پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۹ اسفند ۱۳۹۹، ۱۰:۰۸

در سال ۹۹ اتفاق افتاد؛

بازگشت به زندگی ۱۸ محکوم به قصاص با گذشت اولیای دم در اردبیل

بازگشت به زندگی ۱۸ محکوم به قصاص با گذشت اولیای دم در اردبیل

اردبیل - در سالی که گذشت یکی از بزرگ‌ترین اتفاقاتی که در مسیر اخلاق انسانی در استان اردبیل رخ داد کسب رضایت از اولیای دم برای بخشش و دادن فرصت دوباره به ۱۸ فرد محکوم به قصاص بود.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: بخشش و گذشت از سر تقصیرات دیگران نکته‌ای است که بارها توسط ائمه اطهار (ع) به آن سفارش شده است کاری که امروز همزمان با ولادت با سعادت حضرت ابوالفضل العباس (ع) در یک حرکتی زیبا یکی از اولیای دم در اردبیل با رضایت کامل آن را انجام داد.

دادن فرصت دوباره و حیات مجدد به انسان‌ها شاید کار بسیار بزرگی باشد، اما طبیعتاً اجر و پاداش این کار به مراتب بیشتر از خود فعل و عمل است، و بخشش محکومان به قصاص به بهانه‌های مختلف به ویژه در مناسبت‌های مذهبی یکی از همین افعال است که با همت تلاشگران عرصه صلح و سازش در طول امسال تعداد این اقدامات خیرخواهانه رو به افزایش بوده است.

بازگشت به زندگی ۲ قاتل با گذشت اولیای دم از قصاص

همزمان با فرا رسیدن اعیاد شعبانیه و سالروز میلاد باسعادت حضرت امام حسین (ع) و حضرت ابولفضل عباس (ع) و همچنین با پیگیری‌های دستگاه قضائی استان و نیز تلاشگران عرصه صلح و سازش در کارگروه جهادی بخشایش دادگستری استان و کمک خیرین مرد ۶۰ ساله‌ای که با ارتکاب قتل عمد به قصاص محکوم شده بود و از سال ۱۳۸۸ تاکنون در زندان محبوس بود، با گذشت اولیای دم به زندگی دوباره برگشت.

سیدناصر عتباتی، رئیس کل دادگستری استان در این خصوص گفت: هفدهمین اعلام رضایت از سوی اولیای دم در استان اردبیل در سال ۱۳۹۹ در روز ولادت امام حسین (ع) بود که به سبب همین رضایت یکی از زندانیان استان بخشوده شده و اجرای حکم قصاص وی ملغی شد.

وی همچنین اظهار کرد: همزمان با میلاد علمدار کربلا حضرت ابوالفضل العباس (ع) یکی دیگر از محکومان به قصاص قتل با گذشت اولیای دم از قصاص تبرعه شد.

به گفته رئیس کل دادگستری استان اردبیل فرد محکوم‌علیه مردی ۵۰ ساله و در زندان شهرستان گرمی زندانی بود.

عتباتی ضمن تقدیر از تلاش نهادهای ذی‌ربط در راستای افزایش بخشش محکومان و فرهنگ‌سازی این مهم افزود: با وساطت مقامات قضائی دادگستری، اعضای کارگروه جهادی بخشایش و مسئولین اداره کل زندان اردبیل و نیز تلاشگران عرصه صلح و سازش در کارگروه جهادی بخشایش دادگستری استان اقدامات خوبی در این راستا به وقوع پیوسته است.

ترویج و تبیین فرهنگ «مصالحه» در جامعه الزامی است

رئیس کل دادگستری استان اردبیل یادآور شد: به ابتکار دادگستری کل استان و با استفاده از ظرفیت ریش سفیدان و معتمدین منطقه کار گروه جهادی بخشایش در سال جاری در استان تشکیل شد که ضمن تلاش برای ترویج و تبیین فرهنگ صلح و سازش نسبت به حل و فصل موضوعات مهم با رویکرد مصالحه نیز اقدام می‌کنند.

عتباتی تصریح کرد: ضرورت ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه امروزی بسیار بالا بوده و در این زمینه در تلاش هستیم برای مناسبت‌های سال آینده برخی برنامه‌های اخلاق‌محور را در راستای آزادسازی زندانیان و همچنین اخذ رضایت از اولیای دم برای مختومه کردن پرونده‌های قصاص طرح‌ریزی و اجرا کنیم.

وی ظرفیت نهادهای فرهنگی را در این راستا بسیار حائز اهمیت و کارآمد دانست و اضافه کرد: نزاع‌های دسته‌جمعی و خشونت اصلی‌ترین دلیل پرونده‌های منتهی به قتل در استان اردبیل بوده که انتظار می‌رود با کاهش آمار نزاع و خشونت شاهد کاهش بار پرونده‌های قتل در استان باشیم.

کد خبر 5172868

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha