به گزارش خبرگزاری مهر، علی رضا رشیدیان در نشست شورای برنامه ریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت امروز تشکیل شد، افزود: با وجود ابهام در خصوص نحوه حضور و میزان سهمیه کشورهای اسلامی در حج امسال، آمادگی لازم را برای اعزام زائران ایرانی به سرزمین وحی داریم.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر برگزاری مراسم حج تمتع امسال عنوان کرد: این سازمان سناریوهای مختلف ی در مورد نحوه برگزاری حج تمتع امسال و حضور زائران ایرانی از قبل پیش بینی کرده و برنامه ریزیها در بخشهای مختلف در حال پیگیری است.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: با توجه به اظهارات اخیر مسئولان وزارت حج و عمره عربستان و اخبار منتشره در رسانههای این کشور امید است که حج با شرایط خاص خود و با حضور حجاج کشورهای اسلامی برگزار شود.
حج تمتع سال گذشته محدود به حضور اتباع عربستانی و اتباع خارجی مقیم عربستان برگزار شد و امسال هنوز نحوه حضور حجاج کشورهای اسلامی و میزان سهمیه آنان از سوی کشور میزبان اعلام نشده است.
معاون حج و عمره سازمان حج نیز در این نشست با بیان اینکه همچنان وزارت حج عربستان موضع رسمی خود درباره مراسم حج را اعلام نکرده است، گفت: کشور میزبان اخیراً اعلام کرده که این موضوع در دست بررسی است و اعلام دستورالعملهای نحوه حضور حجاج در موسم حج و مقررات را به آینده نزدیک موکول کرده است.
اکبر رضایی افزود: با وجود این شرایط، ساختارها و الزامات در تمام بخشهای اجرایی با لحاظ شرایط احتمالی مختلف پیش بینی شده است و در کوتاهترین زمان آمادگی داریم برنامه اعزام زائران کشورمان را به سرزمین وحی عملی کنیم.
حجت الاسلام سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز در این نشست خواستار مطالعات بیشتر و اطلاع رسانی مناسب به زائران در خصوص نحوه برگزاری حج در شرایط و ظرفیتهای مختلف شد.
معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت هم در ادامه این جلسه در مورد سفر اخیر خود به کشور عراق، آسیب شناسی انجام شده در خصوص اعزام زائر به عتبات عالیات و طرحهای مختلفی که در این زمینه بررسی و آماده شده است، گزارش داد.
حجت الاسلام صحبت الله رحمانی با ارائه آماری درباره خروج اتباع ایرانی به مقصد عراق در یک دوره ۲۴ روزه تا پایان شبهای قدر گفت: در حال حاضر آزاد برها در این زمینه فعال هستند و بدون رعایت مقررات و پروتکلهای بهداشتی زائر به عراق میبرند.
حجت الاسلام نواب هم در ادامه با اشاره به پیگیریهایی که در گذشته برای کسب موافقت نهادهای ذی ربط برای از سرگیری سفرهای زیارتی به عراق انجام شده است، خواهان آن شد که بار دیگر این موضوع پیگیری و اقدام لازم انجام شود تا امکان سفر برای زائران اهل بیت با رعایت پروتکلهای بهداشتی و در قالب کاروانهای زیارتی سازمان حج و زیارت به عنوان متولی امر زیارت در کشور فراهم گردد.
در پایان این نشست، پس از گزارش محمد آزاد معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت در خصوص وضعیت دفاتر خدمات زیارتی و لزوم توجه به کاهش هزینههای این دفاتر در دوران کرونا، مصوبه قبلی در خصوص اعمال برخی استثنائات در شرایط کرونایی با نگاه حمایتی به کارگزاران زیارت تحت پوشش سازمان حج و زیارت به مدت یکسال دیگر (تا ۱۴ فروردین ماه سال ۱۴۰۱) تمدید شد.
نظر شما