خبرگزاری مهر - گروه استانها، علی واحدی*: انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ انتخاباتی بود که ایرانیان از جمله مردم همدان مدتها بود انتظار برگزاری آن را میکشیدند، دلیل این چشم انتظاری هم طبعاً جدا از بحث مشارکت و عزت جمهوری اسلامی ایران به عزم مردم برای تغییر وضع موجود کشور با انتخابشان مربوط میشد.
نکتهای که به شدت مورد توجه است آمار مشارکت در استان همدان و به خصوص شهرستان همدان در انتخابات ۱۴۰۰ است که این مسئله توجه جدی و پیگیری مسئولان همدانی را میطلبد.
هر چند با تلاشهای جریان انقلاب اسلامی پروژه تحریم انتخابات با شکست سنگین مواجه شد، اما از آنجایی که نظام اسلامی ساختاری متکی به مردم است و رأی مردم برای آن مسئلهای بنیادی است همواره باید به مشارکت در امر سیاسی با حساسیت ویژه ای توجه کرد و زمینههای کاهش حتی نسبی را با حساسیت بررسی کرد.
با ریشهیابی و بررسی علل کم شدن این آمار به چند مسئله میتوان پی برد که از جمله آنها میشود به نارضایتی مردم از وضع موجود کشور به ویژه در بخش اقتصاد کشور اشاره کرد به این طریق که عدهای به اشتباه معتقد بودند باید اعتراض خودشان را به دولت با عدم شرکت در انتخابات نشان بدهند، در واقع اصل این اعتراض به نحوه حکمرانی و سیاستهای دولت روحانی برمیگردد، مسئلهای که تمام جریانها و جناحهای سیاسی کشور نیز به آن معترف هستند.
همین امر به وضوح در بین افکار عمومی مردم همدان قابل مشاهده بود، اما از دلیل دیگری که به شدت نیازمند توجه به بخشهای فرهنگی و اجتماعی همدان است مربوط به مسئله نفوذ و تأثیر رسانههای معاند و مخالف کشور در ذهن و افکار مردم است که با ایجاد کمپینها و هشتکهای عدم در انتخابات تلاش میکنند قشر خاکستری جامعه را در راستای تفکر و سیاستهای خودشان قرار بدهند.
انتقادی که به شدت متوجه برخی گروههای جامعه نیز است و از آن میتوان به عنوان آفت انتخابات ۱۴۰۰ نام برد نرفتن به پای صندوقهای رأی به بهانه رأی آوردن قطعی رأی آوردن کاندید مورد نظر است که این توجیه غلط، نتیجهای غیر از کاهش مشارکت در انتخابات ندارد.
خارج از انصاف است اگر مسئله ویروس همه گیر کرونا و ترس و نگرانی عدهای بابت ابتلای به این بیماری را از عوامل کاهش مشارکت انتخاب در نظر نگیریم.
در همدان عدم پاسخگویی مسئولان ارشد استان را میتوان یکی از مسائل اساسی در سالهای اخیر دانست که باید مورد توجه و بررسی جدی قرار داد، مسئلهای که حتی در سفر آیت الله رئیسی به عنوان رئیس دستگاه قضا به همدان نیز توسط بخشی از گروههای مطالبهگر با وی در میان گذاشته شد.
باید تاکید کرد آنچه به شدت باید مورد توجه و پیگیری مسئولان قرار بگیرد و ریشهیابی شود؛ علل کاهش مشارکت همدانیها در ۲ انتخابات اخیر است، امیدواریم در دوره جدید مدیریت کشور شاهد بهبود این آمار باشیم.
* فعال رسانه
نظر شما