۱۸ اسفند ۱۴۰۲، ۹:۴۲

در اردوهای راهیان پیشرفت انجام شد؛

بازدید دانش آموزان سمپاد از پایگاه پهپاد هوافضای سپاه پاسداران

بازدید دانش آموزان سمپاد از پایگاه پهپاد هوافضای سپاه پاسداران

دانش آموزان سمپاد کشور در جریان اردوهای راهیان نور از پایگاه پهپاد هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازدید کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، دانش آموزان سمپاد سراسر کشور در جریان اردوهای راهیان پیشرفت و امید با حضور سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار باستان مسؤول بسیج دانش آموزی و خانم دکتر یاوری مسؤول مدارس سمپاد کشور از پایگاه پهپاد هوا فضا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، موقعیت حضرت علی اکبر (ع) بازدید کردند.

در اردو راهیان پیشرفت و امید پهپادهای شاهد و مهاجر در معرض دید دانش آموزان قرار گرفت.

پهپاد پرنده هدایت پذیر از دور است. اولین استفاده از پهپاد در جهان سال ۱۸۸۸ در جنگ بین آمریکا و استرالیا بود. در ایران سال ۱۳۶۳ در زمان جنگ بسیجیان نخبه در شناسایی دشمن با تلفات و شهید مواجه شدند و از جزئیات غافل می‌شدند. شهیدان مهاجر و زارعی با استفاده از چوب، پلاستیک، فوم و یونولیت پهپادهایی ساختند. نام اولین پهپاد را تلاش گذاشتند. این پهپاد تا ۴۵ کیلومتر کار می‌کرد.

شهیدان مهاجر و زارعی فکر نمی‌کردند جمهوری اسلامی ایران که حتی سیم خاردار هم ندارد و تحریم است به جایی برسد که هزاران کیلومتر آن طرف تر پهپادها را برای مأموریت اعزام کند. امروز جمهوری اسلامی ایران به جایی رسیده است که از او درخواست می‌کنند پهپادهای پیشرفته را در اختیار سایر کشورها قرار ندهد. این کشورها اقرار می‌کنند ما توانایی مقابله با پهپادهای شما را نداریم.

۳۲ کشور در زمینه پهپاد مشغول هستند و جمهوری اسلامی ایران جز سه کشور برتر در زمینه پهپاد است. مأموریتی نیست که پهپادهای دنیا انجام بدهند و پهپادهای جمهوری اسلامی ایران نتواند انجام بدهد. ۵۰ پهپاد با دانش بومی تولید و توسعه پیدا کرده است. پایگاه پهپاد هوافضای سپاه پاسداران، موقعیت حضرت علی اکبر (علیه السلام) یکی از ده‌ها سایت پهپادی ایران است. پهپادها تضمین کننده امنیت زمینی و هوایی است. ایجاد بازدارندگی دارند تا دشمنی توان نگاه چپ به تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران را نداشته باشد.

پهپاد شاهد ۱۲۹

پهپاد شاهد ۱۲۹ با مداومت پروازی ۲۴ ساعت و شعاع عملیاتی ۱۷۰۰ کیلومتر می‌تواند مأموریت‌های خود را در حوزه‌های شناسایی و رزمی انجام دهد. کنترل و هدایت این پهپاد توسط مراکز قابل حمل کنترل زمینی از راه دور انجام پذیر می‌باشد. قدرت پیشرانه این هواپیما توسط یک موتور پیستونی با مصرف سوخت بنزین سوپر تأمین می‌شود که این خود در کاهش هزینه‌های عملیات تأثیر بسزایی داراست.

با نصب موشک‌های هدایت پذیر سدید که خود طراحی و ساخته سازمان هوا فضای سپاه پاسداران است بر روی این پهپاد، هواپیمای بدون سرنشین شاهد ۱۲۹ می‌تواند اهداف مورد نظر را در حوزه عملیاتی خود مورد اصابت قرار دهد.

شاهد ۱۲۹ توانایی حمل هم‌زمان ۸ بمب یا موشک هوشمند سدید، ساخت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را دارد و برای اهداف ثابت و متحرک طراحی شده‌است. دقت در هدف‌گیری با شعاع عملیاتی هزار و ۷۱۱ کیلومتر و ۲۴ ساعت مداومت پروازی با یک بار سوختگیری از ویژگی‌های این هواپیمای بدون سرنشین رزمی ایرانی است و هر فرودگاهی می‌تواند محل نشست و برخاست شاهد ۱۲۹ باشد. سقف پروازی این پهپاد ۲۴ هزار پاست که با ایستگاه‌های کنترل قابل حمل زمینی در ارتباط بوده و می‌تواند با هزینه بسیار پایین پرواز کند.

این پهپاد عنوان قاتل داعش را به خود اختصاص داده است.

شاهد ۱۳۶

سال ۲۰۲۱، روزنامه اسرائیلی جروزالم پست نوشت که ایران راه جدیدی برای پرتاب پهپادها از طریق پرتاب‌های چندگانه یا انبوه ایجاد کرده‌است. ازدحام پهپادها فناوری جدیدی است که در آن از چندین پهپاد برای حمله به هدفی استفاده می‌شود که می‌تواند بر پدافند هوایی دشمن غلبه کند.

شاهد ۱۳۶ یک پهپاد انتحاری است. طول این پهپاد ۳٫۵ متر، وزن آن ۲۰۰ کیلوگرم و حداکثر سرعت آن ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت است. برد آن نیز طبق گفته‌های منابع ایرانی ۲۰۰۰ کیلومتر است. همچنین طول بال‌های این پهپاد ۲٫۵ متر است. طراحی این پهپاد توسط صنایع هوایی شاهد انجام شده؛ اما شرکت سازنده آن هسا است. قیمت این پهپاد طبق برآوردهای مختلف از ۲۰ هزار دلار تا ۵۰ هزار یورو برای هر فروند تخمین زده شده‌است.

شرکت کنترون که بعدها به دنل داینامیکس تغییر نام داد در دهه ۱۹۸۰ پهپاد سرگردان ARD-10 را برای نیروی دفاعی آفریقای جنوبی توسعه داد، اما با پایان جنگ‌های مرزی آفریقای جنوبی وارد خدمت نشد. کنترون طرح‌ها را به صنایع هوافضای اسرائیل فروخت که از آنها برای توسعه پهپاد هارپی استفاده کرد که اولین بار در سال ۱۹۸۹ آزمایش شد. این طرح‌ها در سال ۵/۲۰۰۴ به سازمان صنایع هوایی ایران فروخته شد و توسط صنایع هوایی شاهد برای توسعه شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ استفاده شدند.

در بازدید دانش آموزان سمپاد سراسر کشور از پایگاه هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پهپادهای شاهد ۱۲۹، شاهد ۱۳۶ و شاهد ۱۳۳ به پرواز درآمدند.

کد خبر 6049248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha