کنارم بوده؛ فقط امیدوارم بتوانم در آینده با رسیدن به هدفی که در ذهن دارم، پاسخگوی زحمات آنها باشم.
به گزارش خبرنگار مهر، کشتی آزاد ایران توانست در پیکارهای جهانی ۲۰۱۹ قزاقستان سه سهمیه از ۶ سهمیه بازیهای المپیک را توسط رضا اطری، حسن یزدانی و یدالله محبی در اوزان ۵۷، ۸۶ و ۱۲۵ کیلوگرم کسب کند. بدین ترتیب نمایندگان کشورمان باید اواخر فروردین امسال در اوزان ۶۵، ۷۴ و ۹۷ کیلوگرم در پیکارهای گزینشی به میدان بروند و سهمیههای باقیمانده را از آن خود کنند.
رقابتهای کشتی گزینشی قاره آسیا ۲۰ تا ۲۲ فروردین سال ۱۴۰۰ و رقابتهای قهرمانی آسیا روزهای ۲۳ تا ۲۸ فروردین سال ۱۴۰۰ در شهر آلماتی قزاقستان برگزار خواهد شد.
نظر شما