پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۰ دی ۱۳۸۶، ۱۲:۰۵

مصطفی جمشیدی در گفتگو با مهر:

کتاب سال امسال جامع نگر بوده است / نامزدی "وقت نیایش ماهی‌ها" مرا شگفت‌زده کرد

کتاب سال امسال جامع نگر بوده است / نامزدی "وقت نیایش ماهی‌ها" مرا شگفت‌زده کرد

از اینکه کتاب "وقت نیایش ماهی ها"ی من نامزد دریافت جایزه کتاب سال شده، خیلی شگفت زده شده ام و بیشتر انتظار داشتم دیگر کتابم یعنی "سونات عدن" مورد توجه داوران قرار بگیرد.

مصطفی جمشیدی - نویسنده و نامزد بخش ادبی کتاب سال - در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه به غیر از رمان "سالمرگی" نوشته اصغر الهی، اثر دیگری از نامزدهای ادبی جایزه کتاب سال را نخوانده است، افزود: علیرغم تصور برخی، "وقت نیایش ماهی ها" تنها به ابعاد دینی و مذهبی محدود نمی شود بلکه من سعی کرده ام در حین نگارش این کتاب به سمت حفظ ساختار هم پیش روم. ضمن اینکه تمام توان تکنیکی خود را برای نگارش این کتاب گذاشتم.

وی افزود: فکر می کنم این رمان به لحاظ نثری و نقب به تاریخ و سایر تمهیدات داستانی مورد توجه داوران قرار گرفته است. گذشته از این خصوصیات، باید بگویم که کتاب سفارشی نیست و برگرفته از احساسات شخصی نویسنده است. به هر حال نذر کرده ام اگر این اثر در کتاب سال برنده شود باقی آثار خود را نیز با این محوریت و رویکرد (سمت و سوی مذهبی) ارائه دهم.

جمشیدی تصریح کرد: درحال حاضر چالش بزرگ نویسنده های دنیا پرداختن به مسئله خیر و شر است. حتی نویسنده ای مانند "تولستوی" در برهه ای از زندگی به این نتیجه رسید که الوهیت و اساسا پرداختن به الهیات می تواند همه چیز را تحت الشعاع قرار دهد و روی این اصل اغلب آثار خود را در خدمت مسیحیت قرار داد. بنابراین اگر محور کتابها در جوایز ادبی بر پایه الوهیت باشد، ادبیات داستانی به مانایی بیشتری دست خواهد یافت.

این نویسنده ادامه داد: به نظرم وزیر ارشاد در زمینه ادبیات داستانی خدمات ارزنده ای انجام داده است. می توان گفت طی سالهای گذشته به اندازه زمان حال به وادی ادبیات داستانی پرداخته و توجه نشده بود. واقعیت این است که نویسندگان امروز نمی توانند تنها با دریافت حق التحریر خود امرار معاش کنند. بنابراین برگزاری جوایزی چون کتاب سال می تواند با درنظر گرفتن ابعاد مالی و معنوی، سطح ادبیات داستانی را ارتقا دهد.

وی اضافه کرد: با این وجود تصور می کنم در کتاب سال امسال بیش از هر چیز به مولفه "جامع نگری" توجه شده و گرایشات عامه نیز رعایت شده است؛ ضمن اینکه کتابهایی که در این جایزه به عنوان برنده اعلام می شوند می توانند نظر طیف گسترده ای از مخاطبان را به خود جلب کنند. البته در برخی آثار این جایزه نیز چنین ویژگیهایی به چشم نمی خورد.

نویسنده "وقت نیایش ماهی ها" و نامزد دریافت کتاب سال ادبی در پایان خاطرنشان کرد: امروز شاهد یک تفاوت عمده میان جوایز دولتی و نیمه دولتی هستیم و آن این است که در بخش غیر دولتی سوابق و سلایق بیش از هر مولفه دیگری لحاظ می شود اما در جایزه کتاب سال که جایزه ای ملی است، بیشتر به صلاحیتهای کلی ادبی توجه می شود.

کد خبر 618838

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha