به گزارش خبرگزاری مهر، نشست «هنر در اندیشه شهید آوینی» از سلسله نشستهای «فهم هنر» با همکاری حوزهی هنری انقلاب اسلامی و اداره کل کتابخانه های عمومی و دیگر مراکز فرهنگی به صورت مجازی برگزار شد.
در این نشست رضا کریمی معاون اداره کل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه و استاد دانشگاه در خصوص شهید آوینی گفت: آوینی هم هنرمند و هم متفکر هنر بود.
وی افزود: اهمیت نظریات وی این بود که علاوه بر «تحلیل معنوی و عرفانی هنر» خودش نیز تجربه خلق هنر را با مستندهای اشراقی روایت فتح تجربه کرد و همچنین از امتیازات ویژه آوینی مقایسه تفصیلی نسبت هنر مدرن با دین و هنر سنتی بود و نیز فقط به بررسی مضمون و محتوا نپرداخت بلکه به صورت تفصیلی مسئله فرم و تکنیک در هنر را در آثارش مورد تحقیق قرار داد.
کریمی افزود: بعضی از افراد ترجیح میدهند به جنبهی نظریهپردازی آوینی توجهی نشود چون تصور میکنند اندیشههای او به نفع انقلاب نیست در حالی که رهبر انقلاب او را سید شهیدان اهل قلم نامید پس باید قلم و نوشتههای او جدی گرفته شود.
این استاد دانشگاه گفت: آوینی میگفت اصل هنر دینی شعر است و به اشعار حافظ توجه نشان داد و در مقاله مهم «ختم ساغر» اشعار امام خمینی (ره) را از جنس حافظ دانست.
معاون اداره کل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه با اشاره به مقاله عالم هیچکاک از شهید آوینی، تصریح کرد: آوینی تلاش کرد بگوید که فرم و چگونگی ابراز محتوا بسیار ارزشمند بوده و آثار هیچکاک باید در این خصوص ازنظر فرمی موردتوجه قرار بگیرد ولی در کنار این مقاله باید مقاله آخر او با عنوان «تکنیک در سینما» که موضوع اصلی آن در تحول در هنر مدرن است نیز در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: توجه آوینی به هیچکاک به آن دلیل بود تا محتوا صرفاً موردتوجه قرار نگیرد و نشان بدهد چگونگی تجلی محتوا در فرم بسیار مهم است.
کریمی گفت: ادامه راه آوینی بسط اصل اندیشههای اوست و تطبیقهای او در هنر باید با اصل اندیشههایش مقایسه شود.
نظر شما