به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «شرح خطبه متقین نهج البلاغه» و «موسیترین به طور» بهتازگی با چاپ جدید توسط انتشارات نیستان عرضه شدهاند.
شرح خطبه متقین نهج البلاغه نوشته سید مهدی شجاعی در ۲۹۴ صفحه رقعی توسط انتشارات کتاب نیستان به چاپ بیستم رسیده است.
متقین شرح خطبه متقین نهجالبلاغه است، خطبهای عظیم و عمیق که حضرت امیرالمؤمنین در پاسخ همام که گفت یا علی! صف لی المتقین (متقین را برایم توصیف کن)، فرمودند. خطبه چنان عمیق و پرمعنا است که با اعتراف نویسنده مبنی بر ایجاز متن باز کتاب قریب سیصد صفحه شده است. در این کتاب سیدمهدی شجاعی با استفاده از آیات قرآن و احادیث و روایات، به شرح و توضیح عبارت به عبارت خطبه میپردازد.
در ذیل عبارت «ومشیهم التواضع» میخوانیم:
این دریادلان بال بر زمین تواضع میسایند و در آسمان خضوع پرواز میکنند و از زلال چشمه خشوع مینوشند و در باران فروتنی غسل میکنند. تواضع را میوه درخت علم خویش می دانند و فروتنی را زکات خرمن متراکم شرف و فضیلت خود میشمرند. این بزرگمنشان همچنان که شیرینی عفو و گذشت را در زیر دندان قدرت خود مزمزه میکنند، حلاوت تواضع را بر بام رفعت خویش میچشند.
همچنین چاپ دوم کتاب «موسیترین به طور» تازهترین اثر منتشر شده از سید علی شجاعی که روایتی است داستانی از زندگی و زمانه امام هفتم شیعیان حضرت امام موسی کاظم (ع) روانه بازار نشر شد.
سیدعلی شجاعی پیش از این در حوزههای مختلف نوشتاری طبعآزمایی کرده است، از نگارش رمان دینی تا داستان کوتاه اجتماعی. از نمایشنامهنویسی تا تولید کتاب برای مخاطبان کودک و نوجوان؛ اما در این اثر بار دیگر به یکی از سنتهای ادبی دیرینه رجعت کرده است و داستانی تاریخی با روایت تاریخی و درباره یکی از بزرگان دین و تشیع خلق کرده است. داستان «موسیترین به طور» از زبان شش نفر روایت میشود. شش نفر که خود را شش چشم خلیفه عباسی مینامند؛ شش چشم برای چهار خلیفه که سی و پنج سال در پنهانکاری مطلق اخبار و اطلاعات قلمرو اسلامی را برای خلفای اسلامی ارسال میکردند و آنها را در جریان امر قرار میدادند. داستان این کتاب نیز از ماجرای شهادت امام صادق (ع) شروع میشود و ماجرای انتخاب جانشینی برای ایشان در مدینه. خلیفه یکی از شش چشم را مامور به قتل وصی امام صادق کرده است اما امام با ذکاوت تمام پیش از شهادت جز موسی پنج نفر دیگر از جمله شخص خلیفه را وصی خود قرار داده است و همین توطئه شهادت امام تازه شیعیان را خنثی میکند.
این داستان با چنین شروعی از زبان راویان دیگر به توصیف وضعیت جامعه اسلامی پس از شهادت امام صادق میپردازد و میزان تشتت تفاوت نگاه آرا در آیین مسلمانان را به تصویر میکشد و در ادامه داستان به روی زندگی و سلوک امام موسی ابن جعفر (ع) تمرکز میکند.
شجاعی داستان این کتاب را با تعلیق قابل توجهی شروع میکند و در ادامه به زیبایی به گزارشی از فرقهها و مدعیان امامت پس از امام صادق(ع) میپردازد و نوع بدعتگذاریهای میان آنها را به زیبایی در قالب روایتی داستانی بازگو میکند و پس از طرح این بدعتها و نیز شرح کینه آل عباس بر خاندان نوبت و امامت به شرح ویژگیهای حقیقی امام شیعیان میپردازد.
طرز فکر و شیوه حکمرانی و نیز دغدغههای دینی جامعه مسلمانان در آن برهه تاریخی ازجمله مسائلی هستند که در داستان اینکتاب بیان میشوند.
نظر شما