۱۵ دی ۱۳۸۶، ۱۳:۳۷

آسیا تایمز بررسی کرد:

تمایل کشورهای منطقه به گسترش روابط با ایران / شکست سیاست انزوای تهران

تمایل کشورهای منطقه به گسترش روابط با ایران / شکست سیاست انزوای تهران

به گفته برخی تحلیلگران، کشورهای منطقه خاورمیانه و خلیج فارس، علاقه مند به داشتن روابط نزدیکتر با ایران هستند و واشنگتن نگران گرم شدن سریع روابط تهران - مسکو است که این مسائل نشان دهنده شکست آمریکا در انزوای ایران است.

به گزارش خبرگزاری مهر ، پایگاه اینترنتی آسیا تایمز در تحلیلی نوشت : امروز سیاست آمریکا در برابر ایران چیست؟ این سئوال ساده دارای یک پاسخ معنی دار نیست و متاسفانه هرگونه چشم اندازی برای بهبود در این سیاست به جز سیاست معمول "سردرگمی و ادامه " از سوی دولت "جرج بوش" ضعیف به نظر می رسد.

نویسنده این مطلب خاطر نشان کرده است : در یک کلمه سیاست آمریکا در برابر ایران، در لبه تبدیل شدن به یک غیرسیاست است. در نگاهی سطحی می بینیم که نشانه های زیادی از نقص و اشکال وجود ندارد: آمریکا رسما به انزوای ایران متعهد است و مانع از تمایلات هسته ای ایران شده و برای دور بعدی تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران آماده است. با این وجود، آمریکا در حال کشف شکافهایی در سیاست خود برای ایران است که کم کم و به دلایل مختلفی در حال بزرگتر شدن هستند.

نخست آنکه این مسئله هم اکنون مشخص است که تلاشهای دیپلماتیک آمریکا برای انزوای ایران به ویژه در خاورمیانه و خلیج فارس موفق نبوده است، بنابراین وقتی که ایران و مصر در عادی سازی روابط خود در حال ایجاد پیشرفت هستند و وقتی که کشورهای عرب عضو شورای همکاری خلیج فارس با رد تلاش آمریکا برای انزوای ایران، فراتر از آن حرکت کرده اند، این موارد نشان دهنده تمایل جدید و قابل ملاحظه این کشورها برای ایجاد روابط نزدیکتر با همسایه غیرعرب آنهاست.

دوم آنکه، آمریکا در نتیجه گرم شدن سریع روابط ایران و روسیه و سیاست جسورانه جدید مسکو برای(توسعه روابط با) تهران کم کم نگران می شود. این سیاست جدید مسکو در سفر اخیر "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه به تهران و همچنین تحویل سوخت هسته ای روسیه به ایران و تماسهای هسته ای و غیرهسته ای بیشتر بین دو کشور منعکس شد.

همچنین پس از انتشار گزارش برآورد اطلاعات ملی آمریکا (NIE ) درباره برنامه هسته ای ایران که نبود برنامه هسته ای نظامی ایران را در زمان کنونی تایید می کند؛ روسیه رسما با تحریمهای بیشتر علیه ایران مخالفت کرده و دیگران هم از جمله چین با آن همراهی کرده اند. چین به انعقاد قراردادهای جدید انرژی با ایران مبادرت کرده و به شریک مهم تجاری با ایران تبدیل شده است.

سوم آنکه، آمریکا پس از تردید زیاد و منازعات داخلی در نهایت به این نتیجه رسیده که نقش ایران درعراق سازنده است و دور چهارم گفتگوهای ایران و آمریکا درباره عراق که قرار است در ماه جاری میلادی انجام شود، می تواند موقعیتی برای دیپلماتهای آمریکایی باشد تا از اتهامهای خود علیه ایران فراتر بروند و به دنبال یک پیشرفت کوچک از طریق پیشنهادهایی باشند.

چهارم آنکه، اغتشاشات در پاکستان باید یک اخطارمهم برای سیاستگذاران آمریکایی باشد مبنی بر اینکه وقت تلف کردن با فضای امنیتی ایران عاقلانه نیست و اینکه طغیان تهدیدها برای ثبات منطقه ای همراه با نقش ثبات ایران و روابط خوب آن با همه کشورهای همسایه خود به معنای اصلاح هر چه بیشتر در سیاست آمریکاست .

پنجم آنکه ،آیت الله "علی خامنه ای" رهبر(معظم انقلاب ) ایران نشان داده زمان برای عادی سازی روابط با آمریکا مساعد نیست، اما در صورتی که آمریکا رفتارهای خود را در برابر ایران تغییر دهد، ایران آماده کار در آن جهت است.در نتیجه، سیاست بازدارندگی آمریکا برای ایران ممکن است نیاز به طراحی دوباره داشته باشد.

کد خبر 616087

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha