سعید موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سالهای متمادی است به دلیل ورود فاصلاب های خانگی به رودخانه زنگمار شاهد آلودگی این رودخانه هستیم، افزود: نبود تصفیه خانه فاضلاب در ماکو و مناطق اطراف این شهرستان مهمترین علت این اتفاق به شمار میرود.
وی با بیان اینکه سالهاست فاضلابهای خانگی منازل اطراف رودخانه زنگمار به رودخانه تخلیه میشود، ادامه داد: همچنین فاضلابهای خانگی منازل دیگر که از طریق چاههای جاذب به وسیله نفوذ در آب زیرزمینی نیز موجب آلودگی رودخانه زنگمار میشود.
معاون محیط انسانی حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با بیان اینکه بارها تذکرات زیست محیطی در این زمینه از سوی محیط زیست استان داده شده است، گفت: تا زمانی که تصفیه خانه فاضلاب ماکو احداث نشود آلودگی زنگمار تداوم خواهد داشت.
موسوی با اشاره به احداث تصفیه خانه فاضلاب در ماکو، گفت: این طرح سالهاست نیمه تمام مانده امیدواریم با اتمام این طرح از ورود آلایندهها به رودخانه جلوگیری شده و سلامت مردم منطقه به خصوص روستاهای اطراف این رودخانه تضمین شود.
رودخانه زنگمار ماکو از منابع مهم تأمین آب در استان آذربایجان غربی است که ورود انواع آلایندهها به این رودخانه سلامتی شهروندان و اهالی ۴۰ روستای حاشیه این رودخانه را تهدید میکند.
در حالی که بیش از ۲۹ سال از اجرای طرح جمع آوری فاضلاب در شهر ماکو میگذرد اجرای این طرح در این شهر به کندی صورت میگیرد.
طرح جمع آوری و شبکه فاضلاب ماکو از طرحهای مهم، اولویت دار و اساسی شهرستان بوده که از طرحهای نیمه تمام این شهرستان است، این طرح در حال حاضر با صرف بیش از ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار تنها ۳۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
سنگی بودن طبیعت شهر ماکو و مشکل حفر چاه باعث شده است تا تمامی فاضلابهای خانگی این شهر به رودخانه زنگمار سرازیر کندی اجرای طرح شبکه جمع آوری فاضلابشده و این رودخانه را آلوده کند.
در سال ۱۳۹۳ بود که برای شروع و اجرای این طرح ۱۷۰ میلیارد ریال در قالب طرح بی او تی اختصاص یافته بود که در آن سال با این اعتبار این طرح اجرا و به اتمام میرسید، اما متأسفانه با مخالفت برخی از اهالی و برخی از مسئولان وقت شهر اجرای آن متوقف ماند و اینک برای این طرح مهم در شهر ماکو که مطالبه عموم شهروندان است بیش از ۳,۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است تا تصفیه خانه و شبکه جمع آوری فاضلاب ماکو به اتمام برسد.
امسال هم با تلاش مسئولان شهرستان هزار میلیارد ریال به صورت تسهیلات بانکی و ۴۰ میلیارد ریال هم از اعتبارات منابع داخلی شرکت آب و فاضلاب استان برای اجرای ادامه طرح اختصاص یافته است که با این اعتبارات قطره چکانی طرح شبکه جمع آوری فاضلاب ماکو به جایی نخواهد رسید.
نظر شما