خبرگزاری مهر - گروه استانها: راه اهداف بزرگ انقلاب اسلامی و برافراشته شدن پرچم جمهوری اسلامی هزاران شهید سرافراز جان خود را فدا کردند تا دشمنان قسم خورده ملت ایران نتوانند به اهداف شوم خود دست یابند شهید الله مراد نادری جوان ۱۹ اهل روستای تکه از توابع بخش مرکزی نهاوند یکی از این شهداست که معروف به شهید مسجد رسانه و ورزش است و هرسال به خاطر رشادتهایش در دوران دفاع مقدس و فعالیتهایش در قبل از انقلاب در مبارزه با حکومت شاه اهالی رسانه در روز خبرنگار به دیدار خانواده اش میروند.
غلام رضا جعفری مشاور وزیر ورزش و جوانان و رئیس پیشین فدراسیون روستایی و بازیهای بومی محلی شهید نادری را اسوه اخلاق اسلامی در عرصه مسجد ورزش روستایی کشور و رسانه میداند و در مورد این شهید گفت: شهید نادری یکی از فوتبالیستهای ۱۹ ساله روستای تکه نهاوند بود که به دلیل منش پهلوانی، اخلاق نیکو و دشمن ستیزی و ارتباط مؤثر با نسل جوان و خصلت هیأتی و مسجدی بودن و کار در رسانه ملی و مطالعه مورد با گذشت بیش از ۴۲ سال از تاریخ شهادتش همچنان مورد احترام بزرگسالان و جوانان است و باید به عنوان یک الگو صحیح اسلامی و انقلابی به تمامی مردم ایران معرفی شود.
وی گفت: اهالی مسجد رسانه و ورزش به خوبی این شهید را میشناسند به طوری که به خاطر قدردانی از مجاهدت این شهید ۱۹ عکس او را در مسجد و وسایل او را در موزه شهدای نهاوند و کتابخانه و پایگاه بسیج محل و تمثال او را در بلوار خبرنگار نهاوند نصب کردهاند.
وی افزود: اقدام ارزشمند دیگر بسیج رسانه استان همدان و اداره ورزش و جوانان استان و شهرستان این است که مسابقات فوتبال و دوومیدانی جام شهدای رسانه استان همدان را به یاد شهید نادری و دیگر شهدا با محوریت نسل نونهال و نوجوان برگزار میکنند.
جعفری بیان کرد: هرسال در نقاط مختلف کشور و شهرستان نهاوند مسابقات ورزشی با یاد و خاطره شهدای ورزشکار برگذار میشود، که در نهاوند تیم فوتبال شهید نادری روستای تکه به نام همین شهید در مسابقات ورزشی شرکت میکنند و حاصل آن چندین قهرمانی در سطح استان و شهرستان بوده است.
کودکی شهید نادری از زبان خواهر شهید
جواهر نادری خواهر شهید نادری میگوید: برادر شهید الله مراد نادری که در بین مردم و اهالی روستا به شهید مسجدی و اهل رسانه و ورزش معروف است در دوم تیرماه سال ۱۳۴۰ روستای تکه دیده به جهان گشود ۶ ماه از تولدش نگذشته بود که پدر با ایمان و مومنم فوت کرد چند سال بعد هم در اوج دوران شاد کودکی اش مادر بزرگوار و گرامیم به دیار باقی شتافت.
نادری بیان کرد: در همان سنین کودکی تنها و بی کس شدیم و با توکل به خدا و زیر سایه برادر بزرگترمان یعنی حسین مراد نادری که او خود نیز سابقه مبارزاتی برعلیه رژیم ستم شاهی در تهران دارد و اکنون شورای اسلامی روستا و از معتمدین محلی است پرورش یافتیم.
وی بیان کرد: شهید نادری پس از طی دوران کودکی به دبستان انوشیروان آن زمان روستای تکه رفت و با دقت و مشقت فراوان درس میخواند، همکلاسیها و مردم روستا و معلمانش او را نونهالی پاکدست و دارای شخصیتی دوست داشتنی و با اخلاق و ادب و ایمان میشناختند به طوری که تغذیه بچههای مدرسه را هر روز برای توزیع تحویل ایشان میدادند.
نادری اظهار داشت: برادر شهیدم در مسجد ورزش و مدرسه و بخصوص مسابقات فوتبال و دو میدانی و صحرانوردی در مدرسه سر آمد همه دانش آموزان بود.
حسین مراد نادری برادر بزرگتر قیم و سرپرست شهید نادری که مانند پدر شهید نادری بود در مورد خصلتهای خوب این شهید میگوید: متأسفانه در دوران قبل از انقلاب امکانات در روستاها کم بود و در روستای ما هم تحصیلات تا پایان مقطع ابتدایی بود دست تقدیر و مشکلات فراوان اقتصادی آن دوران اجازه نداد برادرم در مقطع راهنمایی درس بخواند ولی این کار دلیلی نشد که او بیکار بنشیند.
شورای اسلامی روستای تکه گفت: برادر شهیدم پس از چند سال کمک کردن در کار کشاورزی و دامداری و ورزش در روستا در ابتدای سن نوجوانی به همراه خودم به تهران رفتیم و پس از مدتی کار در تهران جذب واحد تأسیسات و فنی سازمان صداوسیما امروزی و (رادیو و تلویزیون ملی) آن زمان شد، و در واحد تأسیسات مشغول به کار شد به دلیل نبوغ و علاقهای که به کار داشت خیلی زود تمامی فوت و فن کارهای تاسیساتی مانند لوله کشی برق کشی و نگهداری موتور خانه تأسیسات را یاد گرفت.
اخلاق خوب و رفتار مناسب از ویژگیهای شهید نادری
نادری بیان کرد: شهید رسانه مسجد و ورزش به خاطر اخلاق خوب و رفتار مناسب با همکارانش مورد توجه مهندسین صداوسیما قرار گرفت و سرپرست تعدادی از نیروهای تأسیسات شد.
وی گفت: شهید نادری از جمله جوانان پاک مؤمن مسجدی و انقلابی بود و بیشتر اوقات فراغتش را با مطالعه و فوتبال در باشگاه صداوسیما میگذراند در دوران انقلاب بخصوص در سال ۵۷ و قبل از آن رو به مبارزه با رژیم شاه آورد و مخفیانه نوار و رساله امام (ره) را بین انقلابیون و دوستان و همکاران انقلابی خود که شناخت از آنها داشت توزیع میکرد.
احمد علی پیرزادی دوست همکار و همسایه شهید نادری اظهار داشت: درهمان ایامی که شهید در صداوسیما مشغول به کار بود عضو تیم فوتبال آن سازمان شد، و در محلات تهران نیز به فوتبال میپرداخت در دوران حساس و اوج انقلاب در بهمن ۵۷ که صداوسیما با حضور گاردیها و ساواک شاه اداره میشد، شهید نادری با گرفتن اسلحه به دست با مبارزه با آنها پرداخت، و بعد از پیروزی انقلاب اسلحه خود را تحویل کمیته انقلاب داد که در این زمان شهید نادری ۱۷ سال بیشتر نداشت.
وی گفت: بعد از انقلاب تا سال ۵۹ در صداوسیما بود، ولی بعد از مدتی به صورت داوطلبانه و یک سال زود تر از سن ۱۹ سالگی به جبهه اعزام شد و در پادگان نیروی هوایی دزفول عضو تیم فوتبال این پایگاه و امیدیه اهواز شد، با توجه به بازی خوبی که انجام میداد و فرم بدنی و چابکی در ورزش فرماندهان به او تاکید کردند که در پایگاه بماند و تا پایان خدمت عضو تیم شود.
پیرزادی افزود: شهید نادری به دلیل بدن ورزیده و ورزشکاری که داشت، دوره چتربازی و عملیاتهای چریکی و نبرد کوهستان را خیلی زود فرا گرفت و جزو نیروهای مخصوص شهید چمران در کردستان شد بعد از این عملیات به پایگاه شهید نوژه همدان منتقل شد، و در این پایگاه نیز بی کار ننشست و عضو کتابخانه و تیم فوتبال آن شد، شهید نادری در اواخر خدمت خود در بسیج ثبت نام کرده بود تا بعد از خاتمه خدمت سربازی عضو بسیج شود و نهایتاً در ۱۵ مرداد سال ۱۳۶۱ با توجه به اینکه بیش از ۲۰ روز بود که خدمت سربازیش به پایان رسیده بود، در جبهه باقی ماند و در یکی از عملیاتها در منطقه قصرشیرین پس از به درک واصل کردن بیش از ۲۶ عراقی در حالی که تیربارش به علت شلیک زیاد داغ کرده و گیر میزد از ناحیه سر و پیشانی مورد اصابت تک تیرانداز نیروهای بعثی عراق قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
مشارکت شهید نادری در کارهای عامالمنفعه
حجت الاسلام علی عزیزی مدیر کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان همدان گفت: شهید الله مراد نادری یکی از شهدای جوان مسجدی و رسانهای استان همدان و شهرستان نهاوند است که نسل هم دوره ایشان و نسلهای بعد از ایشان ارتباط معنوی خوبی با این شهید برقرار کردند به طوری که بیشتر کارهای عام المنفعه مانند پخت نان نذری در مناسبتهای مختلف هزینه شرکت در مسابقات ورزشی و کمک به نیازمند توسط خانواده خیر این شهید انجام میشود.
وی اظهار داشت: شهید نادری الگویی برای اهالی رسانه ورزش و بخصوص کتابخانه کانون و مسجد میباشد و باید این شهید را به نسل جوان بیشتر بشناسیم و در مورد زندگی اجتماعی و شخصیش کتاب نوشته شود و فیلم مستند ساخت.
وی بیان کرد: ولایت پذیری و عشق به امام خمینی (ره) در زندگی و وصیتنامه این شهید عزیز موج میزند به طوری که برادر بزرگ ایشان حسین مراد نادری که حکم پدری بر شهید دارد میگوید: برادرم خیلی آرزوی دیدار با حضرت امام (ره) را داشت و لارها میگفت کاش روزی امام را از نزدیک ملاقات میکردم ولی قسمت نشد و شهید شد اما بعد از شهادت ایشان بود که از بنیاد شهید شهرستان نهاوند در سال ۱۳۶۱ اطلاع دادند که باید به ملاقات عمومی با حضرت امام خمینی (ره) در حسینیه جماران برویم خیلی خوشحال شدم و به دیدار ایشان رفتیم بعد از ملاقات تابلو فرشی به یادگار و به پاس قدردانی از شجاعت و شهامت این شهید به ما اهدا میشود که اکنون ۴۲ سال است از آن نگهداری میکنیم.
عزیزی گفت: شهید نادری در اوج دوران جوانی از خود گذشت، و با اطاعت از ولی امر خود به خدا رسید او در قسمتی از وصیتنامه اش ما را به اطاعت از رهبر رعایت واجبات شرعی امر با معروف و نهی از منکر و خوهران را به حفظ حجاب و جوانان را به تحصیلات و ورزش توصیه میکند.
مدیر کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان همدان اظهار داشت: زندگی کوتاه اما پربار شهید نادری برای بچههای مسجد رسانه ورزشکاران سرشار از نکات آموزنده اخلاقی ورزشی و ایمانی است و باید امثال این شهید برای نسل جدید الگوسازی شوند.
شهید نادری در اخلاق، عبادت و اطاعت از رهبری از جوانان روستا جلوتر بود
وی افزود: یکی از برنامههای فرهنگی و هنری کانونهای مساجد معرفی شهدای مسجدی به عنوان الگوی رفتاری و اخلاقی اسلامی به نسل جدید است، بر همین اساس در چند سال اخیر در روستای تکه و شهرستان نهاوند تمامی مسابقات فرهنگی ورزشی و قرآنی در مساجد با محوریت معرفی شهدای مسجدی مانند شهید نادری انجام شده است.
علی سهرابی مسئول بسیج رسانه شهرستان نهاوند هم گفت: در چند سال اخیر با کمک نهادهای فرهنگی ورزشی و خانواده دو شهید رسانه و مسجدی اقدامات مؤثری در سطح شهرستان و استان انجام شد به طوری که با همکاری شبکه استان همدان و شبکههای خبر، شبکه دوم سیما و خبرگزاریها شهدای رسانه و مسجدی معرفی شدند.
وی افزود: در اقدام دیگر تمبر یادبود شهید نادری در ۳ عرصه مسجد رسانه و ورزش چاپ شد همچنین تابلو این دو شهید رسانه شهیدان الله مراد نادری و رضا سوری در بلوار خبرنگار نهاوند نصب گردید از دیگر اقدامات طراحی ساعت دیواری با معرفی مختصری از شهدا به همراه عکس آنها و تقدیم پوستر جدید دو شهید به خانواده آنها و برگزاری یادواره شهدای رسانه در شهرستان و استان همدان بود.
سهرابی بیان کرد: شهید نادری در مسجد ورزش، اخلاق، عبادت و اطاعت از امام و رهبری از تمامی مردم روستا و جوانان جلوتر بود، زیرا در ورزش کمتر کسی به تکنیک و تاکتیک ایشان میرسید او یک الگوی واقعی برای جوانان شهر ماست. مسئول بسیج رسانه نهاوند افزود: پست بازی او در زمین فوروارد در خط حمله بود که تمامی بازیکنان را دریبل میزد و هر تیمی که شهید نادری در آن بازی میکرد با برد از زمین بیرون میآمد در جبهه نیز در خط مقدم بود، وبا به جهنم فرستادن ۲۶ نیروی بعثی در منطقه قصر شیرین به همه جوانان ورزشکار نشان داد که باید دشمن را نیز دریبل زد و از محوطه جریمه بیرون انداخت و مدال ورزشی شما پلاک شهادتان بشود.
سهرابی خاطر نشان کرد: شهید نادری مظلومانه شهید شد و در طول این سالها ناشناخته و غریب بود، چراکه باید از این شهیدان کتابها نوشته و فیلمها ساخته شود و به عنوان الگوی مناسب برای نسل نوجوان و ورزشکار و اهالی رسانه و مسجد معرفی شوند.
سهرابی گفت: اگر به دنبال مبارزه فرهنگی با دشمنان هستیم باید از میراث معنوی خود که شهدای افتخار آفرین مانند شهید نادریها هستند باید استفاده مناسب در راه اهداف انقلاب کرد، و آنها را به ایران و دنیا معرفی کرد.
نظر شما