ناصر مخدوم در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بروسلوز یا تب مالت بیماری مهم مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام است که از ۲ جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی هزینههای فراوانی به کشور و دامداران وارد میکند.
وی افزود: بیماری تب مالت که در حیوانات به نام سقط جنین واگیر مرسوم است یکی از بیماریهایی عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان است و اگر دامهای مبتلا از گله حذف نشوند، باعث انتشار بیماری و کاهش تولید شیر میشود.
مخدوم از کاهش محسوس تعداد نفرات مبتلا به تب مالت در استان در پی اقدامات چند سال گذشته دامپزشکی خبر داد و گفت: با اجرای اقدامات بهداشتی و پیشگیری در سال ۱۴۰۰ در سطح استان، موارد انسانی بیماری تب مالت نسبت به سال قبل از آن به میزان قابل توجهی کاهش یافته، به طوری که تعداد کل مبتلایان تب مالت انسانی در کردستان از ۹۰۹ نفر در سال ۱۳۹۹ به ۶۳۳ نفر در سال گذشته کاهش یافته است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی کردستان در ادامه سخنان خود اظهار کرد: سال گذشته ۶۱ هزار و ۵۵۵ رأس دام سنگین طی یک هزار و ۶۷۲ نوبت مراجعه و ۴۰۷ هزار و ۶۵ رأس دام سبک با مراجعه به یک هزار و ۷۸۳ واحد اپیدمیولوژیک در سطح دامداریهای روستایی و صنعتی استان علیه بیماری تب مالت واکسینه شدند.
وی افزود: در طول سال گذشته در قالب ۶۸ کلاس آموزشی به ۲ هزار و ۳۰۹ نفر آموزشهای پیشگیرانه برای دامداران واحدهای روستایی ارائه شد.
مخدوم خاطرنشان کرد: انجام نمونه برداریهای مورد لزوم برای آزمایش بروسلوز در سطح کلیه واحدهای دامداری صنعتی و نیمه صنعتی استان به تعداد ۱۰ هزار و ۸۰۷ نوبت که منتج به شناسایی و حذف ۱۷ رأس دام آلوده و ضد عفونی جایگاه نگهداری دامهای بیمار شد از دیگر اقدامات کنترلی و مراقبت فعال بیماری بروسلوز است.
نظر شما